ΤΑΞΙΔΙΑ

Η θεαματική επιστροφή

gran-hotel-miramar-malaga-9
2175-169-71_72-75v4rhorizontal

Σημείο αναφοράς για τη Μάλαγα της Ισπανίας, το Hotel Principe de Asturias του 1926, αφού μετατράπηκε διαδοχικά σε νοσοκομείο, ξενοδοχείο ονόματι Miramar και δικαστικό μέγαρο, επανήλθε έπειτα από ανακαίνιση κόστους 65 εκατ. ευρώ ως Grand Hotel Miramar, για να βάλει την πόλη στον χάρτη των πλέον πολυτελών προορισμών παγκοσμίως.

Το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που περιβάλλεται από 9.000 τ.μ. κήπων, διαθέτει 200 δωμάτια και σουίτες σε τρία διαφορετικά στυλ –κλασικό, μεσογειακό και νεο-αραβικό–, ένα εντυπωσιακό αίθριο, μια μαρμάρινη σάλα χορού, πέντε εστιατόρια και μπαρ, συνεδριακό κέντρο, εξωτερικές πισίνες και διώροφο spa. Πολλά από τα αυθεντικά του στοιχεία, όπως οι μαυριτανικές ξυλόγλυπτες καμάρες, τα ανδαλουσιανά πλακάκια και οι περίτεχνες οροφές έχουν διατηρηθεί, παραπέμποντας στο λαμπρό του παρελθόν, όταν διέμεναν εδώ επιφανείς ταξιδιώτες της εποχής, όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Δεν λείπουν και σύγχρονα στοιχεία, που στόχο μάλλον έχουν να προσελκύσουν μια νέα γενιά διακεκριμένων επισκεπτών, εξοικειωμένων με μια πιο lounge αισθητική.
www.granhotelmiramarmalaga.com