Διακοπές για δύο

12' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαλάρωση ή περιπέτεια; Δέκα ταξιδιωτικά πρακτορεία προτείνουν γαμήλιες εκδρομές για νεονύμφους – από τα νορβηγικά φιόρδ και τον Νείλο μέχρι τον Μαυρίκιο και τον Άγιο Δομίνικο.

1. MANESSIS TRAVEL

Ούμπουντ – Λομπόκ – Σιγκαπούρη

Πού βρίσκονται: Στη Νοτιοανατολική Ασία.

Γιατί να πάτε: Γιατί αποκλείεται να βαρεθείτε, αφού το ταξίδι προσφέρει απ’ όλα, συνδυάζοντας την τροπική ατμόσφαιρα του Λομπόκ και των γύρω νησιών Γκίλι, το ποιητικό Ούμπουντ και την αστική πολυτέλεια της Σιγκαπούρης. Μεταξύ άλλων, θα δείτε παραδοσιακούς χορούς Μπαρόνγκ, θα περιηγηθείτε σε δάσος μαϊμούδων, θα κάνετε βόλτα με ελέφαντες και ράφτινγκ στον ποταμό Αγιούνγκ, θα βυθιστείτε στο καθηλωτικό θέαμα των ορυζώνων Jatiluwih, θα χαλαρώσετε σε παραλίες με εξωτικά νερά, θα επισκεφτείτε κήπους με ορχιδέες και θα κάνετε νυχτερινό σαφάρι.

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5*, μεταφορές, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (μία ελληνόφωνη εκδρομή στο Μπαλί και μία αγγλόφωνη ξενάγηση στη Σιγκαπούρη), ασφάλεια αστικής ευθύνης, φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων. 12 ημέρες, με 1.570 ευρώ.

 

Σρι Λάνκα

Πού βρίσκεται: Στην Ασία, νοτιοανατολικά της Ινδίας.  

Γιατί να πάτε: Γιατί θα ζήσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες, που θα σας φέρουν σε επαφή με έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό: από την επίσκεψη στο σύμπλεγμα των σπηλαίων της Νταμπούλα, με τις τοιχογραφίες που απεικονίζουν στιγμές από τη ζωή του Βούδα, μέχρι την ανάβαση στο «φρούριο-λιοντάρι» της Σιγκιρίγια, με τις εντυπωσιακές νωπογραφίες γυμνόστηθων γυναικών. Η μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα,  η στάση σε βιομηχανία συλλογής και παραγωγής του διάσημου τσαγιού Κεϋλάνης, μια υπέροχη σιδηροδρομική διαδρομή, ένα σαφάρι με τζιπ και μια επίσκεψη στη Γουελιγκάμα (γνωστή για τους ψαράδες που αλιεύουν πάνω σε πασσάλους) συμπληρώνουν το παζλ των εικόνων. Αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι στις γειτονικές Μαλδίβες.  

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, ξενοδοχεία 4 και 5*, ημιδιατροφή, ασφάλεια αστικής ευθύνης, συνοδός (στην περίπτωση συμμετοχής άνω των 15 ατόμων). 9 ημέρες, από 1.199 ευρώ.

2. PYRAMIS TRAVEL

Μπαλί

Πού βρίσκεται: Στην Ινδονησία (Νοτιοανατολική Ασία).

Γιατί να πάτε: Γιατί έχει μυστηριακή ατμόσφαιρα, τροπική βλάστηση, εύφορες πεδιάδες, καταπράσινους ορυζώνες, σπάνια εξωτικά τοπία, βαθιές παραδόσεις, και όλα αυτά το κάνουν μοναδικό προορισμό για γαμήλιο ταξίδι. Η επιλογή προαιρετικών δραστηριοτήτων (από εκδρομές στην ενδοχώρα –Ηφαίστειο Κινταμάνι, Δάσος των Πιθήκων, Ούμπουντ– μέχρι ολοήμερες κρουαζιέρες σε κοραλλιογενείς υφάλους και παραδεισένια νησάκια) ευνοεί όσους αποζητούν και λίγη δράση πέρα από χαλάρωση σε μια παραλία.

Κόστος: Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία με πρωινό στην παραλία, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο. Συνδυάζεται με Ντουμπάι και Σιγκαπούρη. Οι τιμές ξεκινούν για 8 ημέρες/5 νύχτες από 850 ευρώ το άτομο, μαζί με φόρους αεροδρομίου, σε ξενοδοχεία 4* και από 950 ευρώ σε ξενοδοχεία 5*.

Κρουαζιέρα του Νείλου

Πού βρίσκεται: Στην Αίγυπτο (Βόρεια Αφρική).

Γιατί να πάτε: Γιατί η βόλτα με φελούκα στα νερά του ποταμού, η περιήγηση με καμήλα σε οάσεις της ερήμου και η επιβίβαση σε ποταμόπλοιο κάνουν το ταξίδι στη γειτονική Αίγυπτο άκρως ρομαντικό. Μόλις τρεις ώρες μακριά από την Ελλάδα, η βορειοαφρικανική χώρα προσφέρεται για γαμήλια εκδρομή, διαθέτει μοναδικά μνημεία (από τους ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ μέχρι τους τάφους των φαραώ) και πλούσιο παρελθόν. 

Κόστος: Συνδυάζεται με Κάιρο και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ Σέιχ και Χουργκάντα. Το πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, πλήρη διατροφή σε ποταμόπλοιο 5*, πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων, μεταφορές από και προς αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Οι τιμές ξεκινούν για 6 ημέρες/5 νύχτες από 750 ευρώ, μαζί με φόρους αεροδρομίου και βίζα Αιγύπτου.

3. SMILE ACADIMOS

Άγιος Δομίνικος

Πού βρίσκεται: Στην Καραϊβική.

Γιατί να πάτε: Για να δείτε με τα μάτια σας την ομορφιά που αντίκρισε ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν ανακάλυψε τον Νέο Κόσμο – ο Άγιος Δομίνικος μοιράζεται, μαζί με την Αϊτή, την έκταση του νησιού Ισπανιόλα, σταθμό στο πρώτο ταξίδι του το 1492. Καταρράκτες, παραλίες με λευκή άμμο, θαλάσσιες δραστηριότητες (ταχυπλοΐα, κρουαζιέρες, καταδύσεις, whale watching, ψάρεμα), επίσκεψη σε μουσείο κεχριμπαριού, χορός σε κέντρα όπως το Coco Bongo, βόλτες σε παζάρια και στη διάσημη κωμόπολη Πούντα Κάνα είναι μερικά από τα τουριστικά θέλγητρα του Άγιου Δομίνικου.  

Διακοπές για δύο-1

Βόλτα με άλογα δίπλα στη θάλασσα, στη μαγική παραλία Rincon στον Άγιο Δομίνικο. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, 7 διανυκτερεύσεις all inclusive σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου, ειδικές παροχές για νεονύμφους. Από 1.360 ευρώ.

Σαμουϊ

Πού βρίσκεται: Στην Ταϊλάνδη (Νοτιοανατολική Ασία).

Γιατί να πάτε: Γιατί είναι γνωστό για τους κοκοφοίνικες, τους βουδιστικούς ναούς και τα spa του… Φημισμένος προορισμός των γκολφέρ, το όμορφο νησί –το δεύτερο μεγαλύτερο της Ταϊλάνδης μετά το Πουκέτ– έχει λευκές αμμουδιές, κοραλλιογενείς υφάλους, εθνικά πάρκα και είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο ως προς τις τουριστικές παροχές. Αν δεν θέλετε απλώς να χαλαρώσετε και ψάχνετε δραστηριότητες, στο Σαμούι θα βρείτε διάφορες επιλογές, όπως snorkelling, καταδύσεις, βόλτες με σκάφος και μαθήματα μαγειρικής για να εντρυφήσετε στα μυστικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας. 

Kόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*, υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου, ειδικές παροχές για νεονύμφους. Από 700 ευρώ.

4. KYKLOS TRAVEL

Βαρκελώνη

Πού βρίσκεται: Στην Ισπανία.

Γιατί να πάτε: Γιατί πρόκειται για μια πόλη δραστήρια και γοητευτική, που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Διασημότερος πεζόδρομος είναι η Λα Ράμπλα με την αγορά λουλουδιών και την ανεξάντλητη ζωντάνια της, ενώ must είναι η βόλτα στην κεντρική αγορά τροφίμων (La Boqueria) για να δοκιμάσετε θαλασσινά, φρούτα και ισπανικά αλλαντικά. Από αρχιτεκτονικής άποψης, η Βαρκελώνη σημαδεύτηκε από τον Αντόνι Γκαουντί και τα εκκεντρικά κτίσματά του (Σαγράδα Φαμίλια, Κάζα Μιλά). Αξίζει να κάνετε και μια μικρή εκδρομή στην πόλη Φιγέρες (περίπου δύο ώρες απόσταση) για να δείτε το μουσείο-θέατρο του Σαλβαντόρ Νταλί.

Διακοπές για δύο-2

Το πάρκο Güell στη Βαρκελώνη. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ένα μπουκάλι κρασί και φρούτα, πρωινός μπουφές, ενημερωτικά έντυπα/χάρτες, ΦΠΑ, ασφάλεια ταξιδίου (αστικής ευθύνης), μεταφορές από/προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο Βαρκελώνης. Για 5 ημέρες/4 διανυκτερεύσεις από 545 ευρώ συν φόροι.

Τενερίφη

Πού βρίσκεται: Στα Κανάρια Νησιά, απέναντι από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. 

Γιατί να πάτε: Γιατί στο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων θα συναντήσετε ετερόκλητες εξωτικές εικόνες, όπως είναι οι παπαγάλοι και οι θαλάσσιοι λέοντες του ζωολογικού πάρκου Loro Parque ή ένα δρακόδεντρο χιλίων ετών (Drago Milenario) στα δυτικά του νησιού. Στην πρωτεύουσα, Σάντα Κρουζ, η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνυπάρχει με το μπαρόκ και το κλασικό, ενώ, όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα για θάλασσα, δεν θα ξέρετε ποια παραλία να διαλέξετε (η El Camison έχει φοίνικες, η El Bollullo μαύρη άμμο κ.ο.κ.).  

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με ένα μπουκάλι κρασί και φρούτα, πρωινός μπουφές και δείπνο, ενημερωτικά έντυπα/χάρτες, ΦΠΑ, ασφάλεια ταξιδίου (αστικής ευθύνης), μεταφορές από/προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο. Για 8 ημέρες/7 διανυκτερεύσεις, από 895 ευρώ συν φόροι.

5. CRUISEWAY TRAVEL

Δυτική Μεσόγειος

Γιατί να πάτε: Γιατί η Μεσόγειος είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς και η κρουαζιέρα ένας διαφορετικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς την ομορφιά της. Αφετηρία του 8ήμερου ταξιδιού με το νεότευκτο και πολυτελές «MSC Seaview» είναι η Γένοβα, ενώ ακολουθεί η πρωτεύουσα της Καμπανίας, Νάπολη, και η Μεσίνα της Σικελίας. Ο πλους συνεχίζεται στη μαλτέζικη πρωτεύουσα, Βαλέτα, την πληθωρική Βαρκελώνη και την αρχοντική Μασσαλία, για να ολοκληρωθεί στο σημείο αφετηρίας, τη Γένοβα.

Κόστος: Οι οργανωμένες αναχωρήσεις πραγματοποιούνται τον Αύγουστο και περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο/κρουαζιερόπλοιο/ξενοδοχείο και Έλληνα συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Από 1.349 ευρώ για 8 ημέρες/7 νύχτες.

Νορβηγικά Φιόρδ

Γιατί να πάτε: Γιατί η σκανδιναβική φύση είναι συγκλονιστική και ταιριάζει σε ιδιαίτερες περιστάσεις όπως είναι ένα ταξίδι νεονύμφων. Τοπίο άγριου ρομαντισμού με παγετώνες, ορμητικούς καταρράκτες, χιονισμένες βουνοκορφές και θαλερή βλάστηση, τα νορβηγικά φιόρδ κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς και είναι η αντανάκλαση μιας παλιάς αγροτικής Νορβηγίας που επιβιώνει μέχρι σήμερα σε πείσμα της αστικοποίησης. Η κρουαζιέρα με το «Costa Favolosa» ενδείκνυνται για όσους αγαπούν τη φύση και θέλουν να δουν διαφορετικές εικόνες.

Διακοπές για δύο-3

Το φιόρδ Geiranger είναι ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Νορβηγίας. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Κόστος: Οι οργανωμένες αναχωρήσεις πραγματοποιούνται τον Αύγουστο και περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο/κρουαζιερόπλοιο/ξενοδοχείο και Έλληνα συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Από 1.449 ευρώ το άτομο για κρουαζιέρα διάρκειας 7 ημερών.

6. VERSUS TRAVEL

Μαλδίβες

Πού βρίσκονται: Στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας.

Γιατί να πάτε: Γιατί εδώ θα βρείτε ένα τοπίο ανεπανάληπτο και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, με άμμο πιο λευκή κι από ζάχαρη. Οι Μαλδίβες αποτελούνται από 26 φυσικές ατόλες και έχουν εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους που τις καθιστούν κορυφαίο προορισμό για δύτες. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλή εμπειρία – βουτήξτε ακόμα και με έναν απλό αναπνευστήρα, για να κολυμπήσετε δίπλα σε κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια.

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο του Μάλε, διαμονή. Το ταξίδι 8 ημερών ξεκινά από 985 ευρώ το άτομο, με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4*.

Πουκέτ

Πού βρίσκεται: Στην Ταϊλάνδη.

Γιατί να πάτε: Για να κάνετε σαφάρι με ελέφαντες, να ψωνίσετε μετάξι ή κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, να περιηγηθείτε σε υπαίθριες αγορές, να επιδοθείτε σε υποβρύχιο ψάρεμα, ιστιοπλοΐα ή windsurfing, να κολυμπήσετε σε μαγικές θάλασσες και να εκδράμετε στα πανέμορφα νησάκια-δορυφόρους. Το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και, πέρα από φυσική ομορφιά, έχει μοντέρνα ξενοδοχεία που παρέχουν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες. Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο άγαλμα του Μεγάλου Βούδα, ύψους 45 μέτρων, που είναι φτιαγμένο από αλάβαστρο.

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, πρωινός μπουφές, μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό. Το ταξίδι 8-10 ημερών με συνδυασμό διαμονής στη Σιγκαπούρη ξεκινά από 465 ευρώ το άτομο.

7. EXOTIC TOURS

Βιετνάμ

Πού βρίσκεται: Στη Νοτιοανατολική Ασία.

Γιατί να πάτε: Γιατί προσφέρει ένα μοναδικό μπουκέτο εικόνων: άγρια βλάστηση, πολύχρωμες παγόδες, κιτρινοπράσινους ορυζώνες, υπαίθριες αγορές και κυρίως ανθρώπους με γνήσια διάθεση φιλοξενίας. Το Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν), η πρωτεύουσα Ανόι, η ατμοσφαιρική Χόι Αν με τα ξύλινα σπίτια, η παλιά πρωτεύουσα Χουέ και ο κόλπος Χα Λονγκ με τις 3.000 νησίδες μετατρέπουν τη γαμήλια απόδραση στο Βιετνάμ σε ταξίδι ζωής. Οι foodies θα ξετρελαθείτε με τη βιετναμέζικη κουζίνα – πικάντικη στον Νότο, με κινεζικές επιρροές στον Βορρά.    

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, τοπικοί αντιπρόσωποι, ξεναγήσεις-μεταφορές, γεύματα, γαμήλιες παροχές, ενημέρωση για τον προορισμό και οδηγός με tips. Η διάρκεια του ταξιδιού καθορίζεται από τον πελάτη. Ενδεικτικά, ένα 8ήμερο πακέτο που περιλαμβάνει μία ή δύο περιοχές ξεκινά από 950 ευρώ.

Περού

Πού βρίσκεται: Στη Λατινική Αμερική.

Γιατί να πάτε: Γιατί είναι μια χώρα που προσφέρει συγκινήσεις. Ένα ταξίδι στο Περού ταιριάζει σε έμπειρους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τη γη σπουδαίων προκολομβιανών πολιτισμών. Από τα αξιοθέατα ξεχωρίζουν το διάσημο Μάτσου Πίτσου (το 2007 χαρακτηρίστηκε ένα από τα επτά νέα θαύματα του κόσμου), οι μυστηριώδεις Γραμμές της Νάσκα στους πρόποδες των Άνδεων, το Κούσκο και η θεόρατη λίμνη Τιτικάκα. Η πρωτεύουσα Λίμα συνδυάζει διαφορετικές αρχιτεκτονικές τάσεις (ισπανικό μπαρόκ, νεοκλασικισμό, αρ νουβό κ.λπ.). Στα συν συγκαταλέγεται και η πολλά υποσχόμενη περουβιανή κουζίνα.

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, επιλεγμένα ξενοδοχεία, υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων, ξεναγήσεις-μεταφορές, γεύματα, ειδικές γαμήλιες παροχές, πλήρης ενημέρωση για τον προορισμό και ένας οδηγός με εξειδικευμένα tips. Η διάρκεια του ταξιδιού καθορίζεται από τον πελάτη. Ενδεικτικά, για ένα 10ήμερο πακέτο για το Περού οι τιμές ξεκινούν από 1.890 ευρώ.

8. JOY TOURS

Μπαχάμες

Πού βρίσκονται: Στην Καραϊβική.

Γιατί να πάτε: Γιατί είναι από τους προορισμούς που έχουν συνδεθεί όσο λίγοι με τον εξωτισμό και την ανεμελιά, συνδυάζοντας την απομόνωση με την πολυτέλεια. Αποτελούνται από περίπου 700  νησιά με καταλύματα για κάθε γούστο (από all inclusive μέχρι bungalows πάνω στη θάλασσα).   

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, διαμονή, ταξιδιωτική ασφάλιση, βίζα, αγγλόφωνη ξενάγηση στο Νασάου. Διάρκεια 6-10 ημέρες, από 1.200 ευρώ το άτομο (τελική τιμή με φόρους). Προτείνεται σε συνδυασμό με Μαϊάμι ή και Νέα Υόρκη για 10-12 ημέρες (από 1.900 ευρώ).

Νέα Υόρκη

Πού βρίσκεται: Στις ΗΠΑ.

Γιατί να πάτε: Γιατί είναι η μητρόπολη που δεν κοιμάται ποτέ και στην οποία μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές δραστηριότητες, από το να δείτε έναν αγώνα NBA μέχρι να κάνετε κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας. Οι παραστάσεις του Broadway, τα κορυφαία μουσεία και εστιατόρια κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Διακοπές για δύο-4

Οι ουρανοξύστες μονοπωλούν τον ορίζοντα του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Κόστος: Διάρκεια 8-10 ημερες. Από 950 ευρώ το άτομο (τελική τιμή με φορους). Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, διαμονή σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, ταξιδιωτική ασφάλιση, βίζα.

9. GINIS TRAVEL

Σεϋχέλλες

Πού βρίσκονται: Στον Ινδικό ωκεανό.  

Γιατί να πάτε: Για να δοκιμάσετε αφροδισιακούς καρπούς, να δείτε τον μαύρο παπαγάλο στο Praslin και τις γιγαντοχελώνες στο La Digue (από τα πιο δημοφιλή νησιά του συμπλέγματος). Με κινηματογραφικής ομορφιάς παραλίες και λιμνοθάλασσες, σπάνια πουλιά και εξωτικά λουλούδια, οι Σεϋχέλλες είναι top γαμήλιος προορισμός. 

Διακοπές για δύο-5

Η διάσημη παραλία Anse Source D’Argent στο νησί La Digue, στις Σεϋχέλλες. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)  

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, 5 διαν/σεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (3*, 4*, 5*), πρόγευμα, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο -ξενοδοχείο, παροχές και δώρα για νεονύμφους (ποτό καλωσορίσματος, καλάθι με φρούτα και ένα μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο), τοπικοί έμπειροι ξεναγοί. Από 845 ευρώ το άτομο.

Μαυρίκιος

Πού βρίσκεται: Στον Ινδικό ωκεανό.

Γιατί να πάτε: Γιατί είναι καταφύγιο για όσους αναζητούν αυτοκρατορική περιποίηση. Εκτός από παραλίες, ο Μαυρίκιος έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, resorts με θέα στον ωκεανό και πληθωρική γαστρονομία, επηρεασμένη από τη γαλλική, την ινδική, την κινεζική και την κρεόλ κοινότητα. Τα δελφίνια, οι καρχαρίες και τα ροζ περιστέρια προσδίδουν στο νησί εξωτικό χρώμα.

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, 5 διαν/σεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (3*, 4*, 5), πρόγευμα, μεταφορές από/προς αεροδρόμιο -ξενοδοχείο, παροχές για νεονύμφους (welcome drink, καλάθι με φρούτα και ένα μπουκάλι κρασί), τοπικοί έμπειροι ξεναγοί. Από 700 ευρώ το άτομο.

10. SIGNATURE TRAVEL

Κράμπι (Ταϊλάνδη) – Σιγκαπούρη

Πού βρίσκονται: Στη Νοτιοανατολική Ασία.

Γιατί να πάτε: Για να δείτε τροπικά δάση, να επισκεφθείτε θερμές πηγές, να κολυμπήσετε σε καταρράκτη, να χαλαρώσετε με ταϊλανδέζικο μασάζ και να ανακαλύψετε τον εκπληκτικό υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής. Αυτά στο Κράμπι, γιατί στη Σιγκαπούρη το σκηνικό μονοπωλούν –μεταξύ άλλων– τα εμπορικά κέντρα, οι ουρανοξύστες, τα αποικιακά μέγαρα και το επιβλητικό resort Marina Bay Sands, σήμα κατατεθέν της πόλης. 

Διακοπές για δύο-6

Περπατώντας στην κοσμοπολίτικη Marina Bay της Σιγκαπούρης. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, διαμονή, πρωινό, μεταφορές από αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο, εκδρομές στο Κράμπι, ξενάγηση στη Σιγκαπούρη, 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης και υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου, ΦΠΑ. 11 ημέρες/8 διανυκτερεύσεις, από 1.365 ευρώ το άτομο.

Κανκούν – Ριβιέρα Μάγια

Πού βρίσκονται: Στο Μεξικό

Γιατί να πάτε: Γιατί η πόλη του Κανκούν και η κοντινή Ριβιέρα Μάγια (παραλιακή ζώνη που βρέχεται από την Καραϊβική) είναι κλασικοί προορισμοί του Μεξικού. Ειδικά το Κανκούν προσφέρεται για νιόπαντρα ζευγάρια που αποζητούν χαλαρές διακοπές. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τα μνημεία των Μάγια, κάντε μια εκδρομή στο νησί Κοζουμέλ ή τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο Τσιτσέν Ιτζά.      

Κόστος: Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή με πλήρη διατροφή και ψυχαγωγία (συν μία διανυκτέρευση στη Μαδρίτη με πρωινό και μεταφορές), δωρεάν ποτά, μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία, μία εκδρομή στο Μεξικό, ταξιδιωτική ασφάλιση. 10 μέρες/7 νύχτες, από 1.140 ευρώ.

*Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές των πρακτορείων, επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή