ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΗΠΑ: Ακροβατώντας μεταξύ ανεργίας και αβεβαιότητας (βίντεο)

ΗΠΑ: Ακροβατώντας μεταξύ ανεργίας και αβεβαιότητας (βίντεο)

Πολλοί καλλιτέχνες στις ΗΠΑ αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να εκμεταλλευτούν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους ώστε να ζήσουν τώρα που έχουν σταματήσει οι παραστάσεις λόγω κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών είναι και η καλλιτέχνις Μάρσι Ρίτσαρντσον που συνδυάζει την όπερα με τα ακροβατικά, με ειδικότητα στο πόουλ ντάνσινγκ, αλλά τώρα έχει καταφύγει σε υπαίθριες παραστάσεις ακροβατικών καθώς δεν έχει δουλειά και εισόδημα από τον περασμένο Μάρτιο.

«Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε παραστάσεις ηλεκτρονικά αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς δεν μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του ζωντανού,» λέει η κα Ρίτσαρντσον.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος για το θέατρο, τη νυκτερινή ζωή και την κλασική μουσική να παρουσιαστεί με τρόπου που δεν περιλαμβάνει τη ζωντανή παράσταση,» αναφέρει.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του Business Insider, από το ξέσπασμα της πανδημίας το 95% των Αμερικανών καλλιτεχνών αναφέρουν απώλειες εισοδημάτων και το 62% έχουν μείνει άνεργοι. Αντίστοιχο πλήγμα δέχονται και όλοι οι σχετιζόμενοι κλάδοι, τεχνικοί, φροντιστές κλπ.

Πηγή: Business Insider