Γιώργος Βήλος: Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece

Γιώργος Βήλος: Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, νέα διεθνή δρομολόγια, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας για όλους τους χρήστες των αεροδρομίων αποτελούν τις προτεραιότητες της Fraport Greece. Ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, παρουσιάζει το πλάνο της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείριση 14 αεροδρομίων στη χώρα μας.

Πείτε μας δυο λόγια για το έργο και τη φιλοσοφία της Fraport Greece.

Η Fraport Greece υλοποιεί ένα μεγάλο project με τεράστια οφέλη για το μέλλον της χώρας. Το «κλειδί» αυτής της προσπάθειας είναι η στρατηγική επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ σε αεροδρομικές υποδομές έως το 2021, που θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής. Με όραμα την άριστη ταξιδιωτική εμπειρία, ξεκινήσαμε ήδη από τον Απρίλιο την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και λειτουργιών, ενώ o Νοέμβριος είναι η αφετηρία των έργων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη δημιουργία 14 σύγχρονων αεροδρομίων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών, των επιβατών και των υπόλοιπων χρηστών. Σε βάθος τετραετίας θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί σε Θεσσαλονίκη, Κω, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Μυτιλήνη, ενώ το συνολικό μέγεθος των τερματικών σταθμών στα 14 αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε με ασφαλείς υποδομές και να επεκτείνουμε τα αεροδρόμια, τις 14 πύλες εισόδου στην Ελλάδα, που υποδέχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η δημιουργία και η λειτουργία ανταγωνιστικών αεροδρομίων, εφάμιλλων των διεθνών, κάνουν πιο ελκυστική τη χώρα και την τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Χρησιμοποιώντας τη διεθνή εμπειρία μας και τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου, η Fraport Greece αναπτύσσει και εφαρμόζει δράσεις με στόχο την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και δρομολογίων που θα επιταχύνουν σημαντικά την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν τα αεροδρόμιά μας. Ένας δύσκολος στόχος, αλλά μεγάλη πρόκληση για εμάς, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της αναβάθμισης, της διαφοροποίησης και της ποικιλομορφίας του τουριστικού μας προϊόντος. Επιδίωξή μας είναι, μέσω της στενής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, τα αεροδρόμια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των επιμέρους τοπικών κοινωνιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναπτυξιακή τους πορεία μέσω της προσέλκυσης επιπλέον τουριστικών ροών. Υποστηρίζοντας και προωθώντας τις συνέργειες με τις τοπικές αρχές και άλλους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, στοχεύουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και στην αποτελεσματικότερη προώθηση των προορισμών που εξυπηρετούμε. Τέλος, έχουμε ήδη ξεκινήσει να επεκτείνουμε και να αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες εμπορικές δραστηριότητες, καθώς και τις υπηρεσίες εστίασης, ενισχύοντας σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών και προσφέροντας υψηλή ποιότητα και ποικιλία υπηρεσιών.

 

Ποια είναι η στρατηγική της Fraport Greece για την προσέλκυση επιπλέον κίνησης στα αεροδρόμια;

Η συνεργασία της Fraport Greece με τις αεροπορικές εταιρείες είναι ήδη πολύ στενή κι έχει ξεκινήσει από τη μεριά μας η προσπάθεια να υποστηρίξουμε τις ανάγκες τους και τα αναπτυξιακά τους σχέδια. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουμε σε όλα τα μεγάλα διεθνή συνέδρια του κλάδου και ήδη από την πρώτη μέρα υποστηρίζουμε την προώθηση των 14 ελληνικών προορισμών με στόχο την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, καθώς και την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δρομολογίων. Τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα θετικά, όπως εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2018 θα υποδεχτούμε στα αεροδρόμιά μας 20 νέα διεθνή δρομολόγια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε αύξηση συχνοτήτων και επιμήκυνση της περιόδου σε δρομολόγια που ήδη εξυπηρετούνται.

 

Πώς θα αξιολογούσατε την καλοκαιρινή περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε;

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η κίνηση στα 14 αεροδρόμια ήταν κατά 11,4% περισσότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, καταφέραμε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτητικές επιχειρησιακές συνθήκες, εξυπηρετώντας στις υφιστάμενες υποδομές σημαντικά μεγαλύτερο όγκο πτήσεων. Πολύ σπουδαίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η διεύρυνση των ορίων χωρητικότητας των αεροδρομίων την περίοδο αιχμής, καθώς και η εφαρμογή μιας σειράς επιχειρησιακών διαδικασιών που είχαν ως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση επιπλέον πτήσεων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων το καλοκαίρι – ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διάστημα από άποψη κίνησης για τα ελληνικά δεδομένα.

 

Ποια είναι η δέσμευση της Fraport Greece προς την ελληνική κοινωνία;

Δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών, των συνεργατών και των βασικών μας πελατών, δηλαδή των αεροπορικών εταιρειών και των επιβατών μας. Επίσης δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της σημαντικής δυναμικής που βιώνει ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια, ώστε η ανοδική τάση να συνεχιστεί ακόμη και όταν ο τουρισμός σε ανταγωνιστικές αγορές ανακάμψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή