Ατζέντα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Έως 19 μαΪου 2019)

Τα 50 χρόνια από τα εγκαίνιά της γιορτάζει φέτος η Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον της Αμερικής, που από το 1968 αποτίνει φόρο τιμής στις προσωπικότητες εκείνες που έγραψαν και γράφουν την αμερικανική ιστορία. Με αφορμή τα φετινά της γενέθλια, στην τρέχουσα έκθεση «One Year: 1968, An American Odyssey», η πινακοθήκη μνημονεύει τους πρωταγωνιστές μιας χρονιάς-ορόσημο – μεταξύ άλλων, τους Martin Luther King και Robert F. Kennedy, τους τρεις αστροναύτες του «Apollo 8» που πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη περιστροφή γύρω από τη Σελήνη, αλλά και μουσικά ινδάλματα που μεσουράνησαν στα ’60s, όπως τον Jimi Hendrix.

npg.si.ed


Ατζέντα-1

ΧΟΥΜΛΕΜΠΕΚ

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (13/09/2018-20/01/2019)

Με μια έκθεση-ωδή στη Σελήνη προετοιμάζεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Louisiana στη Δανία για την επικείμενη 50ή επέτειο της πρώτης προσεδάφισης του ανθρώπου στο φεγγάρι.  Με τίτλο «The Moon – From Inner Worlds to Outer Space», η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα εικαστικών, που στόχο έχουν την ανάδειξη της κεντρικής θέσης που είχε ανέκαθεν ο δορυφόρος της Γης στις τέχνες και στον πολιτισμό, εμπνέοντας τους δημιουργούς.

www.louisiana.dk


Ατζέντα-2

Φωτογραφία: Άνδρος: © ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ

ΑΝΔΡΟΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (06-28/10/2018)

Κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου, οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν το νησί μέσα από 23 πεζοπορικές διαδρομές, αλλά και να γνωρίσουν τοπικά ήθη και έθιμα και να απολαύσουν τοπικές γεύσεις.

www.androsonfootfestival.gr


Ατζέντα-3

Φωτογραφία: Βαϊλ Αμ Ραϊν: © University of Applied Arts Vienna, Victor J. Papanek Foundation

 

ΒΑΪΛ ΑΜ ΡΑΪΝ

ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΝΤΙΖΑΪΝ (29/09/2018-10/03/2019)

Η ζωή και το έργο του πρωτοπόρου Αυστριακού ντιζάινερ, συγγραφέα και ακτιβιστή Victor Papanek (1923-1998) είναι το αντικείμενο της ρετροσπεκτίβας με τίτλο «Victor Papanek: The Politics of Design», που διοργανώνει το Vitra Design Museum στα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας. Έχοντας ήδη τη δεκαετία του 1960 κάνει έκκληση για αειφορία και κοινωνική δικαιοσύνη στο ντιζάιν, ο Papanek είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

www.design-museum.de


Ατζέντα-4

ΜΑΔΡΙΤΗ

ΜΙΚΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΗΚΗ (Έως 04/11/2018)

Στον υπέροχο κόσμο του Ντίσνεϊ και στην τέχνη της αφήγησης μέσω των κινούμενων σχεδίων είναι αφιερωμένη η έκθεση «Disney. Art of Storytelling» που «τρέχει» ήδη στo κέντρο πολιτισμού CaixaForum της Μαδρίτης. Μέσα από προβολές, σκίτσα και σενάρια οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν και θα θυμηθούν διάσημα παραμύθια που έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. caixaforum.es

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή