Ατζέντα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΔΟΝΟΥΣΑ//

ΕΡΩΣ, ΘΕΡΟΣ, ΚΕΔΡΟΣ [ Από 15 έως 17/06/2018]

Μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα μικρά νησιά δίνουν αφορμή για αποδράσεις, για νέες μουσικές εμπειρίες μέσα από την επαφή με πολυπολιτισμικούς ήχους, αλλά και για γνωριμία με τον τόπο. Το φεστιβάλ Yupiyaya είναι μια τριήμερη γιορτή με ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών και DJs, όπως οι Tha Halay Lamba, Matina Sous Peau, Amateurboyz, Pan, Chevy κ.ά., και ήχους balearic, afro, cosmic, disco, house, που πραγματοποιείται στο Κέδρος beach bar της Δονούσας. 

www.facebook.com/yupiyayafest


Ατζέντα-1

// ΛΑΡΙΣΑ //

ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ]

Το βιβλίο «Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας» διηγείται την ιστορία του αρχαίου θεάτρου της πόλης μέσα από τα μάτια δύο παιδιών και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Στο δεύτερο, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μνημεία του ιστορικού κέντρου και στο τρίτο όλου του νομού. Την ιδέα των Στέλλα Μπλάντα και Δημήτρη Καραγκούνη εικονογράφησε ο Γ. Πέτρου. Η έκδοση αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και του Λίντο Οργανισμού.

linto.gr


Ατζέντα-2

// ΔΕΛΦΟΙ  //

ΚΑΛΛΟΣ ΕΡΓΩΝ [Από 15 έως 30/06/2018]

Το Φεστιβάλ Δελφών με τίτλο «Το λάλον ύδωρ: Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός» φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού στον σημαντικό αυτόν τόπο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις, όπως οι συνθέσεις νέων μουσικών που μελοποιούν ποίηση του Άγγελου Σικελιανού, πρωτότυπες παραστάσεις, όπως «Το Στοιχειό της Χάραινας», που παραπέμπει σε έναν θρύλο της περιοχής της Άμφισσας, αλλά και επιτυχίες όπως ο «Αγαμέμνονας, Αισχύλος/Ευριπίδης» από το Θέατρο Τέχνης.

delphifestival.gr


Ατζέντα-3

// ΤΕΡΓΕΣΤΗ //

SINE QUA NON ['Εως 02/09/2018]

Tα ταξίδια και η τέχνη οδήγησαν τον Ιταλό επιχειρηματία Luciano Benetton στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης της εποχής μας που διερευνά την έννοια της παγκοσμιοποίησης. Τα δύο αυτά «πάθη» γέννησαν το project «Ιmago Mundi». Όλα ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία όταν σε ένα ταξίδι του στη Νότια Αμερική ο Benetton απέκτησε ένα έργο σε μέγεθος επαγγελματικής κάρτας, σκέφτηκε τότε τη δημιουργία μιας κεντρικής συλλογής που θα αποτελείται από μικρότερες με έργα καλλιτεχνών από διάφορες χώρες πάντα σε αυτό το μέγεθος. Σήμερα αριθμεί 150 συλλογές, 40 από τις οποίες μπορείτε να δείτε στο Salone degli Incant υπό τον τίτλο «Join the Dots/Unire le distanze». Ανάμεσα σε αυτές και η ελληνική «Greece: Traces of Today» με έργα 200 Ελλήνων σύγχρονων δημιουργών, οι οποίοι επικοινωνούν τον πολιτισμό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας μας. salonedeglincanti.comune.trieste.it


Ατζέντα-4

// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ [Από 09/06 έως 09/09/2018]

Είναι αυτή η περίοδος που, χάρη στην Biennale, ολόκληρο το Βερολίνο μεταμορφώνεται σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Τίτλος της φετινής διοργάνωσης, που παρουσιάζει έργα με φόντο την πόλη, τους ανθρώπους και τη σχέση που αναπτύσσουν με την τέχνη, είναι «We Don’t Need Another Hero», με επιμελήτρια την Αφρικανή καλλιτέχνιδα Gabi Ngcobo. Σαν ένα ανοιχτό καλλιτεχνικό εργαστήριο πειραματίζεται με τις τάσεις της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, ενώ ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της επιτρέπει στους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν κάτι το απρόσμενο, κάτι το διαφορετικό.

www.berlinbiennale.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή