Λούσιμο: Τα 3 expert tips για καθαρά λαμπερά μαλλιά με διάρκεια

Λούσιμο: Τα 3 expert tips για καθαρά λαμπερά μαλλιά με διάρκεια

Ο σωστός χρόνος λουσίματος, η κατάλληλη θερμοκρασία και η ποσότητα αφρού, για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί κομμωτές επιμένουν ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα καλό χτένισμα χωρίς να έχει προηγηθεί ένα καλό λούσιμο. Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε κατά μέσο όρο μόνο 2 λεπτά σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ στην πραγματικότητα θα χρειαστούν μεταξύ 7′ και 10′ για να γίνει σωστά. Αυτό το επιβεβαιώνει ο στυλίστας José Sánchez, δημιουργικός διευθυντής του ολοκαίνουριου κομμωτηρίου Oramai, όπου έχουν αναπτύξει ένα πρωτόκολλο λουσίματος με αιθέρια έλαια και ένα τελετουργικό μασάζ που μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά.

«Με τις 2λεπτες πλύσεις, που κάνουμε συνήθως, τα μαλλιά δεν καθαρίζονται καλά, καθώς δεν φτάνουμε σε όλες τις περιοχές. Ένα καλό λούσιμο πρέπει να διαρκεί από 7 έως 10 λεπτά, και έτσι δεν θα χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε καθημερινά ή πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα», εξηγεί ο ειδικός, που επιμένει στην ανάγκη να κάνετε δύο χέρια με σαμπουάν και να ολοκληρώνετε το λούσιμο με μια ενυδατική θεραπεία από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών. «Είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να απλώσεις το σαμπουάν δύο φορές, να κάνεις σωστά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να αφήσεις την μάσκα μαλλιών να δράσει», λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή