Ατζέντα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΜΟΝΑΧΟ //

Εικόνες γεμάτες ζωή [έως 09/07/2018]

Η Neue Pinakothek παρουσιάζει την έκθεση «C είναι για τη χώρα και τους ανθρώπους της», όπου, μέσα από θεματικές επιλογές έργων διαφόρων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα, διερευνά το θέμα «της καθημερινότητας των ανθρώπων», το οποίο συχνά κρυβόταν κάτω από την κατηγοριοποίηση της Ζωγραφικής Τοπίου και της Θεματικής Ζωγραφικής. Πρόκειται για ταξινομήσεις χαρακτηριστικές της περιόδου, καθώς η ιστορία και οι προσωπογραφίες είχαν υποβαθμιστεί. Στους πίνακες αυτούς οι ανθρώπινες μορφές σε ένα εξιδανικευμένο περιβάλλον χάνονται και τη θέση τους παίρνουν σκηνές από την αγροτική ζωή, τις γιορτές κ.λπ. Ανάμεσα στα έργα που αποκαταστάθηκαν και εκτίθενται είναι και το «The Plowing» του Giovanni Segantini και το «Munich Beer Garden» του Max Liebermann, που θεωρούνται δύο αριστουργήματα της εποχής.

pinakothek.de


Ατζέντα-1

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

Μαγικός κόσμος [Έως 31/03/2018]

Το κλασικό μιούζικαλ «Pinocchio» ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, με τα σκηνικά από τη θρυλική ταινία της Disney του 1940. Θα απολαύσετε δηλαδή τις προσπάθειες της αγαπημένης σας κούκλας να γίνει άνθρωπος στην πιο αυθεντική της μεταφορά επί σκηνής. Σκηνοθεσία:  John Tiffany,  σενάριο: Dennis Kelly (έχει γράψει και το «Matilda»).

nationaltheatre.org.uk


Ατζέντα-2

Φωτογραφία: Τορόντo:  © Yseult Riopelle Archives.

// ΤΟΡΟΝΤΟ //

Ζευγάρια της τέχνης [από 18/02 Έως 06/05/2018]

Μπορεί δύο καλλιτέχνες που ζουν μαζί για 25 χρόνια να έχουν διαφορετικούς τρόπους δημιουργικής έκφρασης; Αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει η έκθεση «Mitchell / Riopelle: Nothing in Moderation» στο Art Gallery of Ontario, διερευνώντας τη σχέση ανάμεσα σε δύο ταλαντούχες και εμβληματικές προσωπικότητες της αφηρημένης ζωγραφικής, της Αμερικανίδας Joan Mitchell (1925-1992) και του Καναδού Jean Paul Riopelle (1923-2002). Μέσα από τα έργα τους διακρίνεται η επίδραση του ενός πάνω στο στυλ του άλλου, όπως έχει συμβεί και με άλλα αξιόλογα ζευγάρια της τέχνης, ανάμεσά τους ο Diego Rivera και

η Frida Kahlo, ο Jackson Pollock και η Lee Krasner.

ago.ca


Ατζέντα-3

// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

68η Berlinale [από 15/02 EΩΣ 25/02/2018]

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με περισσότερες από 400 ταινίες, προσελκύει την ελίτ της κινηματογραφικής βιομηχανίας –σχεδόν 20.000 επαγγελματίες– και πλήθος κόσμου. Πρόεδρος της φετινής επιτροπής είναι ο Γερμανός σκηνοθέτης Tom Tykwer και η έναρξη θα γίνει με την ταινία κινουμένων σχεδίων του Wes Anderson «Isle of Dogs». Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι θεματικές Retrospective και Homage, που εστιάζουν στη ζωή και στο έργο μιας προσωπικότητας του σινεμά.

berlinale.de


Ατζέντα-4

// ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ //

Η χρονιά του σκύλου [Έως 04/03/2018 ]

Στις 16 Φεβρουαρίου αρχίζει επίσημα η Χρονιά του Σκύλου, αλλά οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές σε όλο τον κόσμο, καθώς εκατομμύρια Κινέζων θεωρούν σημαντικό να επιστρέψουν στη χώρα τους για να ενωθούν με τις οικογένειές τους ή επισκέπτονται πόλεις που τιμούν την παράδοσή τους, όπως το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και το Σαν Φρασκίσκο, που διοργανώνει τη μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ασίας.

chineseparade.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή