Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Η ώρα της τσούκας»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Η ώρα της τσούκας»

29" χρόνος ανάγνωσης

«Όταν ο ήλιος έπεφτε λέγαμε “ώρα της τσούκας”, δηλαδή του τσουκαλιού. Εκάναμε κουκιά, εκάναμε φακές, γιαπράκια. Ένας που είχα καφενέ, κάθε Κυριακή έσφαζε μιαν κατσίκαν που κρέμονταν απόξω στο τσιγκέλι, σε ένα δέντρο. Το κάναμεν με τις πατάτες γιαχνί. Τι νόστιμον που ήντανε. Κατσικερό κρέας κάναμε και με το πιργιούρ στην τσούκα με το μούζι. Επειδής δεν είχα να φάμε τίποτα άλλο μας εφαίνονταν νόστιμα αυτά τα φαγητά».
Δέσποινα Μουζουράκη-Μαρτάκη, ετών 95, Ρόδος.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου μαγειρεύουν οι Γιαγιάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μοιράζονται συνταγές, μυστικά και αναμνήσεις. 

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Η ώρα της τσούκας»-1