Mια συσκευή που εκπέμπει τον ήχο μέσα στο μυαλό (βίντεο)

Mια συσκευή που εκπέμπει τον ήχο μέσα στο μυαλό (βίντεο)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε πως ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, παίζετε με δυνατό ήχο ηλεκτρονικά παιχνίδια, παρακολουθείτε μία ταινία ή λαμβάνετε οδηγίες πλοήγησης στο αυτοκίνητό σας κι όλα αυτά, χωρίς να «ενοχλείτε» τους γύρω σας, αλλά και χωρίς να φοράτε ακουστικά.

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως πρόκειται για την δυνατότητα που παρέχει το «sound beaming», η νέα, φουτουριστική τεχνολογία ήχου της ισραηλινής εταιρείας Noveto Systems.

Ο λόγος για την επιτραπέζια συσκευή που «ακτινοβολεί» τον ήχο απευθείας στον ακροατή. Μάλιστα, η έλλειψη ακουστικών σημαίνει ότι είναι δυνατόν να ακούτε τους εξωτερικούς ήχους καθαρά.

Πώς λειτουργεί

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια μονάδα ανίχνευσης 3D που εντοπίζει και παρακολουθεί τη θέση του αυτιού, στέλνοντας ήχο μέσω υπερηχητικών κυμάτων.

Η Noveto αναμένει ότι η συσκευή θα βρει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς θα επιτρέπει στους υπαλλήλους γραφείου να ακούν μουσική ή να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις χωρίς να ενοχλούν τους συναδέλφους ή για το σπίτι, όπου ο καθένας θα μπορεί να βλέπει μία ταινία, να παίζει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι δίχως να πρέπει να χαμηλώσει την ένταση.

Αλλάζοντας μια ρύθμιση, ο ήχος μπορεί να ακολουθήσει τον ακροατή, όταν κινείται το κεφάλι του. Επίσης αν βγείτε από το “μονοπάτι” της ακτίνας, πιθανόν να μην ακούτε τίποτα… κάτι που καθιστά πιο σουρεαλιστική την εμπειρία.

«Δεν χρειάζεται να πείτε στη συσκευή πού βρίσκεστε. Δεν μεταδίδεται σε ένα ακριβές μέρος. Σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε. Σας ακολουθεί και παίζει ό, τι θέλετε μέσα στο μυαλό σας» επεσήμανε, κατά τη διάρκεια επίδειξης, ο υπεύθυνος προϊόντων Sound Beamer, Ayana Wallwater.

«Ένας κόσμος στον οποίο δεν χρειάζεται να ενοχλείτε τους γύρω σας και αυτοί δεν ενοχλούνται από τους ήχους που ακούτε. Αυτό που ονειρευόμαστε» πρόσθεσε εμφατικά.

Η εταιρεία παρείχε στο The Associated Press ένα αποκλειστικό demo του πρωτότυπου επιτραπέζιου SoundBeamer 1.0, πριν από την κυκλοφορία του που θα γίνει την Παρασκευή.

 

 

Πηγή: A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή