Συναρμολογούμενα «φυτά», για να ανθίσει η δημιουργικότητά μας

Συναρμολογούμενα «φυτά», για να ανθίσει η δημιουργικότητά μας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας λόγος παραπάνω σήμερα, στον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, να έχουμε λουλούδια και φυτά στο σπίτι. Για όσους ωστόσο είναι ταλαιπωρία να φροντίζουν άνθη σε βάζο ή ένα έστω μικρό φυτό, η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών προσφέρει εναλλακτική λύση: ένα μπουκέτο λουλουδιών και ένα μπονσάι, τα οποία συναρμολογούνται με στοιχεία από πλαστικό με βάση τα φυτά (χρήση ζαχαροκάλαμου από βιώσιμες καλλιέργειες).

«Ενώ πολλοί αναζητούν χώρους πράσινου για να χαλαρώσουν και να απαλλαγούν από το στρες, τώρα οι ενήλικες μπορούν να φέρουν μια σταλιά φύσης μέσα στο σπίτι τους και να εκτονωθούν καθώς δημιουργούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αυτές τις φυτικές κατασκευές. Και τα σπουδαία νέα είναι ότι σε αυτά τα φυτά δεν χρειάζεται ν’ αλλάζεις νερό για να διατηρούνται φρέσκα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κιτ για το Μπουκέτο Λουλουδιών αποτελείται από 756 στοιχεία τα οποία μπορεί κάποιος να τα συνθέσει σε ένα σύνολο εντυπωσιακών χρωμάτων. Συνδυασμός από σκυλάκια, τριαντάφυλλα, παπαρούνες, άστερ, μαργαρίτες και διαφορετικές πρασινάδες συγκροτεί το μπουκέτο το οποίο μπορεί να συναρμολογείται ξανά και ξανά για να εκφράζει την εκάστοτε διάθεση του δημιουργού του ή να ταιριάζει με το διαφορετικό δωμάτιο το οποίο προορίζεται να στολίσει.

Από 878 στοιχεία αποτελείται το κιτ για το Μπονσάι. Στόχος του είναι να φέρει γαλήνη στους δημιουργούς του καθώς αυτοί δίνουν μορφή στο μπονσάι είτε με πράσινο φύλλωμα είτε με ροζ άνθη κερασιάς. Συνοδεύεται από μια ορθογώνιου σχήματος γλάστρα και μια καφασωτή, σαν από ξύλο βάση.

«Καθώς οι ενήλικες ψάχνουν καινούργιους τρόπους να “κλείσουν τον διακόπτη” και να χαλαρώσουν, είμαστε ενθουσιασμένοι που τους βοηθούμε να αναζητήσουν παρηγοριά από την καθημερινότητά τους καθώς βυθίζονται στη δημιουργία αυτών των όμορφων φυτικών κατασκευών» σχολιάζει ο επικεφαλής σχεδιασμού στον όμιλο LEGO, Jamie Berard.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή