Ντόλτσε βίτα στον αφρό

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπίθανα κοκτέιλ, γεύσεις με φαντασία, σέρβις πολλών αστέρων. Όλα αυτά –και ακόμα περισσότερα– συνιστούν μέρος της εμπειρίας στα beach clubs που πρωταγωνιστούν το φετινό καλοκαίρι στη «Χρυσή Λίστα» του Condé Nast Traveller.

1. Ku de ta, Μπαλί, Ινδονησία

Μέχρι το 2000 το Seminyak δεν ήταν παρά ένα ψαροχώρι, η λειτουργία όμως του Ku De Ta εγκαινίασε μία νέα εποχή για ολόκληρη την περιοχή δημιουργώντας την πιο διάσημη lounge τοποθεσία στο νησί, που έχει μάλιστα αποκτήσει και «αδελφάκι» στο Perth της Αυστραλίας. Το Ku De Ta είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα beach bar. Επάνω στην πανέμορφη αμμώδη παραλία και το περιποιημένο γρασίδι πιο πίσω σερβίρονται εξαιρετικά κοκτέιλ και νόστιμα πιάτα – αρκετοί διακεκριμένοι σεφ έρχονται ως guests να μαγειρέψουν. Πολλοί θαμώνες επιστρέφουν για το ετήσιο bikini party (30.07) και τα μουσικά DJs sets που διοργανώνονται – ας είστε προετοιμασμένοι, γιατί ο κόσμος είναι πραγματικά πολύς. Όποιος πηγαίνει στο Μπαλί για διακοπές, είναι επιβεβλημένο να κάνει μια στάση εδώ.

www.kudeta.com

Κοκτέιλ περί τα 6,5 ευρώ


2. Macakizi, Μπόντρουμ, Τουρκία

Ελαιόδεντρα και μπουκαμβίλιες σκεπάζουν τη μικρή πλαγιά ανάμεσα στο ξενοδοχείο και τη θάλασσα, ενώ οι ξαπλώστρες στα ξύλινα decks δίπλα στο νερό λειτουργούν ως καταφύγιο τα ζεστά μεσημέρια του Αυγούστου. Το beach bar Macakizi έχει να περηφανεύεται για τα σαράντα συναπτά καλοκαίρια κατά τα οποία αποτελεί υπ’ αριθμόν ένα επιλογή μιας εκλεκτής πελατείας από όλο τον κόσμο (σελέμπριτις, επιχειρηματίες, κ.ά.). Οι επιλογές σε φαγητό είναι κυρίως μεσογειακές, με αρκετό ψάρι, πολλά θαλασσινά και λαχανικά. Το signature cocktail με το προκλητικό όνομα Dirtier Diva (σ.σ. πιο «βρώμικη» ντίβα) είναι εξαιρετικά δροσερό και αναζωογονητικό: φτιάχνεται με ρούμι, passion fruit, τζίντζερ, λάιμ και τσίλι. Για να νιώσετε πραγματικά βασιλιάδες, και αν το σηκώνει η τσέπη σας, μπορείτε να κανονίσετε με το ξενοδοχείο τη μεταφορά σας από την Κωνσταντινούπολη με υδροπλάνο.

www.macakizi.com

Κοκτέιλ «Dirtier Diva» περί τα 16 ευρώ


3. Le Club 55, Σεν Τροπέ, Γαλλία

Μπορεί ένα από τα πρώτα beach clubs που άνοιξαν στο Σεν Τροπέ της νότιας Γαλλίας να διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του από το 1955 και να ανταγωνίζεται επάξια τους πιο «φρέσκους» και καινούργιους χώρους της Κυανής Ακτής; Το θρυλικό Le Club 55 στην παραλία Pampelonne διακρίνεται, αν μη τι άλλο, για τη διαχρονικότητά του. Στα ’50s ήταν το αγαπημένο της Μπριζίτ Μπαρντό, η Ναόμι Κάμπελ γιορτάζει εδώ τα γενέθλιά της κάθε χρόνο, ενώ η Πάρις Χίλτον το επισκέπτεται συχνά. Φημίζεται για το ρατατούιγ του (παραδοσιακή συνταγή της νότιας Γαλλίας, μοιάζει με το δικό μας τουρλού), το οποίο θα απολαύσετε πάνω στη βεράντα από τερακότα, κάτω από τα αρμυρίκια, μαζί με ψάρι, θαλασσινά και εκλεκτό κρασί από επιλεγμένες ετικέτες.

www.club55.fr

Ποτήρι κρασί περί τα 9 ευρώ


4. 10 Punto 7, Φορμεντέρα, Ισπανία

Το άνυδρο και βραχώδες περιβάλλον θυμίζει Κυκλάδες, το ίδιο και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Το 10 punto 7 βρίσκεται σε ένα απομονωμένο σημείο πάνω στην παραλία Migjorn, στη Φορμεντέρα των Βαλεαρίδων Νήσων. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να ξεδιψάσετε με σανγκρία και να τη συνοδεύσετε με τα τάπας της επιλογής σας. Το μενού κρύβει όμως και εκπλήξεις, όπως εξαιρετικό σούσι (θεωρείται από τα καλύτερα στο νησί), αλλά και εκλεπτυσμένα πιάτα με νοτιοαμερικανικές επιρροές, τα οποία επιμελείται ο Περουβιανός σεφ Anuar Gonzales Fasabi. Η παραλία με την ψιλή άμμο είναι μαγευτική, οι ρυθμοί ανεβαίνουν τα μεσημέρια και τα απογεύματα, αλλά το βράδυ το 10 punto 7 προσφέρεται για ρομαντικά δείπνα.

www.10punto7.com

Γεύμα (2 ατόμων) περί τα 55 ευρώ


Ντόλτσε βίτα στον αφρό-1

Rocka, Μπούζιος, Βραζιλία

5. Rocka, Μπούζιος, Βραζιλία

Όλα ξεκίνησαν το 1964, όταν η Μπριζίτ Μπαρντό βουτούσε τα καλλίγραμμα πόδια της στα νερά της παραλίας του Buzios, στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Το γραφικό ψαροχώρι άρχισε να αποκτά φήμη, και μάλιστα τόση, ώστε σήμερα να θεωρείται το Σεν Τροπέ της λατινοαμερικανικής χώρας. Ένα από τα καλύτερα beach bars του κόσμου, το Rocka, βρίσκεται μπροστά στην αμμώδη παραλία Praia Brava και, παρά τον κοσμοπολίτικο αέρα που κομίζουν οι εκλεκτοί θαμώνες του, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και σικ μποέμ. Τα πιάτα της ημέρας (συνήθως θαλασσινά και ψάρι) αναγράφονται σε έναν μαύρο πίνακα και είναι τόσο νόστιμα, που πολλοί γνωστοί και βραβευμένοι σεφ της ευρύτερης περιοχής έρχονται εδώ στα ρεπό τους μόνο και μόνο για το φαγητό.

www.rockafish.com

Kυρίως πιάτα από 19 ευρώ έως 24 ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή