8 feel-good αρώματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση

8 feel-good αρώματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Προσθέστε τα στο νεσεσέρ σας για να νικήσετε τη μελαγχολία του χειμώνα.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μυρωδιά μπορεί να μας ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα, ακόμα και να μας φτιάξει τη διάθεση μετά από μια δύσκολη ημέρα. Αυτή είναι η δύναμη της αρωματοθεραπείας, που έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μας χαλαρώσει, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου και την ευεξία μας.

Η περίοδος της πανδημίας έφερε σε προτεραιότητα τη φροντίδα της ψυχικής υγείας μας. Μένοντας σπίτι αναζητήσαμε τρόπους να μετατρέψουμε τον προσωπικό μας χώρο σε ένα χαλαρωτικό σπα μέσα από κεριά και αρώματα που δημιουργούν μια πιο cosy ατμόσφαιρα. Αυτή η wellness συνήθεια όμως παρέμεινε στη ζωή μας με το self care να αποτελεί το βασικό resolution της κάθε χρονιάς, για να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας.

Η δύναμη των αρωμάτων

Η αρωματοθεραπεία μας συνδέει περισσότερο με τις πέντε αισθήσεις μας, αρκεί να αφήσουμε την κάθε ευωδιά να μας ταξιδέψει και να μας φέρει σε επαφή με συναισθήματα. Αυτό το ρόλο εξυπηρετούν και οι διαφορετικοί συνδυασμοί των συστατικών στη σύνθεση των αρωμάτων. Οι κορυφαίοι αρωματοποιοί βασίζονται στη δύναμη της νευροεπιστήμης για να σχεδιάσουν ένα άρωμα, εξασφαλίζοντας έτσι πως η κάθε εσάνς μπορεί να έχει συναισθηματικά οφέλη.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή