Ο κόμης εμπνέει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιμής σε έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς αποτίνει ο όμιλος ξενοδοχείων Les Hoteliers Impertinents με τη δημιουργία του Hotel Monte Cristo στο Παρίσι.

Η πληθωρική προσωπικότητα του Αλέξανδρου ∆ουμά του πρεσβύτερου και οι περιπέτειες του πολυταξιδεμένου του ήρωα Κόμη Μόντε Κρίστο αποτέλεσαν την αφετηρία για το κοσμοπολίτικο και σοφιστικέ στυλ του ξενοδοχείου, που καλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Τα κατά παραγγελία ζωγραφικά έργα τέχνης στα δωμάτια απεικονίζουν τοπία από μακρινές χώρες, τα σχέδια στις ταπετσαρίες και στις κουρτίνες παραπέμπουν σε Ανατολή και Ασία, τα έπιπλα έχουν μια δόση αποικιακού ύφους και ο χώρος της πισίνας με τα εξωτικά φυτά «κλείνει το μάτι» στην αφρο-καραϊβική καταγωγή του ∆ουμά.

Όσο για το μπαρ «Le 1802», εμπνέεται από τα σουαρέ που παρέθετε ο συγγραφέας και σερβίρει αποκλειστικά ρούμι, προς τιμήν των προγόνων του, οι οποίοι παρασκεύαζαν το δικό τους στον Άγιο ∆ομίνικο (σημερινή Αϊτή) στην Καραϊβική.

www.hotelmontecristoparis.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή