Τα λέμε στο νησί

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν νέο δημόσιο χώρο συνάθροισης δημιούργησαν και προτείνουν οι αρχιτέκτονες Marshall Blecher και Magnus Maarbjerg του γραφείου Fokstrot στην Κοπεγχάγη.

Ονομάζεται o/, που στα Δανικά σημαίνει νησί, και πρόκειται για ένα πραγματικό νησί φτιαγμένο από ξύλο, με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σκαφών, στο οποίο μπορεί ο καθένας να επιβιβαστεί και να το απολαύσει με ποικίλους τρόπους.

Το πρώτο από τα νησιά, το o/ 1, με σήμα κατατεθέν μια φλαμουριά ύψους 6 μ., πλέει ήδη στα νότια του λιμανιού της πόλης και έχει μέχρι στιγμής χρησιμοποιηθεί ως προβλήτα από χειμερινούς κολυμβητές και ερασιτέχνες ψαράδες, αλλά και ως πλατφόρμα για μπάρμπεκιου, παρακολούθηση του έναστρου ουρανού, ακόμα και για πάρτι.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα νησάκια, που μεταξύ άλλων θα φιλοξενούν πλωτή σάουνα και κήπους. Όλα μαζί θα συνθέτουν ένα αρχιπέλαγος ιδανικό για μεγαλύτερες κοινωνικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ. www.copenhagenislands.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή