Εκκεντρική κομψότητα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη δεκαετία του ’30, στο νούμερο 14 της οδού Henrietta στο Covent Garden του Λονδίνου βρισκόταν το γραφείο του Victor Gollancz, εκδότη μεταξύ άλλων των George Orwell, Daphne du Maurier και John Le Carré.

Εδώ και έναν μήνα, ενοποιημένο πλέον με το διπλανό κτίριο του αριθμού 15, στεγάζει το boutique ξενοδοχείο Henrietta, το νέο εγχείρημα του γαλλικού ομίλου Experimental. Διακοσμημένα από τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Dorothée Meilichzon, τα 18 δωμάτια και οι σουίτες ακολουθούν ένα μάλλον sui generis ύφος, που μπλέκει την αρ ντεκό με τα ’70s: περίτεχνα κεφαλάρια που συνδυάζουν υλικά και γεωμετρικά σχήματα, βελούδινες ρετρο-φουτουριστικές πολυθρόνες, μοκέτες που μιμούνται μωσαϊκά, μαρμάρινα μπάνια και αναπάντεχα χρώματα, όπως το ροζ ή το σκούρο μπλε.

Παροχές η Henrietta δεν έχει πολλές. Μπορεί να υπερηφανεύεται όμως για το εστιατόριό της, του οποίου το μενού υπογράφει βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, ενώ δεν παύει να είναι και μια κομψή αφετηρία για καθημερινές εξορμήσεις, σε κομβικό σημείο της ευρωπαϊκής μητρόπολης. www.henriettahotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή