Boστώνη by locals

6' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λεωφόρος που έγινε πάρκο, το κρυμμένο «μυστικό» του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης και ένα brunch-αποκάλυψη.

Πάρκο Rose Fitzgerald Kennedy Greenway

Oliver street /purchase street

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Boστώνη by locals-1

Απολαύστε έναν αναζωογονητικό περίπατο στο Rose Fitzgerald Kennedy Greenway. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Στη θέση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πόλης, που την απέκοπτε από το θαλάσσιο μέτωπό της, δημιουργήθηκε το 2008 το πάρκο Rose Fitzgerald Kennedy Greenway – ένα έργο που χρειάστηκε δεκαετίες για να ολοκληρωθεί και λόγω των καθυστερήσεων είχε γίνει σχεδόν ανέκδοτο μεταξύ των κατοίκων της Βοστώνης. Γλυπτά και σιντριβάνια κοσμούν την επιφάνειά του, οι φυτεύσεις ξεκουράζουν το βλέμμα, οι καντίνες σερβίρουν μια ποικιλία από σνακ, ενώ τα μονοπάτια προσφέρονται για περπάτημα με θέα στους ουρανοξύστες. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι μεταξύ του Νότιου Σταθμού και της πλατείας Dewey, στο λεγόμενο Financial District.

Ζac Cardwell



Κατάστημα PolkaDog Bakery

256 Shawmut Avenue

Tηλ. +16173385155

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-20.00

Κυριακή 10.00-18.00

Συσκευασία με λιχουδιές: 6,5 ευρώ

Ένα αρτοποιείο για σκύλους; Μη σας κάνει εντύπωση, οι κάτοικοι της Βοστώνης αγαπούν πολύ τα κατοικίδια και το PolkaDog Bakery είναι πολύ δημοφιλές. Στο ισόγειο θα βρείτε ό,τι λιχουδιά βάλει ο νους σας και στο υπόγειο μια μεγάλη συλλογή από αξεσουάρ και παιχνίδια. Οι τροφές διατίθενται και σε συσκευασία δώρου για τον πιστό σας φίλο, που περιμένει να επιστρέψετε από το ταξίδι σας.

Ζac Cardwell



Εστιατόριο Lone Star Taco Bar

635 Cambridge Street

Tηλ. +18572856179

Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-02.00

Σάββατο, Κυριακή 10.00-02.00

Ένα τάκο: 3,20 ευρώ

Boστώνη by locals-2

Μεξικάνικες γεύσεις στο Lone Star Taco Bar. (Φωτογραφία: Rebeccah Marsters)

Μεξικάνικο εστιατόριο με μικρό αλλά ικανοποιητικό μενού, όπου θα ευχαριστηθείτε ένα καλό γεύμα χωρίς υπερβολές. Το σέρβις είναι γρήγορο, ενώ το προσωπικό φιλικό και πρόθυμο για κουβέντα, αλλά συγχρόνως διακριτικό – ό,τι πρέπει για να γευματίσετε με ησυχία. Για να καταλάβετε ότι φτάσατε στο σωστό μέρος, αναζητήστε την ταμπέλα με το αστέρι του Τέξας πάνω από την πόρτα, καθώς δεν υπάρχει άλλη επιγραφή. Η διακόσμηση του χώρου έχει χίπστερ αισθητική, με μεταλλικό ταβάνι, φωτισμό κάτω από τον πάγκο του μπαρ και ένα κεφάλι βίσονα στον τοίχο. Παραγγείλτε τάκος με αβοκάντο ή τηγανητό τόφου και καλαμπόκι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Mexican Happy Meal, δηλαδή ένα σφηνάκι άσπρη τεκίλα με σαγκρίτα και ένα ποτήρι μπίρα Modelo Especial.

Avery Dwyer


Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ICA)

25 Harbor Shore Drive

Tηλ. +16174783100

Σάββατο, Κυριακή & Τρίτη, Τετάρτη 10.00-17.00

Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-21.00

Είσοδος: 12 ευρώ

Boστώνη by locals-3

Το κτίριο του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης (ICA) αποτελεί τοπόσημο της Βοστώνης. (Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image)

Η λειτουργία του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης το 2006 επιτάχυνε την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Fort Point, ενώ το ίδιο το κτίριο έγινε γρήγορα ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα της πόλης. Σήμερα γύρω του έχουν χτιστεί πολυτελή διαμερίσματα και η περιοχή έχει γεμίσει με μοντέρνα εστιατόρια. Φυσικά η σημαντικότερη προσφορά του είναι το ότι έφερε τους κατοίκους της πόλης πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη, παρουσιάζοντας εκθέσεις με έργα γνωστών καλλιτεχνών, όπως των Damian Ortega, Josiah McElheny και Roni Horn, αλλά και νεότερων δημιουργών. Ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» του ICA είναι το αμφιθέατρό του, μια αίθουσα με θέα στο λιμάνι που φιλοξενεί πρωτοποριακές παραστάσεις χορού, μουσικής και θεάτρου.

Ζac Cardwell


Εστιατόριο Mei Mei

506 Park Drive

Tηλ. +18572504959

Τρίτη-Πέμπτη 11.00-21.00

Παρασκευή, Σάββατο 11.00-22.00

Κυριακή 11.00-21.00

Μεσημεριανό (κυρίως πιάτο): 7,30 ευρώ

Boστώνη by locals-4

H καντίνα Mei Mei απέκτησε πρόσφατα και «αδελφάκι», το ομώνυμο εστιατόριο. (Φωτογραφία: Margaret Li)

Τη δημοφιλή καντίνα Mei Mei με τις «αμερικανο-κινέζικες» σπεσιαλιτέ συμπλήρωσε πρόσφατα το ομώνυμο εστιατόριο που άνοιξε κοντά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Όλα τα προϊόντα είναι εποχικά και ντόπια, γι’ αυτό το μενού αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Παραγγείλτε ένα από τα σάντουιτς με κινέζικες τηγανίτες (scallion pancakes), δεν θα μετανιώσετε. Tα ντάμπλινγκ είναι εξίσου καλά, ενώ υπάρχουν επιλογές και για vegetarians. Tip: Μη φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε τις τουαλέτες: οι τοίχοι τους είναι καλυμμένοι με σελίδες από βιβλία μαγειρικής.

Ζac Cardwell


Equal Exchange Cafe

226 Causeway Street

Tηλ. +16173728777

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-19.00

Σάββατο 08.00-17.00

Κυριακή 09.00-16.00

Μικρός καφές: 2 ευρώ

Η περιοχή γύρω από τον Νότιο Σταθμό και το στάδιο TD Garden –έδρα των Μπόστον Σέλτικς– είναι από τις πιο πολυσύχναστες της πόλης. Tαξιδιώτες και φίλαθλοι πηγαινοέρχονται κατά χιλιάδες, τρέχοντας για να προλάβουν κάποια αμαξοστοιχία ή τη θέση τους στις κερκίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να καθίσετε και να χαλαρώσετε, εκτός από πιτσαρίες και αθλητικά καφέ. To Equal Exchange Cafe ξεχωρίζει γιατί προμηθεύεται προϊόντα δίκαιου εμπορίου και ντόπιων μικροπαραγωγών, ο καφές του είναι πολύ καλός, όπως επίσης και τα σνακ του.

Avery Dwyer


Καφέ Algiers

40 Brattle Street, Cambridge

Tηλ. +16174921557

Καθημερινά 08.00-00.00

Μπακλαβάς: 3 ευρώ

Σε αυτό το παλιομοδίτικο στέκι με άρωμα Μέσης Ανατολής μπορώ να απολαμβάνω ταυτόχρονα τις τρεις μεγάλες μου αγάπες: καλό καφέ, νόστιμο φαγητό σε καλή τιμή και χαλαρές στιγμές, παρατηρώντας το πηγαινέλα των περαστικών. Τα δύο πρώτα θα τα βρείτε στο ταμείο, το τρίτο στa τραπεζάκια του με θέα στην Brattle Street. Συνήθως παίρνω έναν δυνατό καφέ μόκα ή τσάι μέντας και φαλάφελ τυλιγμένα σε πίτα. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα βιβλίο από τα ράφια και να περάσετε κάποιες ώρες διαβάζοντας.

Supriya Manot


Εστιατόριο Cinquecento

500 Harrison Avenue

Tηλ. +16173389500

Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-23.00

Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-00.00

Σάββατο 10.00-00.00

Κυριακή 10.00-23.00

Ιταλικά πανίνι: 8,50 ευρώ

Το Cinquecento ξεχωρίζει για το μεγάλο του μενού, με πολλά πρώτα και κυρίως πιάτα, επιδόρπια, αλλά και ποτά. Όμως τη φήμη του τη χρωστάει στο σαββατοκυριακάτικο brunch για την πληθώρα γευστικών επιλογών που προσφέρει. Αν δεν πεινάτε ιδιαίτερα, ζητήστε την ποικιλία μικρών πιάτων (π.χ. καραμελωμένο γκρέιπφρουτ, γιαούρτι και μάφιν κολοκυθιού), ενώ οι γλυκατζήδες θα ξετρελαθούν με τις κρέπες με σοκολάτα και τα γαλλικά τοστ με μύρτιλο. Για κάτι έξω από τα συνηθισμένα, πάρτε πολέντα, αυγά και μανιτάρια με ψητό ψωμί.

Kristian Beck


Βιβλιοπωλείο Harvard Book Store

1256 Massachusetts Ave

Tηλ. +16176611515

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-23.00

Κυριακή 10.00-22.00

Boστώνη by locals-5

Το θρυλικό βιβλιοπωλείο Harvard Book Store. (Φωτογραφία: Alan Yarborough)

Αν και η πλατεία Χάρβαρντ έχει γεμίσει εμπορικά κέντρα, διατηρεί τον μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων, όπως το θρυλικό Harvard Book Store, που έχει ταυτιστεί με την περιοχή. Στα ράφια του θα ανακαλύψετε μικρούς και μεγαλύτερους θησαυρούς, ενώ πολύ συχνά θα συναντήσετε εδώ τους αγαπημένους σας συγγραφείς, σε ομιλίες και βιβλιοπαρουσιάσεις. Συνήθως ξεκινώ την περιήγησή μου από το υπόγειο, όπου βρίσκονται οι μεταχειρισμένες εκδόσεις, και σχεδόν πάντα βρίσκω κάποια που μου τραβά το ενδιαφέρον. Στον επάνω όροφο τα τμήματα φιλοσοφίας και ιστορίας είναι πολύ ενημερωμένα. Αν δεν βρείτε το βιβλίο που ψάχνετε, το ρομπότ-εκτυπωτής «Paige M. Gutenborg» θα σας το τυπώσει επιτόπου.

Ζac Cardwell


Μπαρ Park

59 JFK Street

Tηλ. +16174919851

Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-01.00

Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-02.00

Σάββατο 10.00-02.00

Κυριακή 10.00-01.00

Εισιτήριο: από 8 ευρώ

Boστώνη by locals-6

Το μπαρ Park θα σας κερδίσει με τη ζεστή του διακόσμηση.

Πρόκειται για τον χώρο που πριν από κάποια χρόνια ανέβασε το επίπεδο στην πλατεία Χάρβαρντ, όσον αφορά το ποιοτικό φαγητό και τα ωραία κοκτέιλ. Η διακόσμησή του με τους δερμάτινους καναπέδες,  τις προθήκες και τους παλιούς πίνακες θυμίζει λέσχη. Το μενού είναι μικρό αλλά περιεκτικό –συνοδεύστε το ποτό σας με το πλατό τυριών ή την κρεατόπιτα–, ενώ οι μπάρμεν θα σας σερβίρουν κοκτέιλ φτιαγμένα ακριβώς στα γούστα σας. Όταν πηγαίνω, συνήθως παραγγέλνω ψάρι με λαχανικά εποχής. Φροντίστε για κράτηση μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου και μη χάσετε για κανέναν λόγο το brunch τα Σαββατοκύριακα.

Ζac Cardwell

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική-www.spottedbylocals.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή