Μα τον Θορ!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε φαν της τηλεοπτικής σειράς «Vikings», του Θορ από τους «Avengers», της σκανδιναβικής µυθολογίας ή της Σκανδιναβίας εν γένει, είναι πολύ πιθανό να βρείτε στα νέα εστιατόρια Mjolner του οµίλου The Speakeasy στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τη δική σας… Βαλχάλλα.

Σχεδιασμένα «κατ’ εικόνα και καθ’ οµοίωσιν» του βασιλιά Θορ –ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες–, φιλοδοξούν να προσφέρουν µια απόδραση από την πραγματικότητα, µε ατμοσφαιρικές, υποφωτισµένες σάλες, ανδροπρεπές και ολίγον πολεμοχαρές ντεκόρ με τσεκούρια, ξίφη, χειροποίητα µαχαίρια, κλουβιά, ασπίδες, δέρµατα ζώων, κέρατα και βέβαια κουζίνα εµπνευσµένη από τους Βίκινγκς.

Θα γευτείτε, για παράδειγµα, το μεσαιωνικό Trencher (καρβέλι ψωμί µε γέμιση σιγοµαγειρεµένου κρέατος), που σερβίρεται στο µπαρ συνοδεία ουίσκι (προσφέρονται πάνω από 400 ετικέτες), µπίρας, οίνου από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας ή signature κοκτέιλ, όπως το «Ακονίζοντας τον πέλεκυ». mjolner.com.au

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή