ΤΑΞΙΔΙΑ

Ποδαρικό με τέχνη

ica-miami-17-11-2875
ica-miami-17-11-2214

Με έναν καινούργιο χώρο τέχνης υποδέχτηκε το 2018 το Μαϊάμι, και συγκεκριμένα η περίφηµη Miami Design District, µια γειτονιά συνώνυµη του ντιζάιν, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, αλλά και της µόδας.

Πρόκειται για τη νέα µόνιµη στέγη του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης (ICA Miami), το οποίο ιδρύθηκε το 2014 µε στόχο την προβολή του έργου ντόπιων ανερχόμενων καλλιτεχνών, καθώς και την ανταλλαγή ιδεών πάνω στην εικαστική δημιουργία. 

Έργο του ισπανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Aranguren + Gallegos, το κτίριο τριπλασιάζει τους εκθεσιακούς χώρους του Ινστιτούτου, προσφέροντας παράλληλα και χώρους για εκπαιδευτικά προγράµµατα.

Η γενική είσοδος στο ινστιτούτο/μουσείο είναι πάντα δωρεάν, στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης που σταθερά απευθύνει προς την κοινότητα να συνδιαλεχθεί µε τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και να εξοικειωθεί µε τις πιο πρωτοποριακές της εκφάνσεις.

Κεντρικός χώρος συνάντησης των επισκεπτών είναι ο νέος κήπος επιφάνειας 1.394 τ.µ., που θα φιλοξενεί γλυπτά µεταπολεµικών και σύγχρονων δηµιουργών, όπως και έργα που έγιναν αποκλειστικά για το µουσείο. www.icamiami.org