5 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Marilyn Monroe

5 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Marilyn Monroe

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 94 χρονών, αλλά θα είχε σίγουρα την ίδια γοητεία, ταπεραμέντο και ενέργεια. Η Norma Jeane Mortenson ή αλλιώς Marilyn Monroe έγινε το απόλυτο sex symbol, έζησε λίγο, αλλά αρκετά για να τη θυμόμαστε σήμερα με θαυμασμό για όσα κατάφερε, ξεπερνώντας τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και κατακτώντας την αιωνιότητα.

1. Η χαρακτηριστικά ναζιάρικη φωνή της Monroe ήταν στην πραγματικότητα ένα τέχνασμα που της έμαθε κάποιος λογοθεραπευτής για να καμουφλάρει το τραύλισμα στη φωνή που είχε από μικρή. Φυσικά, η φωνή της κατέληξε να είναι σήμα κατατεθέν της και η ίδια δεν μπορούσε παρά να μιλάει έτσι εντός και εκτός γυρισμάτων. Δυστυχώς, στη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας της ταινίας, Something’s Got to Give, το κόμπιασμα στη φωνή επέστρεψε, κάνοντάς το πολύ δύσκολο για την Marilyn να ανταποκριθεί. Λίγο αργότερα, απολύθηκε.

2. Η Monroe ήταν αυτή που θα έπαιζε τον ρόλο της Holly Golightly στο Breakfast at Tiffany’s. «Ήταν η πρώτη επιλογή του Truman Capote», είχε αποκαλύψει κάποτε ο Sam Wasson. Ο λόγος που η Monroe δεν δέχτηκε τον ρόλο είναι γιατί η ατζέντης της, Paula Strasberg, τη συμβούλεψε να μην υποδυθεί μία συνοδό. Ο Capote δυσαρεστήθηκε πολύ από την επιλογή της Paramount που πρότεινε την Audrey για τον ρόλο.

3. Το nude, καλυμμένο με κρύσταλλα φόρεμα που φόρεσε η Monroe για να τραγουδήσει “Happy Birthday” στον John F. Kennedy το 1962 ήταν τόσο στενό που έπρεπε να ραφτεί πάνω της. «Ήταν στο χρώμα του δέρματος και πάρα πολύ κολλητό. Ράφτηκε πάνω της και γέμισε με λαμπερά κρύσταλλα», είπε ο φωτογράφος Bill Ray το 2014. Το συγκεκριμένο φόρεμα πωλήθηκε αργότερα σε δημοπρασία για 1.26 εκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας ρεκόρ με την τιμή του.

4. Μιλώντας για δημοπρασίες, πολλοί από τους σημερινούς celebrities αγόρασαν αντικείμενα που άφησε πίσω της η εμβληματική ηθοποιός. Η Mariah Carey αγόρασε το λευκό πιάνο της, αντικείμενο που ανήκε στη μητέρα της, για 662 χιλιάδες, το 1999. Ο Tommy Hilfiger αγόρασε το τζιν που φορούσε η Monroe το 1937 στο River of No Return για 37 χιλιάδες, ενώ στη συνέχεια αγόρασε ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες της για 75 χιλιάδες και της δώρισε στην Demi Moore, που ήθελε απεγνωσμένα να τις έχει για να τις φορέσει – παρόλο που δεν ήταν το νούμερό της.

5. Παρά το γεγονός πως η Monroe στην πρώτη έκδοση του Playboy το 1953, ο ιδρυτής του δεν τη γνώρισε ποτέ. «Παρακολουθούσε τα μαθήματα υποκριτικής του αδελφού μου στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν τη γνώρισα ποτέ», είπε ο Hugh Hefner. Το 1992, ο Hefner αγόρασε τον διπλανό τάφο από αυτόν της Monroe για 75 χιλιάδες. «Είναι στιγμή ολοκλήρωσης. Θα περάσω την αιωνιότητα με την Marilyn».

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή