Παιχνίδια στο νερό

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα Κανάρια Νησιά έως το Μπαλί και τις Μπαχάμες, πέντε από τα πιο δημοφιλή waterparks του πλανήτη υπόσχονται απίθανες στιγμές διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

1. Siam Park, Τενερίφη

Βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, καταλαμβάνει 180 στρέμματα και θεωρείται από τα πιο θεαματικά στο είδος του στην Ευρώπη. Έχει συγκεντρώσει πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων αυτή του «Καλύτερου waterpark για το 2017», που του απένειμαν οι χρήστες του Tripadvisor. Στην ουσία πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, του οποίου οι υδάτινες διαδρομές, τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια εμπνέονται από την Ταϊλάνδη. Μάλιστα, τα 25 οικοδομήματα που συναντώνται σε αυτό αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή ταϊλανδέζικων κτιρίων έξω από την ασιατική χώρα. Διαθέτει, επίσης, μια ταϊλανδέζικη πλωτή αγορά, όπου μπορείτε να αγοράσετε φαγητό και σουβενίρ. Προσφέρει δώδεκα διαδρομές (έξι υψηλότερης δυσκολίας και άλλες έξι οικογενειακές). Καθημερινά αφαλατώνονται 700 κυβικά μέτρα θαλασσινού νερού, τα οποία, αφού χρησιμοποιηθούν

για τη λειτουργία των ατραξιόν του πάρκου, στη συνέχεια αξιοποιούνται για την άρδευση των φυτών.

Είσοδος: 35 ευρώ για δραστηριότητες και εξοπλισμό, χωρίς φαγητό και ποτό. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται οι πετσέτες.

www.siampark.net


2. Atlantis Aquaventure, Μπαχάμες

Το μεγαλύτερο waterpark της Καραϊβικής βρίσκεται μέσα στον χώρο του παραθαλάσσιου resort Atlantis Paradise Island της νήσου Παραντάιζ. Καταλαμβάνει 1.400 στρέμματα και διαθέτει 11 πισίνες και 18 νεροτσουλήθρες – μία από τις οποίες είναι ρεπλίκα ναού των Μάγια και προσφέρει δυνατές «συγκινήσεις» σε όσους επιχειρούν την κάθετη κατάβαση. Για εκείνους, πάλι, που θέλουν κάτι πιο χαλαρό, η ήρεμη και απολαυστική βαρκάδα με tubes (φουσκωτές σαμπρέλες) στο «ποτάμι» του θεματικού πάρκου είναι ό,τι πρέπει. Το Atlantis διαθέτει επίσης ενυδρείο με πάνω από 50.000 θαλάσσια όντα από 250 διαφορετικά είδη, ενώ προσφέρει και εξορμήσεις snorkelling για παρατήρηση του τροπικού βυθού και τυχαίες συναντήσεις με δελφίνια.

Eίσοδος: 142 ευρώ. Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες, σεζλόνγκ στην παραλία, πετσέτες, επίσκεψη στο ενυδρείο, γεύμα.

www.atlantisbahamas.com


3. Waterbom, Μπαλί 

Περιγράφεται σαν μια όαση στην περιοχή της Kuta, καθώς το 68% της έκτασής του είναι ένας τροπικός κήπος που προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων μέσα στη φύση, όπως τραμπολίνο με δυνατότητα άλματος έως 9 μ. ύψος, μπαλόνια νερού, τεχνητά κύματα, κ.ά. Είναι κατάλληλο για οικογένειες, αλλά και για όσους θέλουν να προσθέσουν μια δόση περιπέτειας στις διακοπές τους. Διαθέτει 13 νεροτσουλήθρες και υδάτινες διαδρομές για όλες τις ηλικίες. Χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές απολύμανσης, οι οποίες είναι ήπιες για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο, ανακυκλώνει ημερησίως 360 κυβικά μέτρα νερού, χρησιμοποιεί αποκλειστικά φωτισμό LED και είναι πιστοποιημένο για τις περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές του.

• Είσοδος: 35 ευρώ για όλες τις δραστηριότητες. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται πετσέτες, υπηρεσίες spa, φαγητό και ποτό.

waterbom-bali.com


4. Atlantis aquaventure, Ντουμπαϊ

Ζήστε τη διαφορετική εμπειρία ενός πλωτού waterpark, κατασκευασμένου πάνω στη θάλασσα, επιχειρώντας διασκεδαστικές καταβάσεις στις επτά νεροτσουλήθρες ή αφήνοντας το ρεύμα του τεχνητού «ποταμού» να σας παρασύρει σε μία από τις τέσσερις διαδρομές που προσφέρονται. Στο Atlantis Aquaventure θα νιώσετε τη μαγεία της εξερεύνησης, χωρίς απαραίτητα να έχετε γνώσεις κατάδυσης. Φορέστε τα ειδικά κράνη και ανακαλύψτε τον εντυπωσιακό κόσμο που βρίσκεται κάτω από το νερό. Το Marine Animal Adventure, όπως λέγεται, είναι μια απόλυτα ασφαλής εμπειρία, που θα σας δώσει την ευκαιρία να καταδυθείτε σε μια δεξαμενή με καρχαρίες, σαλάχια και πολύχρωμα ψάρια.

• Είσοδος: οικογενειακή καμπάνα 4-6 ατόμων, από 218 ευρώ xωρίς πετσέτες, φαγητό, ποτό. • Διαθέτει εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, κ.λπ.

www.atlantisthepalm.com


5. Wild Wadi, Ντουμπαϊ

Βρίσκεται στην περιοχή του Τζουμεϊράχ, δίπλα στα πολυτελή ξενοδοχεία Burj Al Arab και Jumeirah Beach Hotel. Το θέμα του πάρκου εμπνέεται από τις ιστορίες του Juha, του ηλικιωμένου πρωταγωνιστή γνωστού αραβικού κόμικ. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν χρήματα μαζί τους: στην είσοδο προμηθεύονται ένα βραχιολάκι (έναντι αντιτίμου) το οποίο χρησιμοποιούν για να πληρώνουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν, ώστε να μην κρατούν μαζί τους τσάντες και πορτοφόλια. Το ποσό που δεν ξοδεύεται εξαργυρώνεται. Διαθέτει 30 ατραξιόν και διαδρομές, ανάμεσά τους 17 νεροτσουλήθρες, δύο πίστες για surfing, μία πισίνα με τεχνητό κύμα, κ.λπ. Από τις πιο διάσημες διαδρομές είναι η Jumeirah Sceirah, μια εντυπωσιακή κάθοδος σε κάψουλα, από ύψος 32 μ., με ταχύτητα έως 80 χλμ. την ώρα. Στο Wild Wadi δεν επιτρέπεται η χρήση Go Pro camera.

• Είσοδος: 71 ευρώ. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό.

www.wildwadi.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή