Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας; Τα 4 πιο συχνά λάθη

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας; Τα 4 πιο συχνά λάθη

Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν πέρα από ένα συγκεκριμένο μήκος; Μάθετε για τους τέσσερις πιο συνηθισμένους λόγους αλλά και τις συμβουλές για έξτρα μήκος

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το σαμπουάν, η μάσκα και το conditioner σταθερά συστατικά της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας; Πηγαίνετε συχνά στο κομμωτήριο για να κόψετε τις άκρες σας και τα μαλλιά σας ακόμα δεν μακραίνουν;

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε απλώς να οφείλεται στο ότι ο κομμωτής σας κόβει υπερβολικά τις σπασμένες άκρες σας. Αλλά, κατά κανόνα, ο λόγος που δεν μακραίνουν τα μαλλιά είναι κάποια λάθος βήματα ενώ τα περιποιείστε. Μελετήστε τις συμβουλές της Vogue και κάντε τις απαραίτητες μικρές αλλαγές.

Τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μακρύνουν τα μαλλιά σας

Όλα βρίσκονται στις λεπτομέρειες. Μικρά ίσως ασήμαντα πράγματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά μακροπρόθεσμα. Παρακάτω η Vogue εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά στο μέλλον για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους

Αν αποφεύγετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας για να τα προστατέψετε, δυστυχώς πετυχαίνετε ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι λάθος αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, αλλά να τα αφήνετε φυσικά. Εξάλλου, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα και μπορούν εύκολα να σπάσουν από το τρίψιμο στα ρούχα, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν μακραίνουν. Σε καμία περίπτωση μην πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά ή μην τα βουρτσίζετε. Και στις δύο περιπτώσεις, το σπάσιμο της τρίχας είναι σίγουρο, και η τρίχα δεν μακραίνει.

Είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν λιγότερο και να τα στεγνώνετε μετά, ρυθμίζοντας το πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό από τη θερμότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή