Γιατί είναι τόσο ακριβό το αλάτι Ιμαλαΐων; (βίντεο)

Γιατί είναι τόσο ακριβό το αλάτι Ιμαλαΐων; (βίντεο)

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέγεται πως έχει σπουδαίες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και περισσότερα οφέλη συγκριτικά με το λευκό, επιτραπέζιο αλάτι. Ο λόγος για το αλάτι Ιμαλαΐων, με το ιδιαίτερο ροζ χρώμα.

Το εν λόγω αλάτι στοιχίζει έως και 20 φορές περισσότερο από το κοινό, επιτραπέζιο. Χρησιμοποιείται μάλιστα ως συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς, τα οποία είναι επίσης ακριβά, για μασάζ ακόμη και διακοσμητικά σπιτιού.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη αλατιού, το ροζ σχηματίζεται σε ελάχιστες περιοχές και εξορύσσεται. Ωστόσο, δεν το καθιστά ακριβότερο αυτός ο λόγος.

Το χρώμα του είναι φυσικό και οφείλεται στα 84 διαφορετικά, μεταλλικά στοιχεία που το συνθέτουν ως ορυκτό. Όμως από αυτά μόνο ένα μικρό ποσοστό συνθέτει το ίδιο το αλάτι.

Στην πραγματικότηταδεν έχει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό, ούτε κάποια πιο ξεχωριστή γεύση από το απλό επιτραπέζιο.

Για ποιον λόγο όμως είναι τόσο ακριβό;

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι πιο ελκυστικό αισθητικά από το κοινό λευκό. Και είναι ακριβότερο, απλώς, επειδή έχει εμπορευθεί ως προϊόν πολυτελείας και στην εποχή του Instagram είναι πιο ενδιαφέρον για φωτογραφίες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις πληροφορίες με λεπτομέριες

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή