Alpha Bank: Για την ενδυνάμωση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον

Alpha Bank: Για την ενδυνάμωση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύοντας διαχρονικά τη θέση των γυναικών στο περιβάλλον εργασίας, η Alpha Bank συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική παροχής ίσων ευκαιριών, αμοιβών και επαγγελματικών συνθηκών προς όλους τους εργαζομένους της. Μάλιστα, εγκαινιάζει μία σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων επαγγελματικής ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης εργασιακής και προσωπικής ζωής, που καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής των γυναικών. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των γυναικών στις ανώτερες διοικητικές θέσεις. Η ένταξή της, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) έρχεται να επιβεβαιώσει αυτές τις προσπάθειες.

Πρεσβεύοντας την ισότητα για τους εργαζομένους της, η Alpha Bank υιοθετεί πολιτικές και πρακτικές που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους.

Η Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα τη γυναίκα στο εργασιακό περιβάλλον με μισθολογική ισότητα, πρόσβαση στις ανώτερες θέσεις (το ποσοστό γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις είναι στο 37%), ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση (από τις προαγωγές που έγιναν το 2020 περίπου το 60% ήταν γυναίκες), ασφάλεια και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Οι πρωτοβουλίες της για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών, μάλιστα, αναγνωρίζονται από διεθνείς φορείς, καθώς επί τρία συναπτά έτη η Alpha Bank εντάσσεται στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI).

Πρωταρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και η εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής, μέσα από μία σειρά παροχών που στηρίζουν τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών. Ενδεικτικά, το 2020 καλύφθηκαν δαπάνες για βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο και φύλαξη παιδιών κατ’ οίκον για 1.727 παιδιά εργαζομένων.

Επιπλέον, η Alpha Bank υλοποιεί προγράμματα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους και την περαιτέρω εξέλιξή τους, καλύπτοντας όλο τον κύκλο ζωής της γυναίκας, από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση στην εφηβική ηλικία, τη συμβουλευτική & την επαγγελματική ανάπτυξη γυναικών διαφορετικών θέσεων και ειδικοτήτων, μέχρι την ενδυνάμωση των γυναικών άνω των 60.

Παρακολουθώντας στενά τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της εργαζόμενης γυναίκας, η Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη γυναίκα- εργαζόμενη στην Alpha Bank να κατακτήσει τους επαγγελματικούς της στόχους, ισορροπώντας παράλληλα με επιτυχία μεταξύ των πολλαπλών ρόλων της στην οικογένεια και την κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή