Η τέχνη της υπομονής: Τα tips των ειδικών για θετική σκέψη

Η τέχνη της υπομονής: Τα tips των ειδικών για θετική σκέψη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεχθείτε την πραγματικότητα όπως είναι και συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως η αβεβαιότητα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Παρακάτω, οι ειδικοί μας δίνουν μερικά έμπρακτα tips για να τελειοποιήσουμε την τέχνη της υπομονής.

Όπως λέει και ένα παλιό ρητό «η υπομονή είναι αρετή». Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που το δεύτερο lockdown έρχεται για να μας πάρει πίσω ό,τι χτίσαμε όσο απολαμβάναμε τη σχετική ελευθερία των τελευταίων μηνών;

Αν αισθάνεστε πως η αβεβαιότητα του μέλλοντος σας έχει καταβάλλει ή αν βλέπετε τα επίπεδα στρες να αυξάνονται κατά πολύ τις τελευταίες μέρες, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips από τους ειδικούς της ευεξίας που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τις αρνητικές σκέψεις:

Richie Bostock, breath-work coach 

Η τέχνη της υπομονής: Τα tips των ειδικών για θετική σκέψη-1

©unsplash

«Ο τρόπος που αναπνέουμε επηρεάζει κάθε σύστημα στο σώμα μας, από το καρδιαγγειακό και το πεπτικό, στο νευρικό και το ανοσοποιητικό. Ο έλεγχος που έχουμε στη αναπνοή μας και η ικανότητα σωστής διαχείρισης αυτής μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας μας, όπως και ως μέσο ορισμού των συναισθημάτων μας».

«Ο αγαπημένος μου τρόπος να αναπνέω, μοιάζει με αναστεναγμός ή ανακούφιση. Οι «αερόσακοι» στα πνευμόνια γεμίζουν αέρα και δίνουν μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας».

Πώς να το κάνετε:

1. Εισπνέετε αργά από τη μύτη, γεμίζοντας αέρα το στήθος και τους κοιλιακούς σας μυς.

2. Μόλις ολοκληρώσετε την εισπνοή, αφήστε απότομα το αέρα από το στόμα χωρίς παύση. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια ή τεχνική για να το πετύχετε. Χρησιμοποιείστε την εκπνοή ως τρόπο για να αποβάλετε μαζί με τον αέρα και ό,τι σας απασχολεί. Χαλαρώστε τους μυς και αποτρέψτε αρνητικές σκέψεις που σας κάνουν να νιώθετε θυμό ή απογοήτευση.

3. Επαναλάβετε για 10 φορές – ή περισσότερο.

Jane Haynes, φυσικοθεραπεύτρια

«Η υπομονή μπορεί να μοιάζει με παλιομοδίτικη αρετή, αλλά είναι αυτό που μας επιβάλλει η πανδημία. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την άμεση ικανοποίηση που έχουμε μάθει να λαμβάνουμε αυτό τον καιρό. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αυτές τις στιγμές είναι αποδεχθούμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αβεβαιότητα και να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να δούμε την κατάσταση σαν περιπέτεια».

Η τέχνη της υπομονής: Τα tips των ειδικών για θετική σκέψη-2

©unsplash

«Από τη στιγμή που η υπομονή είναι το αντίθετο της βαρεμάρας, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να μάθουμε κάτι καινούριο, για παράδειγμα μια νέα δεξιότητα, ή απλά να τελειοποιήσουμε κάτι που έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν είχαμε χρόνο να αφοσιωθούμε. Σε κάθε περίπτωση, αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει!».

Chloe Brotheridge, υπνοθεραπεύτρια και life coach

«Πολλές φορές η απώλεια του ελέγχου μας κάνει να νιώθουμε ανασφαλείς και αυτό με τη σειρά του εντείνει το άγχος. Η συμβουλή μου είναι να επικεντρωθείτε σε ό,τι μπορείτε να αλλάξετε στο παρόν. Αν νιώθετε αδύναμοι σωματικά, ενισχύστε τον οργανισμό σας με καλή διατροφή και άσκηση. Κρατήστε ημερολόγιο και κάντε διαλογισμό».

Η τέχνη της υπομονής: Τα tips των ειδικών για θετική σκέψη-3
©unsplash

«Πιο απλά, όταν αρνούμαστε να δεχθούμε την πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να προσθέσουμε περισσότερο πίεση στον εαυτό μας. Η αποδοχή δημιουργεί ειρήνη. Πολλοί από εμάς αναλώνουν πολύ χρόνο στο να κάνουν τα πάντα τέλεια και έτσι πιστεύουν πως θα νιώσουν ευτυχείς. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα πράγματα γίνονται τέλεια όταν τα αποδεχόμαστε έτσι όπως είναι. Μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να δεχτεί την πραγματικότητα όπως είναι;».

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή