Μιλάνο by locals

5' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καλόγουστες μπουτίκ της Via Solferino, το μπαρ που ταυτίστηκε με το Campari και ένας marocchino σκέτη… αμαρτία.

Οδός Solferino

Καθημερινά

Μιλάνο by locals-1

H έδρα της εφημερίδας Corriere della Sera επί της οδού Solferino. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Το Μιλάνο έχει ταυτιστεί με το shopping, όμως ενδιαφέρουσες μπουτίκ δεν υπάρχουν μόνο στο «χρυσό τρίγωνο» που ορίζεται από τις οδούς della Spiga, Sant’ Andrea και Montenapoleone. Κατευθυνθείτε προς την «ψαγμένη» αγορά της κεντρικής, αλλά πιο ήσυχης Via Solferino. Στα μαγαζιά της θα βρείτε μπαλαρίνες σε χίλια χρώματα, άνετες τσάντες, μοντέρνα παντελόνια και μοναδικά γυαλιά ηλίου. Όταν τελειώσετε με τις αγορές σας, καθίστε σε κάποιο από τα καφέ, τα μπαρ ή τα εστιατόρια που θα βρείτε κατά μήκος της και είναι από τα πιο όμορφα της πόλης.

Ivan Kalinov


Μπαρ Camparino  

Galleria Vittorio Emanuele & Piazza Duomo

Tηλ. +39 286464435

Τρίτη-Κυριακή 07.15-20.40

Campari spritz: 7 ευρώ

Μιλάνο by locals-2

Παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα και εξαιρετικά aperitivi στo Camparino Bar. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Στο διάσημο εμπορικό κέντρο Galleria Vittorio Emanuele II, το γνωστό «σαλόνι του Μιλάνου», θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε το καλύτερο aperitivo της πόλης: το Camparino Bar, το μέρος από το οποίο το Campari ξεκίνησε να κατακτά τον κόσμο, είναι αγαπημένο στέκι των Μιλανέζων. Επιλέξτε ανάμεσα σε Negroni,  Americano, Aperol Spritz ή Campari Spritz –το οποίο σας συστήνω– και απολαύστε την αρ ντεκό ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στο Μιλάνο των αρχών του 20ού αιώνα. Αν παραγγείλετε οι ίδιοι απευθείας στο μπαρ, το ποτό κοστίζει 5 ευρώ (συνοδεία σνακ!).

Ivan Kalinov


Osteria Tajoli

Via Brembo 11

Tηλ. +39 2534623

Δευτέρα-Σάββατο 12.00-15.00 και 19.00-00.00

Δείπνο: 25 ευρώ

Μια osteria είναι πιο απλή από μια trattoria, που με τη σειρά της είναι πιο απλή από ένα εστιατόριο. Πρωτοεμφανίστηκαν τον Μεσαίωνα και σέρβιραν χύμα κρασί και οικονομικά πιάτα, κάτι που δεν άλλαξε με το πέρασμα του χρόνου – παρότι το φαγητό είναι καλής ποιότητας. Η Osteria Tajoli διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητά της στο πέρασμα του χρόνου, με απλούς και καθημερινούς θαμώνες, γευστικό μενού, κρασί που ρέει άφθονο στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τον ιδιοκτήτη της να τραγουδά μέσα στη σάλα όταν δεν σερβίρει. Οι πράσινες καυτερές πιπεριές, μαγειρεμένες με γκράπα, είναι ένα από τα κλασικά πιάτα. Φροντίστε για κράτηση.

Matteo Carini


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ DA ΟTTΟ

Via Paolo Sarpi 8

Tηλ. +39 283417249

Τρίτη-Κυριακή 09.30-02.00

Ποτό και σνακ: 8 ευρώ

Μιλάνο by locals-3

Ο πολυχώρος Da oTTo ξεχωρίζει για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και τις πολυσυλλεκτικές δράσεις του.

Βρίσκεται στην «China Τown» του Μιλάνου και είναι ένας αντισυμβατικός χώρος που ξεχωρίζει με τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Εδώ μπορείτε να βρεθείτε με φίλους, να πιείτε ποτό, να δοκιμάσετε καλομαγειρεμένο φαγητό, να παρακολουθήσετε κινηματογραφικές εκδηλώσεις και συζητήσεις για ενδιαφέροντα θέματα, σε ένα περιβάλλον φιλικό και άνετο.

Matteo Carini


Καφέ Scaringi

Via Pacini 15

Tηλ. +39 287237032

Καθημερινά 07.00-19.30

Καπουτσίνο: 1,30 ευρώ

Αν χρειάζεστε έναν καλό καπουτσίνο το πρωί για να ξεκινήσετε όμορφα τη μέρα, πρέπει να επισκεφθείτε το καφέ-ζαχαροπλαστείο Scaringi. Σερβίρει τους καλύτερους καπουτσίνο και μαροκίνο (marocchino) της πόλης. Ο μαροκίνο είναι εσπρέσο με αφρόγαλα και κακάο. Στο Scaringi τον σερβίρουν ως εξής: αλείφουν το χείλος του φλιτζανιού με νουτέλα, που λιώνει σιγά σιγά και αναμειγνύεται με τον ζεστό καφέ! Μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με κρουασάν, κέικ, ντόνατ, μάφιν κ.ά., ενώ, αν επιλέξετε κάποιο απεριτίφ, δοκιμάστε τις μικρές του πίτσες. Το εσωτερικό του, με τον γυάλινο πολυέλαιο, τον χαμηλό φωτισμό και την ξύλινη επένδυση στους τοίχους, θυμίζει παλιό βιεννέζικο καφέ.

Elena Berneschi


Εστιατόριο Giannino L’angolo di Abruzzo

Via Rosolino Pilo 20

Tηλ. +39 229406526

Καθημερινά 12.30-14.30

και 19.30-23.30

Ζυμαρικά: από 9 ευρώ

Μιλάνο by locals-4

Το αυθεντικό ριζότο μιλανέζε περιέχει σαφράν και κομματάκια από κρέας. (Φωτογραφία:© Shutterstock)

Πολύ δημοφιλές εστιατόριο, με καρό τραπεζομάντιλα, μικρά τραπέζια, νόστιμο φαγητό και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Προσοχή, μην το μπερδέψετε με το εστιατόριο Giannino που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και οι πελάτες του είναι ως επί το πλείστον μοντέλα, ποδοσφαιριστές και τηλεδιασημότητες. Στο Giannino L’angolo di Abruzzo συναντιούνται ντόπιοι και τουρίστες, ακούγονται ζωηρές συζητήσεις και ο ήχος των μαχαιροπίρουνων που «χορεύουν» στα πιάτα. Θα απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις της περιοχής του Αμπρούτσο σε μεγάλες μερίδες και με παραδοσιακά υλικά. Αποφύγετέ το, αν κάνετε δίαιτα – ο ιδιοκτήτης θα το θεωρήσει προσβολή αν παραγγείλετε απλώς μια… σαλάτα! Μετά τις 19.30 γεμίζει ασφυκτικά.

Elena Berneschi


Enoteca Don Pietro

Via Vigevano 9

Tηλ. +39 3386828287

Δευτέρα-Σάββατο 16.30-23.30

Ποτήρι κρασί: από 5 ευρώ

Ένα από τα πολλά wine bars που έχουν ανοίξει τελευταία στην πόλη, δυο βήματα από την Porta Genova. Ο χώρος είναι μικρός – ίσα ίσα χωράνε καμιά δεκαριά σκαμπό ανάμεσα στην μπάρα και στα ράφια με τα εξαιρετικά ιταλικά κρασιά που καλύπτουν όλο τον τοίχο, από το πάτωμα έως το ταβάνι. Η συλλογή του αποτελείται από προϊόντα μικρών και προσεκτικά επιλεγμένων παραγωγών, τους οποίους ο ιδιοκτήτης εντοπίζει και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Συνοδεύστε το κρασί σας με ποικιλίες αλλαντικών ή τυ-

ριών, μετατρέποντας την επίσκεψή σας σε αξέχαστη γευστική εμπειρία. Μικρή συμβουλή: αφήστε τον

Πιέτρο να σας διηγηθεί τις υπέροχες ιστορίες του.

Michela Susanna Maier


Μουσείο Pirelli HangarBicocca

Via Chiese 2

Tηλ. +39 266111573

Πέμπτη-Κυριακή 10.00-22.00

Δωρεάν

Μιλάνο by locals-5

Οι «Γίγαντες» του OSGEMEOS είναι από τα έργα που έχουν εκτεθεί στο Pirelli HangarBicocca.

Το Pirelli HangarBicocca είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, αφιερωμένο στην παραγωγή και την προώθηση της σύγχρονης τέχνης. Στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο με εντυπωσιακές μεταλλικές οροφές, το οποίο φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις ή εγκαταστάσεις από μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους εικαστικούς στους τρεις

διαφορετικούς χώρους που διαθέτει γι’ αυτόν τον σκοπό. Αν βρεθείτε εκεί αργά το απόγευμα του Σαββατοκύριακου, θα συνδυάσετε την επίσκεψή σας με το happy hour στο μπαρ του μουσείου, το οποίο έχει ωραία θέα στους κήπους του κτιρίου.

Marco Bonari


Crazy Cat Café

Via Napo Torriani 5

Tηλ. +39 284542739

Τρίτη-Κυριακή 10.00-21.00

Κοκτέιλ: 8 ευρώ

Μπαρ, μπιστρό, καφέ και φιλόξενο «σπίτι» για έξι υπέροχες γάτες: τη Μίνα, τον Μπάουι, τον Έλβις, τον Φρέντι, την Μπλόντι και την Πάτι. Όλες τους είχαν μια δύσκολη ζωή μέχρι που βρήκαν καταφύγιο εδώ, απολαμβάνοντας τα χάδια των πελατών και ρίχνοντας υπνάκους στα τραπέζια. Ελάτε για απεριτίφ –αν και το Σαββατοκύριακο θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι– και συνοδεύστε το κοκτέιλ σας με μια επιλογή από τυριά και finger food. Για προφανείς λόγους, μη φέρετε μαζί σας τον σκύλο σας!

Carmen Condeescu


Osteria Il Brutto Anatroccolo

Via Evangelista Torricelli 3

Tηλ. +39 28322222

Δευτέρα-Σάββατο 20.00-01.30

Δείπνο: 15 ευρώ

Αυτό το εστιατόριο που μοιάζει βγαλμένο από τα ’70s –με τα τραπέζια από φορμάικα και τα παλιομοδίτικα κάδρα– σερβίρει το καλύτερο φθηνό φαγητό της πόλης. Παραγγείλτε παραδοσιακή μιλανέζικη κουζίνα: κοτολέτες, ριζότο, pizzoccheri (ζυμαρικό που μοιάζει με ταλιατέλες) και κόκκινο κρασί και ετοιμαστείτε για ένα αλησμόνητο δείπνο. Η osteria βρίσκεται κοντά στο Νavigli, τη συνοικία των καναλιών, όπου συνεχίζοντας τη βραδιά σας θα βρείτε μερικά εξαιρετικά μπαρ.

Marco Bonari

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή