ΤΑΞΙΔΙΑ

Ατζέντα

atzenta-2248546

atzenta0

// ΛΕΥΚΩΜΑ // ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ]

Το λεύκωμα «Through a Different Lens» (εκδ. Taschen) αποκαλύπτει τον ιδιοφυή τρόπο με τον οποίο οι εικόνες του Stanley Kubrick (1928-1999) διηγούνται ιστορίες της καθημερινότητας. Πριν ακόμα γίνει αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, ο Kubrick εργάστηκε ως φωτογράφος στο περιοδικό Look, αποτυπώνοντας στιγμές που μνημονεύουν και εκθέτουν ταυτόχρονα τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Οι περίπου 300 φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση επιβεβαιώνουν το ταλέντο του μεγάλου σκηνοθέτη να φτιάχνει ιστορίες.
www.taschen.com


atzenta2

// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ  // ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ DAVID [Έως 15.07.2018]

Ο εκρηκτικός David Bowie (1947-2016) διαμόρφωσε μουσικά την ταυτότητα διαφορετικών γενεών. Η έκθεση «David Bowie is» περιόδευε επί πέντε χρόνια σε όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να διερευνήσει τις τολμηρές περσόνες που εφηύρε, τις καινοτόμες συνεργασίες του, τον τρόπο με τον οποίο επαναπροσδιόρισε τη μουσική σκηνή. Τελευταίος σταθμός του αφιερώματος το Brooklyn Museum, όπου παρουσιάζονται σχεδόν 400 προσωπικά του αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία 60 κοστούμια –όπως του Ziggy Stardust–, άλμπουμ, φωτογραφίες, χειρόγραφα με στίχους διάσημων τραγουδιών κ.ά.
brooklynmuseum.org


atzenta4

// ΒΕΡΟΛΙΝΟ // ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ [13.05.2018]
Οι λάτρεις της ποδηλασίας θα εκτιμήσουν τo Velothon, τον ποδηλατικό αγώνα ταχύτητας σε διαφορετικά μέρη του κόσμου μέσα στη χρονιά, που τον Μάιο «έρχεται» στο Βερολίνο. Σε κλειστούς δρόμους, χωρίς αυτοκίνητα, οι συμμετέχοντες θα τρέχουν ανάμεσα στα τοπόσημα της γερμανικής πρωτεύουσας μέχρι τη γραμμή τερματισμού, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Οι τρεις αγωνιστικές διαδρομές αναμένεται να είναι άκρως θεαματικές, καθώς θα συμμετέχουν καταξιωμένοι αθλητές.
www.velothon.com


atzenta6

// ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ // ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ [ΑΠΟ 18.05 Έως 26.08.2018]

Για τρεις μήνες, μικρές θεότητες, τοτέμ και άλλα πλάσματα από το μαγικό σύμπαν του Αμερικανού visual artist Charlemagne Palestine (1947-) θα «κατοικούν» στον μοναδικό χώρο του μουσείου Bozar. Τα δωμάτια θα γεμίσουν από τις εκκεντρικές, πολύχρωμες και κάπως χαοτικές δημιουργίες του αταξινόμητου καλλιτέχνη, που υπήρξε μέλος της underground σκηνής των ’60s.
bozar.be


atzenta8

// ΜΟΝΑΚΟ // ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ F1 [27.05.2018 ]

Το Grand Prix του Μονακό είναι ο αγώνας ταχύτητας που κάθε οδηγός ονειρεύεται να κερδίσει. Συνδυάζει οδήγηση ακριβείας, τεχνική και τόλμη. Συνώνυμο του γκλάμουρ και της ιστορίας του Μονακό, είναι στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 από το 1955. Μικρές αλλαγές έγιναν το 2003 και ακολούθησαν κάποιες μεγαλύτερες το 2004, με το νέο pit complex και τις αυξημένες θέσεις θεατών.
www.monaco-grand-prix.com.at