Στα ίχνη της Πύλου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία της Πύλου από την Απώτερη Προϊστορία έως τα Ρωμαϊκά χρόνια μπορούν πλέον να θαυμάζουν οι επισκέπτες του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, που εγκαινιάστηκε στις 25 Αυγούστου μετά τη μετεγκατάστασή του στο ιστορικό κτίριο Μαιζώνος του φρουρίου του Νιόκαστρου.

Η προσεκτικά μελετημένη μόνιμη έκθεση διαρθρώνεται σε δύο θεματικούς άξονες –τα ευρήματα των παραλίων της Πυλίας και τα ευρήματα της ενδοχώρας–, ενώ σταθμούς της μουσειακής αφήγησης αποτελούν η παρουσίαση του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορα και το έθιμο της προγονολατρίας-ηρωολατρίας (που απαντά χρονολογικά πριν και μετά τη λακωνική κατάκτηση).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει η πινακίδα Γραμμικής Β από την  Ίκλαινα (μία από τις αρχαιότερες πινακίδες Γραμμικής B στην ηπειρωτική Ελλάδα), που εκτίθεται στο μουσείο σε ειδική ολογραφική προθήκη συνοδεία εποπτικού υλικού. www.pylos-museum.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή