Mια νέα αρχή

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανερχόμενη τουριστικά Βαρσοβία υποδέχεται το καλοκαίρι με αέρα νεο-αναγγενησιακό, μετά την εκτενή ανακαίνιση ενός αγαπημένου της τοπόσημου.

Το ξενοδοχείο Hotel Europejski, που κοσμεί το κέντρο της πόλης από το 1857, υπήρξε ένα από τα πολυτελέστερα της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Αρχηγοί κρατών, καλλιτέχνες και διανοούμενοι της εποχής το τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το επισκέπτονταν απλώς και μόνο για τη διάσημη πατισερί του.

Τώρα γυρίζει νέα σελίδα στη μακρά του ιστορία ως μέλος της πολυτελούς αλυσίδας των ξενοδοχείων Raffles, χωρίς όμως να αποποιείται το παρελθόν του.

Η παλιά Βαρσοβία είναι ακόμα εκεί στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που διακοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ προς τιμήν των καλλιτεχνών που πέρασαν από εδώ το ξενοδοχείο λειτουργεί και ως άτυπη γκαλερί για τα έργα ντόπιων εικαστικών, τα οποία εκτίθενται στα 106 δωμάτια.

www.raffles.com/warsaw

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή