Στιγμές για χιλιάδες likes

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι διάσημοι Instagrammers ταξιδεύουν στα πέρατα της Γης και ξεσηκώνουν τα κοινωνικά δίκτυα με τις ψηφιακές τους καρτ ποστάλ.

1 ΚΑΝΑΔΑΣ

 Λίμνη Maligne

«Τα πράγματα σοβάρεψαν όταν το National Geographic, το BuzzFeed και η Daily Mail δημοσίευσαν τις φωτογραφίες μου», λέει ο 29χρονος Johan Lolos, που πέρασε το περσινό καλοκαίρι του μεταξύ Ισλανδίας, Νορβηγίας και Καναδά. Στη «συγκομιδή» αυτού του οδοιπορικού ανήκει και η φωτογραφία της λίμνης Maligne, που βρίσκεται στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά και αποτελεί πόλο έλξης για τους καγιάκερ και τους λάτρεις του ψαρέματος πέστροφας. Στο οικοσύστημά της βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων, από αγριοκάτσικα και καριμπού μέχρι αρκούδες γκρίζλι.

· Ο Johan Lolos έχει 450.000 ακολούθους και η φωτογραφία του απέσπασε 22.696 likes.


Στιγμές για χιλιάδες likes-1

2 ΣΙΒΗΡΙΑ

Λίμνη Βαϊκάλη

«Την πρώτη φορά που πάτησα πάνω στον πάγο ένιωσα ότι βρίσκομαι στο διάστημα», γράφει ο Μοσχοβίτης Daniel Kordan, που έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτφόλιο με εικόνες από το Τατζικιστάν και την Παταγονία ως τη Βαϊκάλη, την αρχαιότερη ίσως λίμνη στον κόσμο (ηλικίας περίπου 25 εκατ. ετών) στον νότο της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία. Αποτελεί σύμβολο της ρωσικής κουλτούρας και πρωταγωνιστεί σε δεκάδες μύθους και ιστορίες – όπως ότι δημιουργήθηκε από βράχο που έπεσε από τον ουρανό ή ότι κάποτε την επισκέφτηκε ο Ιησούς Χριστός.

· Ο Daniel Kordan έχει 805.000 ακολούθους και η φωτογραφία του απέσπασε 26.007 likes.


Στιγμές για χιλιάδες likes-2

3 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Μπαλί

Λάτρης της περιπέτειας από μικρή ηλικία, τότε που δεν σταματούσε να κάνει σκέιτ και σερφ, ο Αμερικανός Quin Schrock εντυπωσιάστηκε όταν αντίκρισε τους καταπράσινους, εξωτικούς ορυζώνες του Ubud. Το μπαλινέζικο σύστημα με τις αναβαθμίδες ρυζιού ονομάζεται Subak, γεννήθηκε κάπου γύρω στον 9ο αιώνα και θεωρείται πρότυπο γιατί αφενός είναι οικονομικά αποδοτικό, αφετέρου

είναι οικολογικό και βασίζεται

στη δίκαιη κατανομή των υδάτινων πόρων ανάμεσα στους αγρότες.

·O Quin Schrock έχει 487.000 ακολούθους και η φωτογραφία του απέσπασε 29.089 likes.


Στιγμές για χιλιάδες likes-3

4 ΚΟΥΒΑ

Αβάνα

Ο Matthew Karsten τα τελευταία επτά χρόνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερους από πενήντα προορισμούς. Στην Κούβα αποτύπωσε την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Αβάνας με τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα-αντίκες. Τα τελευταία ανήκαν σε πλούσιους Αμερικανούς τουρίστες της δεκαετίας του ’50 και «ξέμειναν» στο νησί μετά την επανάσταση. Λόγω της κλειστής οικονομίας της χώρας, οι Κουβανοί τα μόνταραν με ό,τι ανταλλακτικό έβρισκαν πρόχειρο, κι έτσι σήμερα αντιμετωπίζονται από τους συλλέκτες σαν ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων.

·Ο Matthew Karsten έχει 142.000 ακολούθους και η φωτογραφία του απέσπασε 6.578 likes.


Στιγμές για χιλιάδες likes-4

5 ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Αντίς Αμπέμπα

Μοιάζει να τρέχει σε ταξιδιωτικό μαραθώνιο ο ακούραστος Gary Arndt, που πριν απο δέκα χρόνια πούλησε το σπίτι του και έκτοτε γυρίζει τον κόσμο, έχοντας επισκεφτεί πάνω από 175 χώρες, μία εκ των οποίων είναι και η Αιθιοπία. Στην Αντίς Αμπέμπα γνώρισε και φωτογράφισε αυτή τη βαρυφορτωμένη οδοιπόρο, η οποία αποδεικνύει με την παρουσία της ότι οι παραδοσιακές ασχολίες και οι σκληρές συνθήκες δεν έχουν εξαλειφθεί από τη ζωή των ανθρώπων της αιθιοπικής πρωτεύουσας, παρότι η τελευταία θεωρείται το πολιτικό και διπλωματικό κέντρο της Αφρικής.

·Ο Gary Arndt έχει 199.000 ακολούθους.


Στιγμές για χιλιάδες likes-5

6 ΟΜΑΝ

Μουσκάτ

«Αυτή η εικόνα πήρε λίγα likes, όμως είναι μία από τις αγαπημένες μου», γράφει η Αυστραλή Lauren Bath, που φωτογράφισε τον «Άνθρωπο του πηλού», όπως τον ονόμασε, εν ώρα εργασίας. Ο ηλικιωμένος κεραμίστας είναι τεχνίτης στη Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν, μια παραθαλάσσια πόλη με 1,5 εκατ. κατοίκους που, μην υποκύπτοντας σε έναν άτσαλο αρχιτεκτονικό εκμοντερνισμό, όπως κάνουν άλλες αραβικές μεγαλουπόλεις (βλ. Ντουμπάι), διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα.

· Η Lauren Bath έχει 466.000 ακολούθους και η φωτογραφία της απέσπασε 4.236 likes.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή