Καρπούζια σε μέγεθος φασολιού και με γεύση αγγουριού

Καρπούζια σε μέγεθος φασολιού και με γεύση αγγουριού

Οι καρποί καλλιεργούνται στην Αττάλεια και μπαίνουν σε σαλάτες και στο τζατζίκι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδή μιας εταιρίας παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Τουρκία να προσφέρει καινοτόμα φρούτα και λαχανικά οδήγησε στη δημιουργία και πώληση καρπουζιών σε μέγεθος… φασολιού, κατάλληλων για σαλάτες και τζατζίκι.

Τα «μωρά καρπούζια», όπως τα διαφημίζει η εταιρία με έδρα την Αττάλεια, στα νότια της γειτονικής χώρας, έχουν βάρος μόλις πέντε γραμμαρίων το καθένα.

«Τα μωρά καρπούζια μοιάζουν με καρπούζια αλλά έχουν γεύση αγγουριού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μπουράκ Ακμπουλούτ, υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας Εριούστ Ταρέμ, που καλλιεργεί τέτοια… ιδιαίτερα προϊόντα σε θερμοκήπια στην Αττάλεια και στη γειτονική επαρχία Μπουρντούρ.

Ο κ. Ακμπουλούτ πρόσθεσε ότι μετά έναν χρόνο πιλοτικής καλλιέργειας των… φασολοκαρπουζιών, άρχισε η πώλησή τους ηλεκτρονικά. Η τιμή ενός πακέτου των 20-30 καρπών (100-150) γραμμάρια ανέρχεται περί τα δύο ευρώ.

Επειδή είναι εύκολο να καταναλωθούν είναι ήδη πολύ δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών, είπε ο κ. Ακμπουλούτ: «Μπορείς να τα τρως σαν πασατέμπο, το ένα μετά το άλλο. Έχοντας γεύση σαν του αγγουριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες ή σε ορεκτικά με βάση το γιαούρτι», επεσήμανε.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή