Μονεμβασιά: Ραντεβού στο κάστρο

Μονεμβασιά: Ραντεβού στο κάστρο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανώστε ένα ρομαντικό weekend για δύο με θέα στο Μυρτώο.

Ταυτισμένη με τις μεταβατικές εποχές (φθινόπωρο και άνοιξη), αλλά και με τα ερωτευμένα ζευγάρια που ζουν εδώ τα πιο ρομαντικά Σαββατοκύριακα της ζωής τους, η μοναδική καστροπολιτεία, άρτι αποκατεστημένη από τις πολύχρονες αναστηλώσεις, μοιάζει πιο γοητευτική από ποτέ.  

•Βόλτες, βόλτες, βόλτες. Ο γλυκός φθινοπωρινός καιρός επιβάλλει την ατέρμονη περιήγηση στα καλντερίμια, ανάμεσα σε αρχοντικά σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες και στις ιδιαίτερες «δρομικές», όπως αποκαλούνται οι θολοσκέπαστες διασταυρώσεις. Το κεντρικό δρομάκι, η οδός Γιάννη Ρίτσου, είναι γεμάτη καλόγουστα μαγαζάκια και ταβέρνες. 

•Περπατήστε κατά μήκος του θαλασσινού τείχους, χορταίνοντας θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Κοντοσταθείτε στην πλατεία Χρυσαφίτισσας, βγείτε πλάι στη θάλασσα από τη θαλασσινή πύλη, το αποκαλούμενο Πορτέλο, ή από τα ανατολικά τείχη για να κάνετε τον σύντομο περίπατο έως τον φάρο. Δεν θα σταματήσετε να φωτογραφίζετε ούτε λεπτό. 

•Καθίστε στο πεζούλι της κεντρικής τάπιας με το κανόνι και απολαύστε τη γαλήνη. Ο ναός του Χριστού Ελκομένου που βρίσκεται εδώ είναι του 6ου αιώνα και φιλοξενεί τη σημαντική εικόνα της Σταύρωσης. Στο τζαμί που βρίσκεται απέναντι στεγάζεται η αρχαιολογική συλλογή της Μονεμβασιάς. 

•Ανεβείτε στην Άνω Πόλη από τις «βόλτες», το ελικοειδές ανηφορικό καλντερίμι – όσο κοπιαστική είναι η ανάβαση, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η θέα. Εκεί θα δείτε και τον υπέροχο ναό της Αγίας Σοφίας του 12ου αιώνα. 

•Το βράδυ επαναλάβετε έναν περίπατο στα υποφωτισμένα σοκάκια. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο μυστηριακή, που εύκολα θα καταλάβετε πώς γεννιούνται τόσοι θρύλοι. Στο τέλος καθίστε για κοκτέιλ στο ταρατσάκι του Έμβασις (τηλ. 27320-61139), για να αφουγκραστείτε και τον σύγχρονο παλμό του κάστρου. 

•Για φαγητό αυτή την εποχή καθίστε στη φημισμένη Ματούλα (τηλ. 27320-61660), την πιο παλιά ταβέρνα της Μονεμβασιάς.        

      

Η Μονεμβασιά απέχει από την Αθήνα 300 χλμ. (4 ώρες).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ CITROEN C3 AIRCROSS

Tο νέο Citroen C3 Aircross είναι μοντέρνο, προηγμένο τεχνολογικά και εφοδιάζεται με τον νέο 1.5 BlueHDi πετρελαιοκινητήρα των 100 ίππων. Το σύγχρονο μοτέρ, που πληροί πλέον τα πρότυπα Euro 6.2, αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή μας για ένα μακρινό ταξίδι. Τόσο η απόδοση του κινητήρα όσο και η χαμηλή του κατανάλωση μείωσαν αισθητά τα συνολικά κόστη του ταξιδιού.

Ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων (φτάνει μέχρι και τα 1.289 λίτρα) είναι εξαιρετικά άνετος. Παράλληλα, χάρη στο Head-Up Display του C3 Aircross, η προσοχή του οδηγού δεν αποσπάται ούτε στιγμή από τον δρόμο. Το σύστημα Grip Control, καθώς και τα ελαστικά M+S (Mud και Snow) είναι ακόμα δύο λόγοι που οι επιβάτες νιώθουν ασφαλείς μέσα στο γαλλικό SUV. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα οδήγησης (Standard, Sand-άμμος, All-Road-παντός εδάφους, Snow-χιόνι ή ESP OFF).  

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή