Lucas Bravo, πώς νιώθεις που σε συζητάει ένας ολόκληρος πλανήτης;

Lucas Bravo, πώς νιώθεις που σε συζητάει ένας ολόκληρος πλανήτης;

5' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρεμιέρα του Emily in Paris στο Netflix μέχρι την τηλεφωνική μας επικοινωνία προσπαθεί να εφεύρει -μάταια- ευφάνταστες εξηγήσεις για την απίστευτη επιτυχία της σειράς και τη συνακόλουθη έκρηξη της δημοτικότητάς του, μέσα από έναν ατέρμονο κύκλο συνεντεύξεων που θυμίζουν τη μέρα της Μαρμότας. Του ζητώ να ανατρέψουμε -για λίγο- το πλαίσιο μιας τυπικής δημοσιογραφικής συνάντησης. Ας υποθέσουμε ότι δεν γνωρίζω -και δεν γνωρίζετε- τίποτα γι’ αυτόν. Πώς θα παρουσίαζε τον εαυτό του;

«Με λένε Lucas Bravo, είμαι 32 ετών και γεννήθηκα στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής, με αποτέλεσμα να αλλάζουμε τόπο κατοικίας σχεδόν κάθε δύο χρόνια. Μοιραία, ανέπτυξα μια προσαρμοστικότητα, που με βοήθησε να είμαι ανοιχτός στη διαφορετικότητα των ανθρώπων και στις προκλήσεις της ζωής. Στο σχολείο ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο. Είδα πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου, βουτώντας στα αχαρτογράφητα νερά ενός ρόλου, και αποφάσισα να γίνω ηθοποιός».

Lucas Bravo, πώς νιώθεις που σε συζητάει ένας ολόκληρος πλανήτης;-1
1/3©Alessandra Huynh

Ο ρόλος του Gabriel τι σας έμαθε για τον εαυτό σας; Όπως κι εκείνος, έτσι κι εγώ έχω αισθανθεί αρκετές φορές χαμένος. Μου επιβεβαίωσε, ακόμα, ότι είμαι ένας άνθρωπος απρογραμμάτιστος, που αφήνει τη ζωή να τον οδηγεί. Με γοητεύει το απρόβλεπτο, το άγνωστο. Ταυτίζομαι με τη Marina Abramović, που λέει ότι είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι τη ζωή σου λες και βρίσκεσαι σε «ενδιάμεσους σταθμούς». Οι στάσεις των λεωφορείων, τα τρένα, οι αίθουσες αναμονής στα αεροδρόμια είναι υπέροχα μέρη, γιατί σου επιτρέπουν να είσαι ανοιχτός στο πεπρωμένο. Είναι ο μόνος τρόπος να ζήσεις τις αναρίθμητες εμπειρίες της ζωής και να πάρεις τα μαθήματά σου.

Βρήκα τρομερά ενδιαφέρουσα την προσέγγισή σας στον ρόλο. Δώσατε τον ορισμό της σύγχρονης αρρενωπότητας και μείνατε μακριά από το προφίλ του καρδιοκατακτητή με την ακραία αυτοπεποίθηση, την τάση για κυριαρχία και την υποτίμηση των γυναικών… Χαίρομαι που το λέτε, γιατί ακριβώς αυτό ήθελα να πετύχω. Μία από τις παγίδες του ρόλου ήταν να επηρεαστώ από την εικόνα του όμορφου αγοριού της διπλανής πόρτας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες. Για μένα η αρρενωπότητα δεν έχει να κάνει με την επιβολή της ισχύος, αλλά με το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να μη φοβάται να φανερώσει στοιχεία που είναι ταυτισμένα με τη θηλυκότητα. Ο σύγχρονος άνδρας έχει ανασφάλειες και ευαισθησίες, νιώθει συχνά ευάλωτος και πληγωμένος, ξέρει τι θα πει ρομαντισμός και επιδιώκει την τρυφερότητα. Ήθελα πολύ να περάσω αυτό το μήνυμα στον κόσμο και είμαι διπλά χαρούμενος αν το κατάφερα.

Καταφέρατε να δώσετε και τον ορισμό του φλερτ. Ένας αριθμός από ήρεμες φιλοφρονήσεις. Ούτε αιχμηρές, ούτε ασαφείς. Το φλερτ είναι στοιχείο της προσωπικότητας όσων ανήκουν στο κλαμπ των αισιόδοξων της ζωής. Να ακόμα ένα κοινό μου στοιχείο με τον ρόλο. Φλερτάρουμε με το προσωπείο της αυτοπεποίθησης, ενώ μέσα μας νιώθουμε τρομερά ανασφαλείς.

Πώς νιώθετε που γκουγκλάρει το όνομά σας ολόκληρος ο πλανήτης; Είναι εθιστική η ξαφνική εισβολή της δημοσιότητας;  Δεν νιώθω ότι άλλαξε κάτι στη ζωή μου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω προλάβει να καταλάβω τι γίνεται ακριβώς. Βρίσκομαι εδώ και αρκετές εβδομάδες στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Mrs Harris Goes to Paris, μιας νέας ταινίας στην οποία έχω την τιμή να βρίσκομαι στο ίδιο καστ με θρυλικούς ηθοποιούς, όπως η Isabelle Huppert και η Lesley Manville. Βλέπω τα άπειρα θετικά μηνύματα στα social media, αλλά πρέπει να γυρίσω στο Παρίσι για να συνειδητοποιήσω τον πραγματικό αντίκτυπο.

Οι αντιδράσεις, βέβαια, δεν είναι μόνο θετικές. Σας κατηγορούν ότι παρουσιάζετε ένα Παρίσι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, λαμπερό και απροβλημάτιστο, με τους Γάλλους αγενείς, σεξιστές και σνομπ. Όντας Γάλλος, πώς σας φαίνονται όλα αυτά;  Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για μια κωμωδία, που κύριο στόχο έχει να σε κάνει να ξεχαστείς και να περάσεις καλά. Δεν σας κρύβω ότι θορυβήθηκα στην αρχή, διαβάζοντας το σενάριο. Πίστεψα ότι μπορεί να δώσει μια διάσταση καρικατούρας στους χαρακτήρες, κάτι που τελικά δεν ίσχυσε. Ξέρετε, υπάρχουν άπειρες οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να δει κανείς το Παρίσι και τους Γάλλους. Ο Darren Star επέλεξε να δώσει τη δική του, βασισμένη σε προσωπικές του εμπειρίες. Όχι, δεν πιστεύω ότι οι Γάλλοι είναι ένας αγενής λαός. Από την άλλη, το Παρίσι είναι από τις πόλεις της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα. Έχουμε τόσο πολλές εθνότητες, γειτονιές, πολιτισμούς. Αυτή η πόλη εμπεριέχει τα πάντα κι εμείς προβάλλουμε μια πλευρά της που είναι υπαρκτή. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι έτσι στο σύνολό της. Μια ζωή δεν θα ήταν αρκετή για να αποτυπώσουμε τις διαφορετικές όψεις του Παρισιού.

 

Lucas Bravo, πώς νιώθεις που σε συζητάει ένας ολόκληρος πλανήτης;-2

2/3©Alessandra Huynh

Ο δημιουργός της σειράς, Darren Star, έχει υπογράψει και το Sex & The City, με το οποίο συγκρίνουν την Emily τόσο στο κομμάτι της μόδας όσο και για τα στερεότυπα που αναπαράγονται. Μήπως η εποχή δεν σηκώνει τόση ανεμελιά; Αυτού του τύπου οι σειρές θα αφήνουν πάντα μια γλυκιά αίσθηση χαλαρότητας στο κοινό. Η Emily θα μπορούσε να είναι το κορίτσι που μεγάλωσε βλέποντας Sex & The City, αλλά σίγουρα αντιμετωπίζει διαφορετικά από την Carrie Bradshaw την αγάπη, τον έρωτα, τη δουλειά και το σεξ. Ο τρόπος γραφής και το κομμάτι της μόδας μπορεί να παραπέμπουν, αλλά νομίζω ότι μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα.

Εκτός από την υποκριτική, είστε και μοντέλο. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της μόδας και πώς ήταν η συνεργασία σας με την Patricia Field στη σειρά; Η Patricia είναι ένας φωτεινός άνθρωπος, και αυτό αποτυπώνεται στην ενδυματολογική της επιμέλεια. Όπως και με τον Darren, εντυπωσιάστηκα από την απλότητά της. Η μόδα είναι για μένα ένας τρόπος να αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου. Δεν είμαι επαγγελματίας μοντέλο. Κάνω επιλεκτικές δουλειές, όποτε κρίνω ότι το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να με συνεπάρει.

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν; Είναι πολύ πιθανό. Ο Gabriel, βέβαια, δεν θα είναι στον νέο κύκλο! Όχι, αστειεύομαι. Πιστεύω ότι στα νέα επεισόδια θα δούμε μια διαφορετική πλευρά του. Το αφήνω στα χέρια του Darren. Αυτός ξέρει καλύτερα.

Lucas Bravo, πώς νιώθεις που σε συζητάει ένας ολόκληρος πλανήτης;-3

3/3©Alessandra Huynh

Η πανδημία δεν μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε, αλλά εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον; Ειλικρινά δεν ξέρω. Θέλω να τελειώσω με τα γυρίσματα της νέας ταινίας και μετά να χαθώ σε ένα δάσος για μέρες, να έρθω σε επαφή με τη φύση. Είμαι λάτρης των ταξιδιών και μου έχει στοιχίσει που δεν μπορώ να ταξιδεύω με την κατάσταση που επικρατεί.

Διάβαζα ότι είστε λάτρης και της ψυχεδελικής εμπειρίας του Burning Man. Πράγματι, είναι από τα αγαπημένα μου φεστιβάλ. Είναι μια επίγεια ουτοπία αυτό που ζεις στην έρημο της Νεβάδα. Είναι μια εμπειρία που σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, να έρθεις σε επαφή με την πνευματικότητά σου. Είναι προνομιούχος όποιος καταφέρνει να βρίσκεται εκεί.

Η εξωτερική σας ομορφιά είναι προνόμιο; Ένα εισιτήριο επιτυχίας; Η ομορφιά είναι ένα προτέρημα, αλλά η ζωή μού έχει αποδείξει ότι ένα δυνατό μυαλό ανοίγει περισσότερες πόρτες. Μπορείς να είσαι όμορφος με πολλούς τρόπους, πέραν μιας γοητευτικής εξωτερικής εμφάνισης.

– ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

Info: Η σειρά Emily in Paris είναι διαθέσιμη στο Netflix. H συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου της Vogue Greece.

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή