Καρπενήσι: Το μικρό που αγαπάμε

Καρπενήσι: Το μικρό που αγαπάμε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρή πόλη του Καρπενησίου, πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, στέκεται στην είσοδο του ευρύτερου Δήμου Καρπενησίου και ξεχωρίζει ακριβώς για την αμεσότητα με τη φύση, τους γύρω οικισμούς και, φυσικά, την εγγύτητα με το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου (τηλ. 22370-21112), που, όταν είναι σε λειτουργία, δίνει άλλη ζωή στην πόλη, φέρνοντάς της, εκτός από τους σκιέρ, έναν αέρα ανανέωσης. Είναι πραγματικά ένας όμορφος τόπος, που εγείρει τη διάθεση για περιπλάνηση σε φαράγγια, δάση, στις όχθες ποταμών και στα γειτονικά χωριά.

Στο κέντρο της πόλης, θερμαινόμενοι υπογείως δρόμοι βοηθούν την κυκλοφορία ακόμα και στις παγωνιές, ενώ νέοι χώροι αναψυχής, όπως το skate park, διεκδικούν την προσοχή των εφήβων.

Καρπενήσι: Το μικρό που αγαπάμε-1

Παραδοσιακό ευρυτανικό σπίτι στα ενδότερα του Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Στην κεντρική πλατεία τα Χριστούγεννα στήνονται μικρά στολισμένα περίπτερα και διοργανώνονται events που θα κερδίσουν τους μικρούς σε ηλικία επισκέπτες, ενώ γενικά η ευρύτερη περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα φιλική στις οικογένειες λόγω των επιλογών σε δραστηριότητες που προσφέρει.

Λίγα μπαρ και καλές ταβέρνες συμπληρώνουν το ταξιδιωτικό προφίλ του Καρπενησίου μαζί με μικρομάγαζα για να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, χυλοπίτες, γλυκά του κουταλιού και λικέρ, λουκάνικα κ.ά.

Το Καρπενήσι είναι συνδεδεμένο στην ταξιδιωτική συνείδηση πολλών και ως ορμητήριο για τη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, αλλά τους χειμερινούς μήνες καλό θα ήταν, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για την κατάσταση του δρόμου, καθώς το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι έντονο. Προτιμήστε μια περιπλάνηση στο Μεγάλο Χωριό, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (τηλ. 22370-41502, Παρ.-Κυρ.), και στις Κορυσχάδες, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (τηλ. 22370-24996).

Διαμονή

Σε απόσταση 5 χλμ. από το Καρπενήσι, το The View Village (τηλ. 22370-80600, 6986-052297, από 120 ευρώ η μεζονέτα) προσφέρει τρία αυτόνομα πολυτελή διαμερίσματα με πανοραμική θέα στην πόλη και στα βουνά, ησυχία, spa, σύστημα γεωθερμίας και ενδοδαπέδια θέρμανση. Για διαμονή μέσα στην πόλη επιλέξτε το Selestina Boutique Hotel (τηλ. 22370-89008, από 85 ευρώ το δίκλινο), με δωμάτια όπου κυριαρχεί το ξύλο και το μάρμαρο.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Φαγητό

Αναζητήστε το Πανόραμα (τηλ. 22370-25976), στο κέντρο του Καρπενησίου, για μαγειρευτά, ψητά, παραδοσιακές πίτες και φιλική ατμόσφαιρα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή