Η δεύτερη καριέρα του Χιου Γκραντ

Η δεύτερη καριέρα του Χιου Γκραντ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα καριέρα του Βρετανού ηθοποιού, που άφησε πίσω του τις ρομαντικές κομεντί.

«Είμαι πια πολύ γέρος και άσχημος και παχύς για να κάνω άλλες ρομαντικές κωμωδίες». Αυτή η δήλωση του Χιου Γκραντ πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μπορεί να σόκαρε τους θαυμαστές του βιβλιοπώλη Γουίλ του «Νότινγκ Χιλ» ή του Τσαρλς από το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία», τα σημάδια όμως ήταν εκεί: Ο καλός Βρετανός ηθοποιός, που υπήρξε η απόλυτη επιλογή για τον ρόλο του γλυκούλη, αδέξιου, οριακά γοητευτικού Άγγλου που βρίσκει την αγάπη ψάχνοντας με όλους τους λάθος τρόπους στα πιο απίθανα μέρη, πάντα άφηνε να υπονοηθεί ότι δεν έβρισκε αυτή την καριέρα καθόλου διασκεδαστική ούτε ικανοποιητική. 

«Έκανα λοιπόν άλλα πράγματα και μισώ τον εαυτό μου κάπως λιγότερο», λέει σήμερα ο Χιου, που πλησιάζει πια τα 60 και επανεφευρίσκει υποκριτικά τον εαυτό του επιλέγοντας ρόλους εξίσου απαιτητικούς, αλλά διαφορετικής ψυχοσύνθεσης και σίγουρα λιγότερο συμπαθητικούς. Πριν από περίπου δύο χρόνια έδωσε μια γεύση με το «A very English scandal» και πριν από λίγες εβδομάδες επιβεβαίωσε την απόφασή του να στραφεί σε άλλους ρόλους στη νέα σειρά του ΗΒΟ «The Undoing», όπου συμπρωταγωνιστεί με τη Νικόλ Κίντμαν. Υποδύεται έναν παιδοογκολόγο που κατηγορείται για φόνο. Η σειρά σάρωσε στις ΗΠΑ, με το τελευταίο επεισόδιο να σημειώνει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ακόμα και από το περσινό φινάλε του «Big Little Lies». Ο Γκραντ έχει διατηρήσει το διστακτικό του τρέκλισμα όταν περπατάει, το λαμπερό του χαμόγελο και φυσικά τη λατρεμένη αγγλική προφορά. Τον ρόλο του τον υπηρετεί ευσυνείδητα όπως πάντα. Δείτε τον.

Βέβαια, επειδή έρχονται Χριστούγεννα και θέλετε ένα ήσυχο κρύο βράδυ, με τα λαμπάκια του δέντρου να αντανακλώνται στην οθόνη της τηλεόρασης, να παρακολουθήσετε το «Love actually». Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς.■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή