Δωρεά τέχνης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πάνω από 30 χρόνια το Κέντρο Σύγχρονης Δημιουργίας (Centre de Création Contemporaine – CCC) στην πόλη Tours της Γαλλίας προσέφερε στέγη σε νέους και καταξιωμένους δημιουργούς που ήθελαν να πειραματιστούν και να καταθέσουν τη δική τους ματιά πάνω στη σύγχρονη τέχνη.

Ένας από τους δημιουργούς αυτούς, ο Γάλλος αφαιρετικός ζωγράφος Olivier Debré, προκειμένου να μείνει ζωντανό και επίκαιρο το έργο του, το δώρισε πριν από τον θάνατό του στο CCC, με τον όρο να εκτίθεται μόνιμα εκεί. Το CCC έπρεπε να μεταφερθεί πλέον σε έναν χώρο σύγχρονων προδιαγραφών που θα αναδείκνυε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κληροδότημα του Debré.

Tο πορτογαλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Aires Mateus e Associados ανέλαβε το έργο κατόπιν διαγωνισμού και το ολοκαίνουργιο Centre de Création Contemporaine Olivier Debré εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο με τρεις εκθεσιακούς χώρους και τα έργα του Debré σε ρόλο πρωταγωνιστή και οικοδεσπότη. www.cccod.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή