8 συνήθειες για να εξοικονομήσετε χρόνο και να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας

8 συνήθειες για να εξοικονομήσετε χρόνο και να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας

Δεν έχει να κάνει τόσο με το να κερδίσουμε χρόνο για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, αλλά να βρούμε χώρο για να δώσουμε προτεραιότητα στην ευημερία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτήν την περίπτωση, η λίστα ορισμένων συνηθειών για εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχει σκοπό να αυξήσει την παραγωγικότητά μας, αλλά να μπορέσουμε να βρούμε χώρο για να δώσουμε προτεραιότητα στη συναισθηματική μας ευεξία. Η ψυχική υγεία πρέπει να φροντίζεται από τη στιγμή που ξυπνάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι, μερικές φορές, ο γρήγορος ρυθμός της ζωής μας, μάς κάνει να την παραμελούμε. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσπαθήσετε να προγραμματίσετε αυτούς τους χρόνους αυτοεξυπηρέτησης για να βάλετε προτεραιότητα την ψυχική σας υγεία. Η ψυχολόγος Marta Calderereror μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε αυτές τις στιγμές. «Πολλές φορές αυτός ο χρόνος διακυβεύεται από εργασιακές απαιτήσεις, υποχρεώσεις, οικογενειακές ανάγκες και οικονομικούς περιορισμούς. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι αν αφιερώνουμε χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό μας, θα έχουμε περισσότερη ισορροπία στη ζωή μας και μεγαλύτερη ευεξία», λέει. Για όλους αυτούς τους λόγους, δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα με συνήθειες που βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο και να κάνουμε άλλα πράγματα που μας προσφέρουν ηρεμία, όπως διάβασμα, ακρόαση podcast, διαλογισμός, άσκηση ή απλώς μερικές στιγμές μόνοι μας με τον εαυτό μας να σκεφτούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή