#projectUnlonely: Και όμως 15 λεπτά αρκούν για να διώξουν μακριά τη μοναξιά από τη ζωή μας

#projectUnlonely: Και όμως 15 λεπτά αρκούν για να διώξουν μακριά τη μοναξιά από τη ζωή μας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται για κακό όνειρο. Η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή μας, τις συνήθειές μας, την καθημερινότητα που θεωρούσαμε δεδομένη. Διαφορετικός ο κόσμος στην εποχή της νόσου Covid-19. Ένας κόσμος περισσότερο συνδεδεμένος από ποτέ, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα πιο μοναχικός από ποτέ.

Μπορεί στο virtual περιβάλλον να περιστοιχιζόμαστε από πολλούς ανθρώπους, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει πραγματική και αυθεντική επικοινωνία, με αποτέλεσμα ένα αίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης, που γίνεται πιο έντονο με τις νέες συνθήκες κοινωνικής απόστασης και αυστηρών περιορισμών στις κοινωνικές συναθροίσεις με φίλους, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα.

#projectUnlonely: Και όμως 15 λεπτά αρκούν για να διώξουν μακριά τη μοναξιά από τη ζωή μας-1

Μετά τις ατέλειωτες ώρες τηλεδιασκέψεων και τηλεργασίας, η οθόνη του υπολογιστή κλείνει και απλώνεται απόλυτη σιωπή. Μπροστά σε αυτό το αίσθημα μοναξιάς που μας κατακλύζει, η πραγματική επαφή με δικούς μας ανθρώπους μοναδικό αντίδοτο, στην ασθένεια του σύγχρονου κόσμου.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Έστω και 15 λεπτά την ημέρα, βιντεοκλήση με την κολλητή, skype με τα παιδιά στο εξωτερικό, τηλεφώνημα στους αγαπημένους συγγενείς στο χωριό αρκούν για να διώξουν το δυσάρεστο συναίσθημα της μοναχικότητας. Αρκούν για να νιώσει κανείς ότι πραγματικά ΔΕΝ είναι μόνος.

H Lipton, μέσω της καμπάνιας #projectUnlonely, στέκεται στο φαινόμενο της μοναξιάς, στο πόσο μόνοι νιώθουμε την εποχή της πανδημίας, παρόλο που μιλάμε περισσότερο με τους συναδέλφους μας και βλέπουμε περισσότερο τους δικούς μας ανθρώπους στο σπίτι (https://www.gogreen.gr/).

15 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να έρθεις σε πραγματική επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους. Γιατί σημασία δεν έχει το πόσο, αλλά η ποιότητα. Η επαφή να είναι ποιοτική και ουσίας, αρκετή για να διώξει μακριά το δυσβάσταχτο αίσθημα της κρυφής μοναχικότητας.

#projectUnlonely: Και όμως 15 λεπτά αρκούν για να διώξουν μακριά τη μοναξιά από τη ζωή μας-2

Εγώ. Κι εσύ. YOU.ME.TEA.NOW. Στον καναπέ με μια κούπα τσάι Lipton. Να διώχνουμε μακριά τις σκοτούρες μιας ακόμη δύσκολης ημέρας. Εγώ. Και η οικογένεια. Εγώ και οι φίλοι. 15 λεπτά χαλάρωσης στον καναπέ συντροφιά με τους αγαπημένους και μια κούπα τσάι αρκούν για πραγματική επικοινωνία, αλλά και για έναν ευχάριστο επίλογο μιας κατά τα άλλα δύσκολης καθημερινότητας.

Μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από την περιπέτεια του κορωνοϊού, που μπορεί να επέφερε αλλαγές σε συνήθειες που θεωρούσαμε αυτονόητες -όπως τη σωματική επαφή, βόλτα για καφέ, φαγητό, κινηματογράφο ή shopping- όμως δεν το βάζουμε κάτω. Δεν αφήνουμε τη μοναξιά, και ειδικότερα την κρυμμένη μοναξιά να μας νικήσει (https://www.gogreen.gr/project-unlonely/)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή