ΤΑΞΙΔΙΑ

Λούβρο made in China

banquet-hall_m5a9706-hdr-pano
french-style_ssc7908

Το δικό της «Λούβρο» απέκτησε πρόσφατα η πόλη Φοσάν της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα – μόνο που εν προκειμένω δεν πρόκειται για μουσείο.

To Sofitel Foshan είναι κατ’ αρχάς ξενοδοχείο. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί και τμήμα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Επίπλου Louvre International Furniture Exhibition Center, που σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα έπιπλα που «ντύνουν» τους χώρους του αποτελούν ταυτόχρονα και εκθέματα, που από τη μία προτείνουν ένα συγκεκριμένο στυλ και από την άλλη διατίθενται προς πώληση.

Τα 325 δωμάτια είναι διακοσμημένα και επιπλωμένα σε ύφος μοντέρνο, μεταμοντέρνο, νεο-κινεζικό ή γαλλικό. Εσείς απλώς επιλέγετε εκείνο που σας ταιριάζει ή που θα θέλατε να δείτε από κοντά και μετά τη διαμονή σας παραγγέλνετε, αν επιθυμείτε, τα έπιπλα που σας άρεσαν.

Γαλλικής έμπνευσης είναι επίσης το φουαγέ αλλά και η αίθουσα δεξιώσεων, η οποία μάλιστα παραπέμπει στη Στοά του Απόλλωνα του Μουσείου του Λούβρου, στα πρότυπα της οποίας χτίστηκε η Αίθουσα των Καθρεπτών του Ανακτόρου των Βερσαλλιών.
www.sofitel.com