Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Tα πιο Instagram-friendly ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Tα πιο Instagram-friendly ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται πια να διαβάζει σε περιοδικά όπως το Wallpaper* ή το Monocle για τα design boutique hotels άλλων ευρωπαϊκών προορισμών city-break. Η άνοδός της επί σειρά ετών στο ταξιδιωτικό «χρηματιστήριο» για αστικές αποδράσεις έφερε νέο, πιο απαιτητικό κοινό, νέες ιδέες και νέες επενδύσεις στη φιλοξενία. Η περιπέτεια του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων βάζει μια παρένθεση στην τάση, όχι μια τελεία. Η παρένθεση αργά ή γρήγορα θα κλείσει. H πόλη που εκθειαζόταν τα τελευταία χρόνια ως προορισμός-έκπληξη από τα εγκυρότερα ταξιδιωτικά έντυπα στον κόσμο θα ξαναλάμψει. Και τα νέα καταλύματά της θα είναι εκεί. 

Με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και την υψηλή τους αισθητική, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, τον προσανατολισμό τους σε υποκατηγορίες που δεν υπήρχαν πριν στην πόλη (από τα hip bed & breakfast μέχρι τα poshtel) και κυρίως με τη διαδραστική τους σχέση και με τον ντόπιο πληθυσμό, που μεταφράζεται σε ωραία εστιατόρια και μπαρ στα λόμπι ή στις ταράτσες, στα πάσης φύσεως events και συνολικά στη ζωντανή τους παρουσία στο κέντρο και στις γειτονιές. Στο ολοκαίνουργιο Greece Is Θεσσαλονίκη, που κυκλοφορεί την ερχόμενη Κυριακή με την Καθημερινή, γνωρίζουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα καταλύματα «νέας εσοδείας» που μας περιμένουν μετά το lockdown: το Zeus is Loose, το πρώτο “hostel πολυτελείας” της πόλης, το The Caravan που εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει ποιότητα και στυλ στην έννοια του bed & breakfast, το τετράστερο Colors που φτιάχνει τη διάθεση με την πολύχρωμη διακόσμησή του, το ιδιαίτερο Trilogy House που παντρεύει το σύγχρονο design με την αρχιτεκτονική ιστορία, το Antigon, το πρώτο πεντάστερο της Θεσσαλονίκης που έγινε μέλος των Leading Hotels of the World και το Bahar, που έδωσε νέα ζωή σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό της δεκαετίας του ’30. 

Greece Is Θεσσαλονίκη. Την ερχόμενη Κυριακή με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή