Κάκτος αξίας… 250.000 δολαρίων (βίντεο)

Κάκτος αξίας… 250.000 δολαρίων (βίντεο)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του καταστήματος με τα… περισσότερα αγκάθια μπορεί να διεκδικήσει το Κατάστημα Κάκτων της Νέας Υόρκης, όπως κατάλληλα ονομάζεται ένα μαγαζί με σπάνια και παλαιά είδη κάκτων, κάποια απο τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση. Άλλα από αυτά είναι προς πώληση και άλλα μόνο για έκθεση, για τους αληθινούς λάτρεις του είδους.

Ο Κρίστιαν Κάμινγκς έχει την απόλυτη εξειδίκευση στην πώληση ιδιαίτερων κάκτων, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 21 ευρώ και να φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Ο ίδιος παρουσιάζει με περηφάνεια έναν κάκτο κόστους… 214.000 ευρώ, που με δυσκολία μετακινήθηκε από το Περού και διατηρείται στο Λος Αντζελες. Οι λάτρεις των κακτοειδών μπορούν να το δουν μόνο σε προβολή, καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητο όσο και δυσεύρετο είδος.

Οπως αναφέρει ο κ. Κάμινγκς, «όταν ένας κάκτος τιμολογείται στα 250.000 δολάρια είναι σαν να σου λέει ότι δεν πωλείται». Ειδικά αυτός ο κάκτος, με καταγωγή βορείως της Λίμα, είναι υπό εξαφάνιση, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του κακτοκαταστήματος, αφού έχουν μείνει μόνο 150 στο φυσικό τους περιβάλλον και αναμένεται σε 10 χρόνια να έχει εξαφανισθεί τελείως. «Το έχουμε καταχωρίσει στην ιστοσελίδα μας σαν αστείο, δεν θα το πουλήσουμε,» παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του Cactus Store.

«Είμαστε λίγο σαν υπηρεσία υιοθεσίας φυτών, όπως κάνουν άλλοι με κατοικίδια ζώα,» λέει χαρακτηριστικά, φροντίζοντας για πολύ ιδιαίτερα είδη κάκτων, όπως ένα άλλο που μεγαλώνοντας μπορεί να καλύψει χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου…

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή