Ενα «αστέρι» πολύ αγριεμένο

Ενα «αστέρι» πολύ αγριεμένο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Mercedes, με την τελευταία γενιά της A-Class, δεν άφησε κανέναν… παραπονεμένο. Εκτός από τις εκδόσεις με θερμικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες, προσφέρει και τις γνωστές ισχυρές προτάσεις. Η Mercedes-AMG A35, που βρέθηκε στα χέρια μας, αποτελεί τη «γέφυρα» των «γήινων» μοντέλων με την εκρηκτική Α45, η οποία εφοδιάζεται με τον δυνατότερο δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, η Mercedes-AMG Α35 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ως μια «απλή» A-Class και αυτό το υπογράφουν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, ίσως η εμφάνιση να μην παραπέμπει σε ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο, αλλά οι 306 ίπποι κάτω από το καπό δείχνουν ότι το τετρακίνητο μοντέλο μπορεί να χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις. Δεν υπάρχουν κραυγαλέες αισθητικές επεμβάσεις, ωστόσο με κάποιες προαιρετικές επιλογές η Α35 μπορεί να εξωτερικεύσει τον αγριεμένο της χαρακτήρα. Στην περίπτωσή μας, τόσο οι μεγάλοι τροχοί όσο και τα χρυσά αυτοκόλλητα στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου προσθέτουν πόντους στην εκρηκτική του παρουσία. Η μεγάλη αεροτομή καθώς και ο τεραστίων διαστάσεων διαχύτης δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα hatchback υψηλών επιδόσεων.

Ενα «αστέρι» πολύ αγριεμένο-1
Η τιμή εκκίνησης της Α-35 είναι 58.976 ευρώ.

Στο εσωτερικό, το πολεμικό κόκπιτ αποτελείται από τις γνώριμες μεγάλες –ενιαίες– οθόνες πάνω στο ταμπλό (πίνακας οργάνων και infotainment), ενώ την αγωνιστική εικόνα ολοκληρώνουν τα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα. Η ποιότητα βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός (με τον χρωματισμό να μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό).

Ο δίλιτρος turbo κινητήρας έχει διακριθεί για τις δυνατότητές του. Στην περίπτωση της A35 AMG, οι μηχανικοί ρύθμισαν την απόδοση στους 306 ίππους και 400 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AMG DCT 7G και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει και να φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του είναι 250 χλμ./ώρα.

Ενα «αστέρι» πολύ αγριεμένο-2
Το «πολεμικό» εσωτερικό διαθέτει κορυφαία ποιότητα.

Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί σε καθημερινή βάση, εφόσον είναι επιλεγμένο το πρόγραμμα comfort. Εκεί, το ισχυρό hatchback έχει μια πιο αρμονική συμπεριφορά και μάλιστα λειτουργεί το σύστημα Start-Stop, εξοικονομώντας καύσιμο. Η Α35 σε μια μεικτή διαδρομή καταναλώνει περίπου 8,5 λτ./100 χλμ., δηλαδή σχεδόν 1 λίτρο πάνω σε σχέση με αυτό που ανακοινώνει η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι 167 γρ./χλμ. CO2 σε μετρήσεις NEDC. Από την άλλη, όταν επιλεχθεί το πρόγραμμα Sport+, ο ήχος και η απόκριση του γκαζιού αλλάζουν εντελώς τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σε κάθε «άφημα» του γκαζιού, οι απολήξεις της εξάτμισης σκάνε, κάνοντας αισθητή την παρουσία σας όπου και να βρίσκεστε, ενώ το τιμόνι και η ανάρτηση σφίγγουν αναλόγως για να σας προετοιμάσουν για… πόλεμο. Η τιμή της να ξεκινάει από τις 58.976 ευρώ, ενώ με επιπλέον 1.000 ευρώ η γερμανική φίρμα προσφέρει την Α35 και σε sedan έκδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή