Καλαμάτα: Και πάλι εδώ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι προορισμός για όλες τις εποχές.

Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις που σε μεταφέρουν ομαλά στο φθινόπωρο, αφού λόγω θερμοκρασιών εδώ το καλοκαίρι κρατάει λίγο παραπάνω. Η τεράστια παραλία της, η μοναδική ίσως της Ελλάδας μέσα σε πόλη, η θετική αύρα και τα καλόγουστα μαγαζάκια που ανανεώνονται διαρκώς σε κάνουν να μην τη βαριέσαι ποτέ.

•Το Αρχαιολογικό Μουσείο (τηλ. 27210-83485) είναι μικρό, εύκολο στην περιήγηση και όμορφα στημένο. Εξιστορεί το παρελθόν της Μεσσηνίας από την Προϊστορική έως τη Βυζαντινή περίοδο. Εξίσου ενδιαφέρων είναι ο εκθεσιακός χώρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας (τηλ. 27210-86923, vgkareliascollection.com), όπου εκτίθενται υποδειγματικά συλλογές παραδοσιακών φορεσιών.

•Μια βόλτα στο φράγκικο καστράκι με την πανοραμική θέα στην πόλη επιβάλλεται – είναι άλλωστε τόσο εύκολη. Ιδιαίτερα γοητευτικός είναι και ο περίπατος στο ιστορικό κέντρο, με τα λιγοστά παλιά σπίτια και την ωραία ατμόσφαιρα στους πεζόδρομους, όπου θα βρείτε μαγαζάκια για ψώνια ή καφέ-φαγητό. Για brunch καθίστε στο Bistroteca (Πλ. Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 27210-97431). Μεσημεριανή στάση κάντε στην «ταπεινή» Μουριά (Καλλιπόλεως 10, τηλ. 27210-82112, 10.00-19.00) για ολόφρεσκο ψάρι, θαλασσινά και σπιτικά μαγειρευτά. Το βράδυ, τα καλόγουστα μεζεδοπωλεία και μπαράκια με τα τραπεζάκια έξω σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι ακόμη σε διακοπές. Δοκιμάστε το Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλη (Υπαπαντής 32, τηλ. 27210-82759) ή για κλασική κρεατοφαγία εκτός κέντρου καθίστε στην αυλή του Βάγια (Καλλιπάτειρας 48, τηλ. 27210-29118). Για φημισμένο σουβλάκι πηγαίνετε στο Jimmy’s (Μπενάκη 1, τηλ. 27210-23999). 

•Μία από τις ωραιότερες διαδρομές στην Ελλάδα είναι εκείνη που οδηγεί από την Καλαμάτα έως την Τραχήλα, στη Δυτική Μάνη. Η απόσταση είναι συνολικά περί τα 50 χιλιόμετρα, ωστόσο μπορείτε να οδηγήσετε λιγότερο, έως τη δημοφιλή Καρδαμύλη, ή περισσότερο, έως την Αρεόπολη και την Ανατολική Μάνη.               

* H Καλαμάτα απέχει από την Αθήνα 238 χλμ. (2 ώρες και 40΄).

 

TIP: Στις 20-21 Οκτωβρίου θα γίνει ο πρώτος ανοιχτός διαγωνισμός χορού Kalamata Dance Cup – Beyond the limits, που επιδιώκει να γίνει θεσμός στην πόλη του χορού (www.dancechallenge.gr).


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ AUDI Q2

Το Audi Q2 χαρακτηρίζεται από την αθλητική του σιλουέτα και την εξαιρετική οδηγική του συμπεριφορά. Παράλληλα, διαθέτει κορυφαία συστήματα συνδεσιμότητας και ασφάλειας για τους επιβάτες του. Η επιλογή μας ήταν η πετρελαιοκίνητη έκδοση των 1.600 κ.εκ TDI με 116 ίππους.

Το Adaptive Cruise Control διατήρησε την επιλεγμένη ταχύτητα, η οποία ταυτόχρονα προσαρμόζεται ανάλογα με το προπορευόμενο όχημα. Το στιβαρό πλαίσιο, το ευθύβολο τιμόνι και η καλή ανάρτηση εγγυήθηκαν για τη σταθερότητα ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες, ενώ ο ψηφιακός προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων (Virtual Cockpit) παρείχε όλες τις πληροφορίες με μία μόλις ματιά, από την αυτονομία μέχρι και τον χάρτη πλοήγησης. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η ηχομόνωση, κάνοντας το αυτοκίνητο πραγματικά καλοτάξιδο, ενώ οι αισθητήρες και η κάμερα οπισθοπορείας κάνουν το παρκάρισμα υπόθεση δευτερολέπτων.

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή