Άγχος για το μέλλον: Πώς θα ελέγξετε τις αρνητικές σκέψεις;

Άγχος για το μέλλον: Πώς θα ελέγξετε τις αρνητικές σκέψεις;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, υπάρχουν όμως τρόποι να περιορίσετε τις σκέψεις που επηρεάζουν την ψυχολογία σας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποφέρετε από άγχος για το μέλλον ή σκέφτεστε πάντα πως κάτι αρνητικό θα σας συμβεί; Πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, το γεγονός όμως πως συμβαίνει όλο και πιο συχνά, δεν σημαίνει πως πρέπει να το θεωρήσουμε σαν κάτι φυσιολογικό που θα μας στερεί όλη την ενέργεια, αποτρέποντάς μας από το να ζούμε το παρόν.

Το να προσπαθείτε να ελέγξετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις για όσα μπορούν να συμβούν ή για όσα δεν θα συμβούν ποτέ, δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν όμως τρόποι να περιορίσετε αυτή τη μείξη άγχους και φόβου για το μέλλον.

Τα περισσότερα από αυτά που μας απασχολούν δεν συμβαίνουν ποτέ

Μπορούν όμως να μας πάρουν όλη την ενέργεια. “Το 90% των ανησυχιών μας δεν συμβαίνουν, το συναίσθημα που νιώθουμε όμως είναι απόλυτα αληθινό και εκείνη την στιγμή υποφέρουμε”, εξηγεί η ψυχολόγος Brenda de la Peña , CEO της online πλατφόρμας Combrension. Σχεδόν κανείς μας δεν έχει διδαχτεί πώς να διαχειρίζεται το μυαλό του. Κατά βάση μεγαλώνοντας μαθαίνουμε πως πρέπει να έχουμε πάντα τον έλεγχο, το οποίο ενισχύει όλες αυτές τις σκέψεις που κάνουν την εμφάνισή τους στο μυαλό μας και μας εμποδίζουν να ζήσουμε τη στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή