Κάμπινγκ για καλομαθημένους

Κάμπινγκ για καλομαθημένους

5' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατασκήνωση στους αμμόλοφους της Δυτικής Αυστραλίας, διανυκτέρευση σε κέλτικη καλύβα στην Κορνουάλη, διακοπές πάνω σε μαγικά δεντρόσπιτα στη Χώρα των Βάσκων. Το «glamping» συνδυάζει την ανεμελιά με την πολυτέλεια και σας περιμένει να το δοκιμάσετε.

ΗΠΑ

The Resort at Paws Up

Το βουκολικό αυτό θέρετρο στη δυτική πλευρά της Μοντάνα είναι χτισμένο σε ένα ράντσο με ταράνδους και μοσχάρια Black Angus.

Κάμπινγκ για καλομαθημένους-1

Το εσωτερικό των σκηνών που έχουν στηθεί στην ύπαιθρο της Μοντάνα μοιάζει με σαλόνι αστικού σπιτιού.(Φωτογραφία: © Pieter de Liagre Boh)

«Είμαι ερωτευμένος με τη Μοντάνα. Υπάρχουν πολιτείες για τις οποίες τρέφω θαυμασμό, εκτίμηση, ακόμα και κάποια τρυφερότητα. Για τη Μοντάνα όμως,νιώθω έρωτα», έγραφε ο νομπελίστας Αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ για την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ. Γνωστή και ως «Πατρίδα του Μεγάλου Ουρανού», η Μοντάνα διαθέτει απίθανη φυσική ομορφιά, την οποία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο αν επισκεφτείτε το θέρετρο The Resort at Paws Up. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σπίτια ή σε πλήρως εξοπλισμένες σκηνές που παρέχουν όλες τις ανέσεις. Ακόμα πιο ενδιαφέρον από το πού θα κοιμηθείτε είναι, ωστόσο, το τι μπορείτε να κάνετε στο ράντσο: ιππασία σε μονοπάτια, ψάρεμα στον ποταμό Blackfoot, αναρρίχηση, ράφτινγκ σε ορμητικά ποτάμια. Κι όταν κουραστείτε, επιστρέφετε στο ξενοδοχείο για μια θεραπεία σπα ή λίγο τζακούζι. Το ράντσο τα έχει όλα…

• Από 1.077 ευρώ (χωρίς φόρους) η σκηνή δύο ατόμων, www.pawsup.com

Κάμπινγκ για καλομαθημένους-2

Δείπνο δίπλα στο ποτάμι. (Φωτογραφία: © Pieter de Liagre Bohl)


ΕΛΒΕΤΙΑ

Whitepod

Στο καντόνι του Βαλέ, σε υψόμετρο 1.400 μ., θα βρείτε ένα πράσινο ξενοδοχείο με σουίτες-ιγκλού.

Κάμπινγκ για καλομαθημένους-3

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος όπου σερβίρεται το πρόγευμα. (Φωτογραφία: © Micha Riechsteiner)

Το Whitepod αποτελείται από τα λεγόμενα pods, δηλαδή σουίτες σε σχήμα σφαίρας, με πολλά «εσωτερικά» τρίγωνα, κατασκευασμένες με λιτό αλλά σταθερό σκελετό. Με ύψος 4,3 μ. και χωρητικότητα 40 τ.μ., τα δωμάτια του Whitepod ενδείκνυνται για διαφόρων ειδών επισκέπτες. Το «cosy» pod είναι ιδανικό για ζευγάρια ή μικρές παρέες, το «family» pod για οικογένειες, ενώ το «deluxe» pod είναι για πιο καλομαθημένους ταξιδιώτες, αφού, σε αντίθεση με τα άλλα pods, διαθέτει δορυφορική τηλεόραση, mini-bar, δωρεάν Wi-Fi και μηχανή Nespresso με καφέ. To ξενοδοχείο λειτουργεί με τρόπο οικολογικό, έτσι ώστε να επιβαρύνεται όσο λιγότερο γίνεται το περιβάλλον: χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενα καθαριστικά, ανακυκλώνει τα απορρίμματα και ενθαρύνει την οικονομία στο νερό και στο ρεύμα.

• Από 317 ευρώ το pod, www.whitepod.com


ΙΣΠΑΝΙΑ

Cabañas en los árboles

Στον βορρά της Ισπανίας, 45 λεπτά από το Bilbao, βρίσκεται ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο με σπιτάκια χτισμένα πάνω σε δέντρα.

Όσοι έχετε υψοφοβία μάλλον θα δυσκολευτείτε, αφού τα δωμάτια απέχουν αρκετά μέτρα από το έδαφος. Οι υπόλοιποι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: Cabaña Amalur (για δύο άτομα, σε ύψος 7 μέτρων και πρόσβαση με κάθετη σκάλα), Cabaña Elaia (σε ύψος 17 μ., διαθέτει και βεράντα), Cabaña Txantxangorria (με πανοραμική θέα σε δάσος βελανιδιάς), Cabaña Hontza (για 2-4 άτομα, σε ύψος 8 μ. και θέα σε ελατόδασος), Cabaña Suite Oooh! (με μεγάλη βεράντα και θέα στο χωριό Otxandio). Το πρωινό παραλαμβάνεται κατευθείαν στο δωμάτιο, μέσα σε ένα καλαθάκι.

• Από 130 ευρώ τα δύο άτομα, cabanasenlosarboles.com


ΑΓΓΛΙΑ

The Roundhouse

Για όσους θέλουν να γευτούν πώς ήταν η ζωή σε τεχνολογικά «πρωτόγονες» εποχές.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται για γνήσιο αντίγραφο προχριστιανικής κέλτικης καλύβας, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από τον αυθεντικό οικισμό Bodrifty της Κορνουάλης, που χρονολογείται στην Εποχή του Σιδήρου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στο The Roundhouse δεν υπάρχουν σύγχρονες ανέσεις – με πρώτη και πιο βασική το ηλεκτρικό ρεύμα. Το μικρό κυκλικό κατάλυμα διαθέτει διπλό κρεβάτι με ουρανό κατάλληλο για ένα ζευγάρι, αλλά και μία αιώρα στην οποία μπορεί να κοιμηθεί άνετα ένα παιδί. Πέρα από το βασικό οίκημα, υπάρχει και ένα δεντρόσπιτο που φιλοξενεί καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο. Για την ψυχαγωγία σας, οι οικοδεσπότες προτείνουν βραδινή ενατένιση του έναστρου ουρανού.

• Από 280 ευρώ τα δύο άτομα, www.canopyandstars.co.uk


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 

Sal Salis

Επιστροφή σε μια πιο απλή και ήρεμη καθημερινότητα υπόσχεται το Sal Salis.

Για κινητό ή σύνδεση στο ίντερνετ, ούτε λόγος. Η φιλοσοφία του παραθαλάσσιου safari camp στους αμμόλοφους του Εθνικού Πάρκου Cape Range της Δυτικής Αυστραλίας είναι να δώσει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αποτοξινωθούν από την αστική ζωή. Το Sal Salis διαθέτει 16 σκηνές τοποθετημένες επάνω σε πλατφόρμες, με ιδιωτικά μπάνια, χειροποίητα κρεβάτια, βαμβακερά κλινοσκεπάσματα και οργανικά σαμπουάν. Η παραμονή στην ιδιότυπη αυτή κατασκήνωση περιλαμβάνει φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως εξερεύνηση στον ύφαλο Ningaloo και μπάνιο σε μια θάλασσα με όρκες και διαβολόψαρα μέχρι ξενάγηση στην άγρια αυστραλέζικη ύπαιθρο των κόκκινων καγκουρό.

• Από 1.020 ευρώ τα δύο άτομα, www.salsalis.com.au


ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Entamanu Ngorongoro

 H Τανζανία, με το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, προσφέρεται για ασυνήθιστες διακοπές.

Κάμπινγκ για καλομαθημένους-4

Mία από τις έξι σκηνές του οικολογικού camp στην Τανζανία. ( Φωτογραφία: © nomad-tanzania.com)

Tον κρατήρα Ngorongoro, ο οποίος δημιουργήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου εκατομμύρια χρόνια πριν, επέλεξε η Nomad Tanzania (εταιρεία σαφάρι που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Αφρική) για να δημιουργήσει το Entamanu Ngorongoro, ένα camp με έξι δωμάτια, ένα εκ των οποίων απευθύνεται σε οικογένειες. Τα δωμάτια έχουν θέα τόσο στον κρατήρα όσο και στην περιοχή Serengeti (μια αχανή έκταση της Τανζανίας και της Κένυας που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα της Αφρικής). Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο κατάλυμα είναι ότι οι σκηνές είναι τοποθετημένες επάνω σε πλατφόρμες και οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό οικοσύστημα.  

• Από 1.233 ευρώ το άτομο, www.nomad-tanzania.com


ΣΟΥΗΔΙΑ 

Treehotel

Στον σουηδικό βορρά μια ομάδα Σκανδιναβών αρχιτεκτόνων δημιούργησε ένα κατάλυμα μοναδικών δεντρόσπιτων.

Κάμπινγκ για καλομαθημένους-5

The Mirrorcube, ένα από τα δεντρόσπιτα του σουηδικού Treehotel. (Φωτογραφία: © VISUALHELLAS.GR)

Το Treehotel βρίσκεται κοντά στο χωριό Harads και ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα ξενοδοχεία γιατί συνδυάζει την πρωτοπόρο αρχιτεκτονική (για την οποία φημίζονται οι Σκανδιναβοί) με το ανόθευτο φυσικό περιβάλλον. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του στάθηκε το ντοκιμαντέρ «The Tree Lover», του Jonas Selberg Augustsén, που αφηγείται την ιστορία τριών αντρών –και ενός σκύλου– που φεύγουν από την πόλη για να χτίσουν μαζί ένα δεντρόσπιτο. Τα διαμερίσματα του Treehotel είναι επίσης χτισμένα πάνω σε δέντρα και έχουν θέα στον ποταμό Lule. Ως προς την αρχιτεκτονική τους, το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα: το The Dragonfly, για παράδειγμα, είναι φτιαγμένο από ξύλο και φύλλα μετάλλου, το The Blue Cone από πλαστικοποιημένη σημύδα, το The Bird’s Nest εξωτερικά μοιάζει με φωλιά πουλιού, ενώ το The UFO παραπέμπει σε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που έχει σκαλώσει ανάμεσα στα δέντρα.

• Από 513 ευρώ τα δύο άτομα, www.treehotel.se

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή