Υδροηλεκτρικό ξενοδοχείο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις μήνες λειτουργίας συμπληρώνει ένα νέο ξενοδοχείο στο Δουβλίνο, που έχει ως κεντρική φιλοσοφία τον απόλυτο περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τη λειτουργία του και δεν βρίσκεται σε κάποια από τις κλασικές «πράσινες» χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Το Iveagh Garden Hotel καταλαμβάνει μια σειρά από ανακαινισμένα κτίρια συνολικής επιφάνειας 5.200 τ.μ., με κομψές προσόψεις γεωργιανού στυλ που τίποτα δεν μαρτυρούν για τα όσα συμβαίνουν 50 μέτρα κάτω από τη γη.

Εκεί ρέει ο ποταμός Swan, την κινητική ενέργεια του οποίου εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο για να καλύψει το 100% των ενεργειακών του αναγκών.

Την ίδια στιγμή, στην επιφάνεια της γης οι πελάτες απολαμβάνουν τις πολυτελείς ανέσεις των 152 δωματίων του, τη λειτουργικότητα του συνεδριακού κέντρου, το εκλεπτυσμένο μενού του μπαρ/μπιστρό, αλλά και τη μοναδική θέα από τις σουίτες στους ιστορικούς κήπους Iveagh του 1865: ενδείκνυνται για βόλτες, ενώ τα καλοκαίρια συχνά φιλοξενούν συναυλίες και παραστάσεις.

iveaghgardenhotel.ie

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή