Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής

Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσημοι σχεδιαστές μόδας «ντύνουν» μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου και τους χαρίζουν λίγη από τη λάμψη τους.

1.Karl Lagerfeld

Mόντε Κάρλο

Στο πολυτελές Metropole Monte-Carlo ο Karl Lagerfeld σχεδιάζει τον χώρο της πισίνας, προέκταση ουσιαστικά του εστιατορίου Odyssey, το οποίο ταξιδεύει γευστικά τους πελάτες του ξενοδοχείου στη Μεσόγειο. Οπτικά, ο Lagerfeld επιχειρεί ένα αντίστοιχο ταξίδι μέσα από 18 γυάλινα πάνελ που αφηγούνται την πορεία του Οδυσσέα έως την Ιθάκη. Απεικονίζουν μια σειρά από μοντέλα με αρχαιοελληνικές χλαμύδες, με φόντο αυθεντικές φωτογραφίες από το αρχείο του Lagerfeld. Τα στιγμιότυπα έχουν τραβηχτεί σε κάποια ελληνική ακτή μεταξύ 1850 και 1860. Από Μάιο έως Οκτώβριο το εστιατόριο ανοίγει μετά τις 19.00 και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο.

www.metropole.com


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-1

Φωτογραφία: © Bruce Buck

2. Christian Dior

Nέα Υόρκη

Η παριζιάνικη κομψότητα συναντά την 5η λεωφόρο σε μια σουίτα που εμπνέεται από τα ατελιέ του Christian Dior. Η ομώνυμη σουίτα στο ξενοδοχείο-ορόσημο του 1904, το St. Regis της Νέας Υόρκης, τιμά το εμβληματικό γκρι του οίκου και στα 158 τετραγωνικά της και δεν χάνει ευκαιρία να εντάξει διακριτικά στον χώρο τα κλασικά του μοτίβα, όπως φιόγκους και το σχέδιο cannage που ο μόδιστρος δημιούργησε εμπνευσμένος από το σχέδιο στις καρέκλες Ναπολέων Γ΄ που χρησιμοποίησε στην πρώτη του επίδειξη μόδας. www.stregisnewyork.com


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-2

3. Karl Lagerfeld

Παρίσι

Μετά την πρόσφατη ριζική ανακαίνισή του, το ιστορικό Hôtel de Crillon του 1909 στο Παρίσι ανεβάζει τον πήχη της διαμονής στην παρισινή πρωτεύουσα με δύο διαμερίσματα (176 τ.μ. και 125 τ.μ.) διά χειρός Karl Lagerfeld και με μοναδική θέα στον πύργο του Άιφελ. Ανδροπρεπή και σε ανθρακί αποχρώσεις, τα ονομαζόμενα Les Grands Appartements περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μοναδικά μπάνια και υπερσύγχρονη  γκαρνταρόμπα, που θα ζήλευε και η Κάρι Μπράντσοου του «Sex and the City».

www.rosewoodhotels.com


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-3

4. Christian Lacroix

Παρίσι

Μεταξύ 2005 και 2010 ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Christian Lacroix αποφάσισε να κάνει μερικά διαλείμματα από τις πασαρέλες, προκειμένου να σχεδιάσει τρία ξενοδοχεία στο Παρίσι. Για τα 33 δωμάτια του πιο εκκεντρικού από αυτά, του Le Bellechasse που βρίσκεται στο σικ και μοδάτο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, εμπνεύστηκε από θεατρικά σκηνικά και κάρτες ταρό δημιουργώντας απρόσμενες συνθέσεις, όπως αυτή με τις λιβελούλες της φωτογραφίας. Ο ίδιος ο Lacroix είχε δηλώσει: «Αυτό το ξενοδοχείο-γκαλερί είναι σαν να σε προσκαλεί να γίνεις μέρος ενός έργου τέχνης» – έργου νεοκλασικού, μποέμ και αβαν-γκάρντ μαζί.

www.lebellechasse.com


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-4

Φωτογραφία: © Vincent Leroux

5. Coco Chanel

Παρίσι

Φόρο τιμής αποτίνει το ξενοδοχείο Ritz Paris σε μία από τις πιο πιστές πελάτισσές του, την Gabrielle «Coco» Chanel, η οποία τη δεκαετία του 1930 μετέτρεψε μία από τις σουίτες του σε σπίτι της και έμεινε εκεί για 34 ολόκληρα χρόνια. Αυτή τη σουίτα των 188 τ.μ., που αποτελείται από δύο δωμάτια, σαλόνι, τρία μαρμάρινα μπάνια και ιδιωτική κάβα, μπορούν πλέον να επιλέξουν για τη διαμονή τους όσοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν γι’ αυτήν μια περιουσία (ξεκινά από 28.000 ευρώ τη βραδιά), απολαμβάνοντας καθημερινά το εκλεπτυσμένο, διαχρονικό στυλ της Chanel και την απαράμιλλη θέα στην πλατεία Vendôme, η κάτοψη της οποίας λέγεται ότι ενέπνευσε το σχέδιο του μπουκαλιού του εμβληματικού αρώματος Chanel No 5.

www.ritzparis.com


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-5

Φωτογραφία: Nicolas Dumont

6. Versace

Ντουμπάι

Οροφές με λεπτομέρειες από χρυσό, μαρμάρινα μωσαϊκά και 215 δωμάτια επιπλωμένα με αντικείμενα της σειράς Versace Home Collection περιμένουν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου-ανακτόρου Palazzo Versace στο Ντουμπάι. Άνοιξε το 2015, 18 χρόνια μετά τη δολοφονία του διάσημου μόδιστρου, φέρει όμως το χαρακτηριστικό του στυλ (μπαρόκ χλιδή και φαντεζί χρώματα) και τα αγαπημένα του μοτίβα, όπως το κεφάλι μέδουσας, που αποτελεί και logo της εταιρείας. To μοτίβο με τα εξωτικά φυτά στο εστιατόριο Giardino εμπνέεται από το φόρεμα που φόραγε η Τζένιφερ Λόπεζ στα βραβεία Grammy του 2000.

www.palazzoversace.ae


Ξενοδοχεία…υψηλής ραπτικής-6

7. Giorgio Armani

Nτουμπάι

Η μόδα μοιάζει να αγαπάει το Ντουμπάι και αντίστροφα. Όταν το 2005 ο Giorgio Armani αποφάσισε να επεκτείνει την αυτοκρατορία του και στον χώρο της φιλοξενίας, το Ντουμπάι ήταν η πρώτη του επιλογή και το 2010 το πρώτο Armani Hotel έγινε πραγματικότητα καταλαμβάνοντας τους πρώτους 39 ορόφους του Burj Khalifa, του ψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο. Όπως και τα ρούχα του σχεδιαστή, είναι μίνιμαλ και κλασικό, ενώ λέγεται πως ο ίδιος ο Armani επιμελήθηκε τα πάντα, από το μήκος των πετσετών στα μπάνια των 160 δωματίων και 144 διαμερισμάτων έως το πριβέ night club.

www.armanihoteldubai.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή