Ατζέντα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

Φωτογραφία: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: 1. Les Loisirs 1948-1949 © Centre Pompidou, MNAM-CCI/Jean-FranCois Tomasian/Dist. RMN-GP © SABAM Belgium 2018, 2. Le mécanicien, 1918

// ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ //

Ζωγραφίζοντας τις λέξεις [Από 09/02 έως 03/06/2018]

Το μουσείο BOZAR διοργανώνει αφιέρωμα σε έναν από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, τον Fernand Léger (1881-1955). Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Fernand Léger. Beauty is everywhere» αποκαλύπτεται το προσωπικό ύφος του Γάλλου ζωγράφου, γλύπτη και κινηματογραφιστή, ο οποίος έσπασε τις καλλιτεχνικές συμβάσεις και επιχείρησε να αποτυπώσει τον κατακερματισμό μιας ταχέως μεταβαλλόμενης κοινωνίας. Φανατικός θαυμαστής του Charlie Chaplin και της τέχνης του κινηματογράφου, συνεργαζόταν σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία με σκηνοθέτες, χορογράφους, συνθέτες, σκηνογράφους και ενδυματολόγους. Γοητευμένος από τους avant-garde ποιητές, επικοινώνησε αυτή του την αγάπη μέσα από τη διαφήμιση και την τυπογραφία.

bozar.be


Ατζέντα-2

Φωτογραφία: ΜΟΝΑΧΟ: © A. Laurenzo

// ΜΟΝΑΧΟ //

Μικρόκοσμος [Έως 04/02/2018]

Η έκθεση «Only Chairs? Children’s chairs from Sammlung Neuwald» στο Pinakothek der Moderne διοργανώνεται σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική σχολή του Μονάχου και παρουσιάζει παιδικές καρέκλες από τη συλλογή της Gisela Neuwald. Ερευνά επίσης την αλλαγή που έφερε ο σχεδιασμός παιδικών επίπλων τόσο στο σύγχρονο ντιζάιν όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών.

pinakothek.de


Ατζέντα-3

Φωτογραφία: BEΡΟΛΙΝO: Guy Bourdin, Charles Jourdan 1978 © Guy Bourdin Estate, 2017/Courtesy Louise Alexander Gallery

// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

Ιερά τέρατα της μόδας [Έως 13/05/2018]

Η έκθεση «Guy Bourdin. Image Maker / Helmut Newton. A Gun for Hire / Angelo Marino. Another Story» στο Museum für Fotografie αποτίνει φόρο τιμής στο έργο δύο μεγάλων φωτογράφων του 20ού αιώνα, του Γάλλου Guy Bourdin (1928-1991) και του Γερμανοαυστραλού Helmut Newton (1920-2004). Μέσα από φωτογραφίες μόδας –εργάστηκαν και οι δύο στη γαλλική Vogue–, κολεξιόν μεγάλων οίκων (όπως οι Yves Saint Laurent και Chanel), διαφημίσεις κ.ά., ο επισκέπτης αντικρίζει τις πρωτοποριακές εικόνες τους, που χαρακτηρίζονταν από μια αίσθηση «ριζοσπαστικής κομψότητας».

museumsportal-berlin.de


Ατζέντα-4

// ΒΕΝΕΤΙΑ //

Βάλτε τις μάσκες [EΩΣ 13/02/2018]

Για 18 ημέρες το Καρναβάλι της Βενετίας παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, που δίνουν έμφαση στην προβολή παραδόσεων που έχουν χαθεί, όπως την υποδηματοποιία, την κατασκευή γόνδολας και την τέχνη της μάσκας, ξαναζωντανεύοντας τη Βενετία  του 1700. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πάντα οι χοροί σε ιστορικά κτίρια, όπως το Tiepolo Ball στο Palazzo Pisani Moretta: η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους φορούν παραδοσιακά βενετσιάνικα κοστούμια. carnevale.

venezia.it


Ατζέντα-5

// ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ //

7 Ημέρες μουσική [Έως 04/02/2018]

Η Εβδομάδα Μότσαρτ πραγματοποιείται κάθε χρόνο κοντά στην επέτειο των γενεθλίων του Αμαντέους Μότσαρτ (27 Ιανουαρίου 1756) με παραστάσεις όπερας, συναυλίες δωματίου και ρεσιτάλ σολίστ. Οι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες που συμμετέχουν ειδικεύονται στις ερμηνείες των έργων του Αυστριακού συνθέτη και δίνουν μοναδική φήμη στο γεγονός, που εγκαινιάστηκε το 1956 και προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει κλασικές και νέες εκτελέσεις.

mozarteum.at

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή