Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει

10' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγαζιά με χαρακτήρα, αξιόλογα μουσεία, κρεατοφαγία για μερακλήδες και τρεις κοντινές εκδρομές.

 

Εύκολη, μικρή, επίπεδη, φιλική στο ποδήλατο (οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες πρέπει να έχουν κι από ένα), η Καρδίτσα είναι μια πόλη που σε κερδίζει όταν τη ζήσεις και όχι επειδή είναι όμορφη. Τα πάντα –αξιοθέατα, μουσεία, ταβέρνες, ρακομελάδικα– βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (στο google map οι «πινέζες» με τις στάσεις μας είναι τόσο κοντά, που δεν ξεχωρίζουν η μία από την άλλη). Πέρα από το ότι τη μαθαίνεις και την περπατάς εύκολα, η Καρδίτσα ξεχωρίζει γιατί είναι ζωντανή και εξωστρεφής: οι άνθρωποι εδώ δεν κάθονται στα σπίτια τους, βγαίνουν βόλτες, για καφέ, για τάβλι, για μεζέ και τσιπουροκατάσταση. Χτισμένη σε κομβικό σημείο –κυριολεκτικά στην καρδιά της Ελλάδας–, από άποψη πληθυσμού είναι μάλλον η «μικρή των μεγάλων» της Θεσσαλίας (η Λάρισα, ο Βόλος, ακόμα και τα Τρίκαλα έχουν πολύ περισσότερους κατοίκους). Με τη λίμνη Πλαστήρα να αποτελεί την πιο κλασική επιλογή εκδρομής με αφετηρία την Καρδίτσα, η πόλη μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για να γνωρίσει κανείς και άλλα μέρη της Κεντρικής Ελλάδας, από τα διάσημα Μετέωρα και την κοσμοπολίτικη Ελάτη μέχρι την Πύλη και τα λιγότερο γνωστά στους Αθηναίους Λουτρά Σμοκόβου.  

ΕΠΤΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

1 | Θεσσαλικές γεύσεις στο Saint Georges

Ξεχωρίζει απέξω το κτίριό του, όπως είναι βαμμένο με ένα ζωηρό πρασινομπλέ χρώμα. Μπαίνοντας μέσα και κοιτώντας τις ετικέτες των προϊόντων, έχεις την αίσθηση ότι το παντοπωλείο Saint Georges αποτελεί σημείο συνάντησης των παραγωγών της Θεσσαλίας, και όχι μόνο: καρδιτσιώτικο λουκάνικο, στραγγιστό γιαούρτι Παλαμά, αγελαδινό γιαούρτι Πετροχωρίου, φέτα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Τρίκκη», τρικαλινό φρουτοποτό ροδάκινο «Κλιάφα», μέλι ελάτης από τη λίμνη Πλαστήρα, χύμα όσπρια είναι μερικά από τα προϊόντα που θα βρείτε εδώ. Πέρα από το να αγοράσετε τρόφιμα, μπορείτε να περάσετε και για καφέ ή κρέπα.

Γεωργίου Καραϊσκάκη 9, τηλ. 24410-41616.

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-1

 Εκλεκτά θεσσαλικά προϊόντα στο παντοπωλείο Saint Georges. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

2 | Πυροσβέστες στο μουσείο

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από γυαλί, μέταλλο και οπλισμένο σκυρόδεμα, το αναπαλαιωμένο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης. Δυστυχώς πια η εμπορική κίνηση είναι περιορισμένη, δεν βλέπεις ούτε μαγαζάτορες με απλωμένη την πραμάτεια ούτε Καρδιτσιώτες με τα καροτσάκια να ψωνίζουν. Παρ’ όλα αυτά, στο κτίριο της Αγοράς υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο (η επιτομή αυτού που λέμε «χειροποίητο»). Το Πυροσβεστικό Μουσείο στήθηκε στα γραφεία όπου στεγαζόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το 1948 έως το 1994. Περιλαμβάνει επεξηγηματικές πινακίδες γραμμένες στο χέρι και ιστορικά κειμήλια όπως μια τουλούμπα (μηχάνημα αναρρόφησης νερού) του 1930 ή μια 25κιλη αντιπυρική στολή: φορώντας την ο διασώστης μπορούσε να παραμείνει μέχρι δύο λεπτά σε θερμοκρασίες 1.200° C.

Νικ. Πλαστήρα και Αθ. Διάκου, καθημερινά 10.00-12.00, Τρίτη και Πέμπτη και 19.00-22.00. Δωρεάν είσοδος.   

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-2

Το Πυροσβεστικό Μουσείο, εντός της Δημοτικής Αγοράς. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

3 | Τα παγόνια φλερτάρουν στο Παυσίλυπο

Το γνωστότερο αξιοθέατο της Καρδίτσας είναι το Παυσίλυπο, ένα πάρκο σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Σχεδιασμένο στις αρχές του 20ού αιώνα από τον μηχανικό Γεώργιο Φώσκολο, με τη στήριξη του δημάρχου Στέργιου Λάππα, χωροθετήθηκε εκεί όπου γίνονταν η ζωαγορά και οι εμποροπανήγυρεις. Στην πορεία των χρόνων πέρασε από διάφορες φάσεις –ακμής και παρακμής–, σήμερα όμως είναι ένα άρτιο άλσος. Οι πιο διάσημοι ένοικοί του είναι μια παρέα παγoνιών που τριγυρίζουν και φλερτάρουν μεταξύ τους. Σταθείτε λίγο και παρακολουθήστε πώς τα αρσενικά με τον μπλε λαιμό ξεδιπλώνουν σαν βεντάλια το πλουμιστό μακρύ φτέρωμα με τα πράσινα «ματάκια» (που είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά σε συνθήκες άγριας φύσης τα δυσκολεύει να καμουφλαριστούν) και πλευρίζουν τα θηλυκά, βγάζοντας ταυτόχρονα κοφτές ερωτικές κραυγές.  

4 | Ένα ξεχωριστό μπιστρό

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό στέκι, που νιώθεις ότι σε προσγειώνει ανάμεσα σε Παρίσι, Βιέννη και Άμστερνταμ. Σημείο όπου μαζεύονται οι ντόπιοι από νωρίς για καφέ, το μπιστρό του ξενοδοχείου Domotel Arni –που άνοιξε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια– είναι στα καλύτερά του όταν νυχτώνει. Με σεφ τον Αποστόλη Στεργιόπουλο, το μενού κινείται γύρω από τις ιταλικές γεύσεις (ταλιολίνι με κόκκινη σάλτσα, οσομπούκο μιλανέζε), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πινελιές ελληνικές (σαγανάκι από λαδοτύρι Μυτιλήνης) ή διεθνείς (σπρινγκ ρολς με γαρίδα και τσορίθο).

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-3

Βραδινή έξοδος στο Bistrot Arni. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

Όσον αφορά την κάβα, θα βρείτε αρκετές ετικέτες κρασιών, καλό ουίσκι και επιλεγμένα κοκτέιλ (από την κλασική μαργαρίτα μέχρι το ναναούε με ρούμι, κουαντρό, βανίλια και πικραμύγδαλο). Στα συν ότι μία φορά τον μήνα το μπιστρό φιλοξενεί γκεστ σεφ σε θεματικές βραδιές αφιερωμένες σε διαφορετικές κουζίνες (μεξικάνικη, ιαπωνική, κινέζικη). Το επόμενο ραντεβού είναι στις 23/1 με μια βραδιά κρεατοφαγίας (street food με spare ribs και αρνάκι σε κενό αέρος), ενώ το μεθεπόμενο στα τέλη Φεβρουαρίου, με το μενού να περιλαμβάνει ντόπια υλικά μαγειρεμένα με μοριακές τεχνικές.   

Καραϊσκάκη 4, τηλ. 24410-22272. Ανοιχτό καθημερινά. Η κουζίνα από τις 12.00 έως τις 16.00 και από τις 20.00 έως τις 00.30.

5 | Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σχετικά μικρό σε μέγεθος, αλλά με μια καλοστημένη έκθεση, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας προσφέρει μια καλή γεύση από την πλούσια ιστορία της περιοχής. Μια βόλτα έως εκεί θα σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε για την οργάνωση και τη λειτουργία ενός «νεολιθικού νοικοκυριού», αλλά και για τη ζωή των Θεσσαλών της Εποχής του Χαλκού: πού κατοικούσαν (σε μαγούλες, δηλαδή τεχνητούς γήλοφους της νεολιθικής εποχής, αλλά και σε άλλες μεταγενέστερες εγκαταστάσεις), τι καλλιεργούσαν (κριθάρι, μπιζέλια, φακές), τι κυνηγούσαν (ελαφοειδή, λαγούς), τι εμπορεύονταν (οψιανό από τη Μήλο, μόλυβδο από το Λαύριο). Τα εκθέματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πήλινα ειδώλια ίππων (5ος αι. π.Χ.), πολλά νομίσματα, ένα μαρμάρινο χέρι παιδιού που κρατά πτηνό από τα πόδια (4ος-3ος αι. π.Χ.), μία χάλκινη πόρπη με πολεμιστές (2ος-4ος αι. μ.Χ.) και ένα πολύ εντυπωσιακό χάλκινο λατρευτικό άγαλμα του Απόλλωνα Οπλίτη (6ος αι. π.Χ.).

Τζέλλα και Λαχανά 1, τηλ. 24410-25219.Τρίτη-Κυριακή 08.00-15.00. Είσοδος: 2 ευρώ.

6 | Ξύλινα παπιγιόν στη Μικρή Φάμπρικα

Ζεστό και φιλόξενο, μοιάζει με δωμάτιο σπιτιού παρά με εμπορικό κατάστημα: μπαίνοντας μέσα, σου έρχεται να βγάλεις τα παπούτσια και να χαϊδέψεις τα απαλά υφάσματα των ρούχων, όπως θα έκανες ανοίγοντας την ντουλάπα μιας φίλης. Το The Little Fabrica είναι μια ξεχωριστή μπουτίκ, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από την Ερμίνα Κεχαγιά και τον Σταμάτη Νεδιλάκη. Περάστε μια βόλτα για να δείτε γυναικεία ρούχα διαλεγμένα με γούστο, αλλά και τη σειρά ξύλινων αξεσουάρ «27 wooden accessories» (με πρώτα και καλύτερα τα παπιγιόν), που σχεδιάζει ο ίδιος ο Σταμάτης.

Χαρίτου 3, τηλ. 24413-02400,

www.thelittlefabrica.gr.

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-4

Τα χειροποίητα ξύλινα παπιγιόν του The Little Fabrica. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

7 | Κουτούκι νέας γενιάς

Το ρεπερτόριο του μαγαζιού περιλαμβάνει κομμάτια διακεκριμένων μαέστρων του μπουζουκιού, του μπαγλαμά και της κιθάρας, όπως είναι ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Χατζηχρήστος, ο Χιώτης, ο Μητσάκης, ο Γιοβάν Τσαούς. Το πρόγραμμα είναι «αυστηρά ρεμπέτικο», όπως μας λέει ο Κωνσταντίνος, o οποίος μαζί με τον αδελφό του Φάνη αποτελούν το βασικό ντουέτο.

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-5

Κωνσταντίνος και Φάνης Οικονόμου, δύο ρεμπέτες νέας γενιάς, επί σκηνής. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

Είναι νέοι, ωραίοι και με χιούμορ, δίνοντας σε ένα κλασικό είδος μουσικής, που δεν ανανεώνεται πια, την απαραίτητη φρεσκάδα. Και οι δύο ασχολήθηκαν επί χρόνια με το βιολί, ενώ όσον αφορά το λαϊκό τραγούδι είναι μάλλον αυτοδίδακτοι. Περάστε να τους ακούσετε στο μουσικό καφενείο «Ρεμπέτικο» – τα λάιβ πραγματοποιούνται Πέμπτη-Σάββατο από τις 11 το βράδυ, ο χώρος όμως είναι ανοιχτός καθημερινά από το πρωί για καφέ και επιτραπέζια.

Ηρακλείτου 12, τηλ. 24410-76013.      

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Κανό και τοξοβολία στη λίμνη Πλαστήρα: Από ταξιδιωτικής άποψης, η λίμνη Πλαστήρα, που απέχει περίπου μισή ώρα από την πόλη, είναι το έτερον ήμισυ της Καρδίτσας, ο τόπος για τον οποίο οι Καρδιτσιώτες είναι πραγματικά περήφανοι. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 και το όνομά της ήταν Ταυρωπού, αν και τελικά επικράτησε το Πλαστήρα, από το επώνυμο του Καρδιτσιώτη στρατιωτικού και πολιτικού Νικ. Πλαστήρα, ο οποίος εμπνεύστηκε την κατασκευή της. Πέρα από το πολύ όμορφο τοπίο της, που κοιτώντας το ηρεμείς, η λίμνη Πλαστήρα είναι φημισμένος προορισμός για φυσιολατρικές δραστηριότητες. Στο Κέντρο Δραστηριοτήτων Tavropos (Καλύβια Πεζούλας, τηλ. 6977-740066) θα κάνετε υδροποδήλατο (μονοθέσιο ή διθέσιο, για ενήλικες και παιδιά από 10 ετών και πάνω), καναδέζικο κανό (μοιάζει με ινδιάνικη πιρόγα) ή τοξοβολία σε προστατευμένο χώρο, υπό την επιτήρηση του υπευθύνου.  

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-6

Αξίζει να περπατήσετε πάνω στο πετρογέφυρο της Πύλης. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

Στο πέτρινο γεφύρι της Πύλη: Περίπου 35 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας, στον δρόμο που πηγαίνει προς τα ορεινά θέρετρα της Ελάτης και του Περτουλίου, βρίσκεται το γεφύρι της Πύλης (ν. Τρικάλων). Αξίζει η μισάωρη οδήγηση έως εκεί, μόνο και μόνο για να κάνετε μια ιστορική σύγκριση: είναι εντυπωσιακό πώς τα περισσότερα νεότερα γεφύρια είναι από αδιάφορα έως άχαρα, ενώ το γεφύρι της Πύλης –όπως όλα τα παλιά πετρογέφυρα– είναι κομψό και απόλυτα ενσωματωμένο στο περιβάλλον, χωρίς να θυσιάζει την αισθητική του έναντι της χρηστικότητάς του. Είναι μονότοξο (με άνοιγμα 29 μ. και ύψος 13,3 μ.), κατασκευάστηκε από τον  Άγιο Βησσαρίωνα το 1514 και ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού συνέδεε τα βουνά  Ίταμος και Κόζιακας και επέτρεπε στους κατοίκους των ορεινών περιοχών να κατέβουν στην πεδιάδα των Τρικάλων. Ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο του και κοιτάξτε από ψηλά τα νερά του Πορταϊκού ποταμού να τρέχουν ορμητικά.

 Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-7

Στα Λουτρά Σμοκόβου μπορείτε να κάνετε από ιαματικό λουτρό σε πισίνα μέχρι ατομικό μασάζ. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

Θεραπευτικές βουτιές στο Σμόκοβο: Το γεγονός ότι ο χειμώνας στην Κεντρική Ελλάδα είναι συχνά βαρύς κάνει την επίσκεψη στα Λουτρά Σμοκόβου ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Οι πηγές βρίσκονται γύρω στα 35 χλμ. νότια της Καρδίτσας και λέγεται ότι οι πρώτοι που εκτίμησαν τις ιδιότητές τους ήταν δύο μοναχοί, ο Μόσχος και ο Φράγκος Στραβοένογλου, που έφτιαξαν ένα υποτυπώδες σπα εν έτει 1662. Μετέπειτα, ένας από τους πιο διάσημους επισκέπτες του ήταν και ο Αλή πασάς. Σήμερα η επιχείρηση του υδροθεραπευτηρίου είναι δημοτική, σύγχρονη και υποδέχεται κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδας (μόνο τη μέρα που περάσαμε εμείς, τρεις φίλες έρχονταν από τη Λάρισα και μια οικογένεια ρωτούσε ποιος είναι ο δρόμος πίσω για τα Τρίκαλα). Το νερό είναι θειούχο αλκαλικό, κατάλληλο για ρευματικά, αρθριτικά και μυϊκούς πόνους, και η θερμοκρασία του στην πηγή 40,2° C, στην πισίνα όμως κυμαίνεται μεταξύ 34° C και 36° C. Πέρα από ιαματικό λουτρό, μπορείτε να κάνετε σάουνα, χαμάμ, χειρομασάζ ή να επισκεφτείτε το γυμναστήριο. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν ατομικοί λουτήρες για υδρομασάζ και αίθουσες για εισπνοές (ενδείκνυνται για άσθμα) και ρινοπλύσεις (για ιγμορίτιδα).

Τηλ. 24430-61210. Είσοδος στην πισίνα 7 ευρώ, πακέτο (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, γυμναστήριο) 10 ευρώ, χειρομασάζ 15-20 ευρώ. Χειμερινό ωράριο: Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00.

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-8

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: © ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Μετάβαση

Μετά την παράδοση του κομματιού Τρίκαλα-Ξυνιάδα του Ε65, η απόσταση Αθήνα-Καρδίτσα είναι γύρω στα 293 χλμ. (προσοχή στους ψηφιακούς χάρτες, γιατί μπορεί να μην είναι ενημερωμένοι και να σας δείχνουν την παλιά διαδρομή). Ο χρόνος του ταξιδιού είναι περίπου τρεις ώρες και ένα τέταρτο, ενώ το κόστος διοδίων-καυσίμων γύρω στα 43 ευρώ η απλή μετάβαση.

Διαμονή

Domotel Arni (Καραϊσκάκη 4, Καρδίτσα, τηλ. 24410-22161, www.domotel.gr). Μάλλον το διασημότερο ξενοδοχείο της Καρδίτσας, ένα ιστορικό κατάλυμα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1921 και στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό ανακαινισμένο ροκοκό κτίριο. Διαθέτει ποικιλία δωματίων, το εστιατόριο-μπαρ Arni-Bistrot και συνεδριακό χώρο. Από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Hotel Kierion (Μπλατσούκα 22 και Βάιου Τζέλλα, Καρδίτσα, τηλ. 24410-71923, www.hotelkierion.gr). Διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα, σουίτες και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Από 61 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.  

Nevros Hotel Resort and Spa (Νεοχώρι, τηλ. 24410-93201, 6947-181196, www.nevros.gr). Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στη λίμνη Πλαστήρα, με εστιατόριο, μπαρ και παροχές σπα, όπως τζακούζι  και σάουνα. Από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Kazarma Hotel (Καλύβια Φυλακτής, τηλ. 24410-92290, www.kazarma.gr). Προσφέρει διαμονή στη λίμνη Πλαστήρα σε 50 δωμάτια, εκ των οποίων τα έξι είναι σουίτες (δύο junior, τρεις executive και μία προεδρική). Από 98 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές, 120 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Φαγητό-Ποτό 

Η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας φημίζεται για το καλό ντόπιο κρέας. Εξαιρετική τόσο από άποψη γαστρονομίας όσο και φιλοξενίας είναι η ταβέρνα Τσαρδάκι στη λίμνη Πλαστήρα (τηλ. 24410-20413, 24410-20024), που λειτουργεί από το 1939 και σερβίρει λογιών λογιών κρεατονοστιμιές, όπως λουκάνικο, μπριζόλα και συκώτι. Μέσα στην πόλη της Καρδίτσας θα βρείτε άπειρα στέκια για φαγητό. Ένα από όσα ξεχωρίζουν είναι το Στέκι της Κυρα Γιώτας (Ιεζεκιήλ 19, τηλ. 24410-75071), τσιπουράδικο με ποικιλία αποσταγμάτων και πιάτα όπως γιαουρτόσκορδο, γαύρο μαρινάτο, τας κεμπάπ και σπετζοφάι.

Καρδίτσα: Η «μικρή» Θεσσαλή που ξέρει να ζει-9

Ψητό συκώτι στη Δροσοσταλιά, ένα εστιατόριο με θέα τη λίμνη Σμοκόβου. (Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ)

Ρίξτε μια ματιά και στο Ουζερί Γκέκας (Κολοκοτρώνη 3, τηλ. 24410-23289) για χορταστικούς μεζέδες σε προσιτές τιμές. Για ρακόμελα, ρούμι και τάβλι περάστε από την Αυλή (Ηρακλείτου 4-6), που μάλιστα κάθε Τρίτη μετά τις 11 φιλοξενεί λάιβ (σταθερή μπάντα του μαγαζιού είναι οι Treloco, που παίζουν μια μείξη ποπ, ροκ, έντεχνου, ντίσκο). Αν φτάσετε μέχρι τα Λουτρά Σμοκόβου, αξίζει να οδηγήσετε λίγο παραπάνω προς την τεχνητή λίμνη Σμοκόβου –προσοχή στον δρόμο τις βροχερές ημέρες– και το εστιατόριο Δροσοσταλιά (τηλ. 6982-522593). Εκτός από το ότι έχει θέα στη λίμνη, σερβίρει καλομαγειρεμένο φαγητό, από κότσι μέχρι σπαλομπριζόλα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή