Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue

Τι χρώμα έχει το καλοκαίρι; Αυτό που θα πάρει το δέρμα σας αν του φερθείτε σωστά κάτω από τον ήλιο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποιος πει ότι δεν θέλει να μαυρίσει αυτό το καλοκαίρι, να σηκώσει το χέρι του! Δύσκολα θα το δείτε, διότι είναι κοινός πόθος το μπρούντζινο χρώμα, που ομορφαίνει και αναδεικνύει τα καινούργια looks. Κάτι άλλο που έχουμε όλοι κοινό είναι η ευαισθησία απέναντι στον ήλιο, όποιον τόνο κι αν έχει η επιδερμίδα μας – είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι, επειδή έχει πιο σκούρο χρώμα από κάποιον άλλο, είναι αλώβητος στις επικίνδυνες ακτίνες.

Το επιβεβαιώνει η δερματολόγος δρ Αναστασία Τζούμα, η οποία εξηγεί επίσης πως «οι ακτίνες UVA έχουν μεγαλύτερο μήκος κύματος, κάτι που σημαίνει ότι διεισδύουν περαιτέρω στο χόριο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Οι UVB, με μικρότερο μήκος κύματος, χτυπούν την επιφάνεια και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και εγκαύματα». Είναι προφανής, επομένως, η ανάγκη αντηλιακής προστασίας, που τόσο αποτελεσματικά προσφέρουν τα εξειδικευμένα προϊόντα νέας γενιάς (dry skin, airless), τα οποία δρουν πολλαπλά: προστατεύουν σε βάθος αλλά και στην επιφάνεια, προλαμβάνουν και καταπολεμούν τη γήρανση μπλοκάροντας τις ελεύθερες ρίζες, ενώ αφήνουν μια μεταξένια αίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή